Liliu le mataitusi muamua mai mataʻitusi laiti i mataʻitusi lapopoa i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Ile tele o taimi, o le mataitusi muamua i se laulau sela e manaʻomia e sili atu mataʻitusi tetele. Afai o se tagata faʻaoga na i ai taimi na tuʻu sese i mataʻitusi laupepa i soʻo se mea pe kopiina i totonu o Excel data mai seisi mea na amata ai uma upu i se tamaʻi tusi, ona faʻaalu lea o se aofaʻi tele o le taimi ma le taumafaiga e mafai ona faʻaaluina e aumai ai le faʻaalia o le laulau i le tulaga manaʻo. Ae masalo Excel o loʻo iai ni mea faapitoa e faʻaautu ai lenei faʻatonuga? E iai le aoga o le polokalame mo le suia o mataʻitusi laiti i mataʻitusi lapopoa. Sei o tatou vaʻai poʻo faʻafefea ona aoga.

O le faiga mo le liliuina o le muamua mataitusi i mataʻitusi lapopoa

E le tatau ona e manatu o le Excel ei ai se 'ie eseese, i le kiliki i luga o le e mafai ona e otometi liliu se mataʻitusi laititi i se mataitusi lapopoa. Ina ia faia lenei, oe tatau ona faʻaaoga galuega, ma tele i le taimi e tasi. Ae ui i lea, i so o se tulaga, o lenei ala o le a sili atu nai lo le totogi mo le taimi tau e manaʻomia e suia faʻatulagaina le faʻamatalaga.

Metotia 1: sui le mataitusi muamua i totonu o le sela i le mataitusi lapopoa

Ina ia foia le faʻafitauli, ua faʻaaoga le galuega autu. FAIGA, faʻapea foi ma le galuega faʻaaogaina o le muamua ma le lona lua faʻasologa TUPE FAʻASOA ma le LEVSIMV.

  • Galuega FAIGA sui se amio se tasi po o se vaega o se manoa ma isi, e tusa ma le faʻamatalaina faʻamasinoga;
  • TUPE FAʻASOA - faia mataitusi lapopoa, o lona uiga, mataitusi lapopoa, o le mea lena tatou te manaʻomia;
  • LEVSIMV - toe faafoi mai le numera faʻapitoa o mataʻitusi o se tusitusiga i se sela.

O lena, e faʻavae i luga o lenei seti o gaioiga, faʻaaogaina LEVSIMV o le a matou toe faafoi mai le tusi muamua i le sela faʻapitoa faʻaaogaina le tagata faʻaaogaina TUPE FAʻASOA fai ia tupe ma faʻaaoga FAIGA sui faʻamalama laʻititi ma mataʻitusi lapopoa.

O le tulaga lautele mo lenei faʻagaioiga o le a foliga faʻapena:

= REPLACE (old_text; start_pos; numera o mataitusi; TUPE (LEVSIMV (tusitusiga; numera o mataitusi)))

Ae e sili atu ona mafaufau lelei i nei mea uma i le maʻoti le faʻataʻitaʻiga. O lea la, e i ai la matou faʻatumu atoa e tusia ai upu uma ma se tamai tusi. E tatau ona tatou faia le muamua amio i totonu o sela taʻitasi ma faʻaigoa tetele. O le muamua sela ma le igoa mulimuli ei ai faʻatasi E4.

  1. I soʻo se avanoa avanoa o lenei pepa poʻo luga o seisi pepa, tusi le faʻasologa lea:

    = FAATINO (B4; 1; 1; PAPALOA (LEVISIM (B4; 1)))

  2. O le a mafai ona e mauaina lea faʻamasinoga i luga o le keyboard. Pei ona e vaʻai, ole nei i le sela le muamua upu e amata ile mataitusi laupepa.
  3. E avea i tatou ma faʻatautee i le pito i lalo tauagavale o le sela ma le faʻasologa ma faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu e kopi le fomu i lalo ifo sela. E tatau ona tatou faʻataʻitaʻia pei o le tele o avanoa i lalo faʻapei o le numera o sela ma igoa mulimuli ai i lona faʻavae i le laulau muamua.
  4. E pei ona e vaʻaia, ona o soʻotaga o loʻo i le fua e faʻafesoʻotaʻi, ma e le faʻamaoni, o le kopiina na tupu ma se suiga. O le mea lea, i potu i lalo o mea o loʻo i lalo tulaga sa faʻaalia, ae faʻapea foʻi ma se mataʻitusi tetele. O lenei e tatau ona tatou faʻaofi le faʻaiuga i le laulau o loʻo avea ma tusi. Filifili a laina ma fomula. Tatou taumatau-kiliki ma filifili le aitema i le anotusi menu Kopi.
  5. Ina ua mavae lena, filifili le punaoa sela ma igoa mulimuli i le laulau. Matou te faaigoaina le tusiga mataupu i le kilikiina o le ki taumatau faamau. I le poloka Faaofi i totonu filifiliga filifili mea "Taua", lea e faʻaalia mai o se ata faʻatasi ma numera.
  6. Pei ona outou vaʻai, e uma loa o faʻamatalaga na matou manaʻomia sa faʻaofi i totonu o tulaga muamua o le laulau. I le taimi lava e tasi, o mataʻitusi laititi i uluaʻi upu o sela na suia i mataitusi tetele. O lenei, ina ia le faʻaleagaina ai le foliga o le laupepa, oe manaʻomia le tapeina o sela ma mea faʻavae. E taua tele le fai o le aveeseina pe a e fai le liua i luga o le tasi laupepa. Filifili le tapulaa fuafuaina, taumatau kiliki ma i le anotusi menu, taofi le filifiliga i luga o le aitema "Aveese ...".
  7. I le tamai dialog pusa e aliali mai, seti le ki i le "Laina". Kiliki le ki "Ua lelei".

Ina ua uma lena, o le a faʻaopopo faʻamatalaga o le a kilia, ma o le a tatou maua le faʻaiuga na matou ausia: i sela taʻitasi o le laulau, o le upu muamua e amata i se mataitusi lapopoa.

Metotia 2: faʻaaoga tetele upu uma

Ae e i ai taimi e manaʻomia ai e le gata na faia le muamua upu i totonu o le sela, amata mai i le mataitusi lapopoa, aʻo le tulaga lautele, taʻitasi upu. E i ai foi se vaega eseʻese mo lenei, e le gata i lea, e sili atu faigofie nai lo le muamua. E taʻua le galuega lea FAATALAGA. O lona syntax e matua faigofie:

= TUPE (cell_address)

I le tatou faʻataʻitaʻiga, o lona tusi talosaga o le a vaʻaia e pei ona taua i lalo.

  1. Filifili le saolotoga o le laupepa. Kiliki i le aikona "Faaofi galuega".
  2. I le tatalaina Function Wizard, vaavaai mo FAATALAGA. A maua lenei igoa, filifili ma kiliki i le ki "Ua lelei".
  3. Ua matala le finauga. Tuu le faʻataʻoto i le malae "Tusitusiga". Filifili le muamua sela ma le igoa mulimuli i le faʻamatalaga laulau. A maeʻa lana tuatusi i le fanua o le faʻamalama o finauga, kiliki i le ki "Ua lelei".

    O loʻo i ai le isi filifiliga e aunoa ma le amataina o le Function Wizard. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tatou, pei ona i le metotia talu ai, ulufale i le gaioiga i totonu o le sela manually ma fesoʻotaiga o le puna o faʻamatalaga. I lenei tulaga, o lenei ulufale e foliga faʻapena:

    = SAINI (B4)

    Ona tatau lea ona e oomi le ki Ulufale.

    Le filifiliga o se filifiliga faʻapitoa faʻamoemoe faʻapitoa i le tagata faʻaaoga. Mo i latou e le masani ai i le uuina o le tele o faʻasologa eseese i o latou ulu, e sili atu ona faigofie le faʻatinoga ma le fesoasoani a le Function Wizard. I le taimi lava e tasi, e talitonu foi isi e televave le saoasaoa o tagata faʻaaoga faʻaaoga.

  4. Po o le a lava le filifiliga na filifilia, i totonu o le sela ma le gaioiga matou te maua le tali matou te manaʻomia. O lenei o upu fou uma i le sela e amata i le mataitusi lapopoa. Pei o le taimi mulimuli, kopi le faʻasologa i sela o loʻo i lalo.
  5. A maeʻa, kopi le faʻaiuga e faʻaaoga ai le tusiga lisi.
  6. Faʻaopopo faʻamatalaga e ala i le aitema "Taua" faaofi filifiliga i le faasologa laulau.
  7. Aveese mea faʻatau i le va o le lisi o mea.
  8. I se faamalama fou, faʻamaonia le soloia o laina i le faʻatulagaina o le ki i le tulaga talafeagai. Fetaomi le faamau "Ua lelei".

Ina ua maeʻa lena, o le a matou maua se laulau e le fesuiaʻiina o le laulau o punaoa, ae na o upu uma i le gaosia sela o le a sipelaina nei ma se mataitusi lapopoa.

E pei ona e vaʻai, e ui lava i le mea moni e faapea, o le tele o suiga i mataitusi laiti i mataitusi lapopoa i Excel e ala i se faʻavae faʻapitoa e le mafai ona taʻua o se aoga faʻavae, e ui i lea, e sili atu le faigofie ma sili atu faigofie nai lo le suia o tagata lima, aemaise lava pe a tele ai. O i luga o algorithms laveaʻi e le gata i le malosi o le tagata faʻaaoga, ae o le sili ona taua - taimi. O le mea lea, ua manaʻomia e faʻaaogaina masani ona faʻaaogaina e Excel nei meafaigaluega i a latou galuega.

Pin
Send
Share
Send