Aveesea Ulu ma Fusi i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O le ulutala ma le pito i lalo o fanua o lo oi luga i le pito i luga ma lalo o se Excel pepa laupepa. O loʻo faʻamaumauina tusitusiga ma isi faʻamatalaga i le pule faitalia a le tagata faʻaaoga. I le taimi lava e tasi, o tusitusiga e oʻo i totonu, o lona uiga, pe a tusia i luga o le tasi itulau, o le a faʻaalia i luga o isi itulau o le pepa i le nofoaga lava e tasi. Ae, o nisi taimi e faʻaaoga e tagata faʻafitauli se faʻafitauli pe a le mafai ona latou tape pe aveese atoa le ulutala ma le pito i lalo. E tupu tele lenei mea pe a faʻapea e aofia i ni mea sese. Sei o tatou sailia le auala e aveese ai vaefaʻi i Excel.

Auala e tape vaefa

E tele auala e tape vaefa. E mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: natia footers ma a latou faʻamamaina atoa.

Faiga 1: nana vae

A lalafi, o vaefaamatalaga ma a latou mea i foliga o nota o loʻo tumau i le pepa aloaia, ae e leʻo vaʻaia mai le mataʻitu mata. E i ai lava le avanoa e faʻaola ai pe a tatau ai.

Ina ia nana le vaefaʻi, e lava i le tulaga pa ki e suia Excel mai le galue i le itulau faʻataʻitaʻiga auala i so o se isi faiga. Ina ia faia lea mea, kiliki le moli i le tulaga pa "Masani ai" pe "Itulau".

A maeʻa lena mea, o vae ia natia.

Metotia 2: manoa tape vaefa

E pei ona taʻua i luga, pe a faʻaaogaina le auala muamua, o vaefaʻi e le o tape, ae na o natia. Ina ia mafai ona aveese atoa le ulutala ma le pito i lalo ma mea uma ma nota o loʻo iai iina, e tatau ona e galue i se isi auala.

  1. Alu i le tab Faaofi.
  2. Kiliki le ki "Ulutala ma vaefaasese", lea e tuu i luga ole lipine i totonu ole poloka meafaigaluega "Tusitusiga".
  3. Solo ese oe uma faʻamaumauga i totonu o le pito i lalo i itulau uma o le pepa faʻaaoga le faʻamau Tapē luga o le keyboard.
  4. A uma ona tape uma faʻamatalaga, tape le faʻaaliga o ulutala ma vaefaʻi i le tulaga pa pei ona faamatalaina muamua.

E tatau ona maitauina o kilia kilia i lenei auala i le ulutala ma vaefaʻi faleeseese ua soloia e faavavau, ma na o le kiina o le a le aoga. O le a manaʻomia lou toe tusia.

Metotia 3: otometi tape footers

Afai e laʻititi le pepa, lea o le auala i luga o le soloia o ulutala ma footers le a le tele se taimi. Ae o le a le mea e fai pe a fai o le tusi o loʻo aofia ai le tele o itulau, aua i lenei tulaga e oʻo atoa itula e mafai ona faʻaalu i le faamamaina? I lenei tulaga, e talafeagai le faʻaaogaina o se metotia o le a faʻatagaina oe e tape le ulutala ma le vaefaʻatasi faʻatasi ma mea i totonu otometi mai laupepa uma.

  1. Filifili itulau e te manaʻo ai e tape le pito i lalo. Ma, alu i le afifi Faʻailoaga.
  2. I luga o le lipine i le pusa meafaigaluega Itulau Faatulagaina kiliki i luga o le tamai matau i foliga o se sikuea sikoa o loʻo i le pito i lalo taumatau o lenei poloka.
  3. I le faʻamalama e matala, itulau itulau alu i le laupepa "Ulutala ma vaefaasese".
  4. I le tapulaa Le Ulutala ma le Le pito i lalo matou te taʻu taʻitasi i lalo lisi taʻitasi. I le lisi, filifili "(Leai)". Kiliki le ki "Ua lelei".

Pei ona outou vaʻaia, ina ua maeʻa, sa faʻamamaina uma faʻamaumauga i vaefaamatalaga o itulau filifilia. O lenei, pei o le taimi mulimuli, e tatau ona e faʻaleaogaina le ulutala ma le faʻavae vae ala i le aikona i luga o le tulaga pa.

O lenei o le ulu ma vaefaasese ua uma ona soloia, o lona uiga, e le gata o le a le faʻaalia i luga o le laupepa mata, ae o le a kilia foi mai le faila manatua.

Pei ona e vaʻai, afai e te iloa nisi o nuances o le galue faʻatasi ma le polokalame Excel, o le aveeseina o le ulutala ma le vaefaʻi mai se uumi ma masani faʻamalositino mafai ona avea ma se gaioiga vave. Ae afai, o le pepa e aofia ai na o ni nai itulau, ona e mafai ona faʻaaogaina le tusi lesona faʻamamaina. O le mea taua o le filifili lea o mea e te manaʻo e fai: faʻasaʻese atoatoa vaefaʻataʻitaʻi pe naʻo le leoleoina ia.

Pin
Send
Share
Send