4 auala e vavae ai sela i ni fasi i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

A galulue ma laulau Excel, o nisi taimi e te manaʻomia le gagau se sela i ni vaega se lua. Ae, e le se faigofie pei ona foliga mai i se tepa muamua. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona vaevaeina se sela i ni vaega se lua i le Microsoft Excel, ma pe faʻapefea ona vaevaeina faʻasolosolo.

Cell vaevaega

E tatau ona maitauina vave o sela i le Microsoft Excel o le muamua lava fausaga elemene, ma e le mafai ona vaevaeina i ni vaega laiti pe a na le tuʻufaʻatasia muamua. Ae a pe a tatou, mo se faʻataʻitaʻiga, manaʻomia le fausiaina se lavelave o laulau, tasi le vaega o loʻo vaevaeina i ni lua vaega? I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaogaina ni togafiti laiti.

Metotia 1: Tuufaatasi sela

Ina ia mafai ona foliga mai ni sela vaeluaina, e tatau ona e tuʻufaʻatasia isi sela i le laulau.

  1. E manaʻomia le mafaufau lelei i le aotelega o le laulau i le lumanaʻi.
  2. Luga o lena nofoaga i luga o le pepa lea e te manaʻomia e iai se vaevaega elemene, filifili lua sela latalata. Ua i ai i le tab "Fale", vaʻai i le poloka mea Ogatasi lipine faamau "Tuufaatasi ma ogatotonu". Kiliki i luga.
  3. Mo le manino, ina ia mafai ona vaʻaia lelei mea na matou faia, matou te faʻatapulaʻaina tuaoi. Filifili le atoa ituaiga o sela tatou te fuafua e faʻavasega mo le laulau. I le tab lava e tasi "Fale" i le pusa meafaigaluega Faʻapitoa kiliki i le aikona "Tuaoi". I le lisi e aliali mai, filifili "All Borders".

Pei ona outou vaʻaia, e ui lava i le mea moni matou te leʻi faʻasoaina atu se mea, aʻo le fesoʻotaʻi, e tupu ai le faʻatuatuaga o se sela vaevaeina.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻufaʻatasi sela i Excel

Metotia 2: vaevaeina faʻatasia sela

Afai tatou te manaʻomia le vaevaeina le sela e le i le ulutala, ae i le ogatotonu o le laulau, ona i ai lea, o le tulaga lea, e faigofie ai le tuʻufaʻatasia uma o sela o le lua koluma faʻatulagaina, ma naʻo le vaevaeina o le sela manaʻo ai.

  1. Filifili ni koluma e lua. Kiliki i luga o le aū latalata i le ki "Tuufaatasi ma ogatotonu". I le lisi e aliali mai, kiliki i le aitema Tuufaatasi laina.
  2. Kiliki i le sela fegalegaleaiga e te manaʻo e vaeluaina. Toe, kiliki i le au i tafatafa ole faʻamau "Tuufaatasi ma ogatotonu". O le taimi lea filifili le aitema Faaleaoga Association.

Ma ua matou maua ai se vaevaega sela. Ae, e tatau ona e mafaufau o le Excel iloa i lenei auala se vaevaeina sela o se tasi elemene.

Metotia 3: diagonally vaeluaina e ala i foliga

Ae, diagonal, oe mafai foʻi vaeluaina se sela masani.

  1. Tatou taumatau-kiliki i luga o le sela manaʻomia, ma i le anotusi menu e aliali mai, filifili le aitema "Faiga sela ...". Pe, ma le tuiina ole keyboard auala 'alo i luga ole keyboard Ctrl + 1.
  2. I le tatalaina matala o le sela faʻatonuga, alu i le tab "Tuaoi".
  3. Latalata i le ogatotonu o le faamalama "Tusi" tatou kiliki i luga o se tasi o le lua faamau o loʻo tusia ai le laina faʻataʻitaʻi, agaʻi mai i le taumatau i le itu tauagavale, po o le mai le tauagavale i le taumatau. Filifili le filifiliga oe manaʻomia. Oe mafai lava filifili le ituaiga ma le lanu o le laina. A fai le filifiliga, kiliki i le "OK" faʻamau.

Ina ua mavae lena, o le sela o le a vavaeeseina e se slash diagonally. Ae, e tatau ona e mafaufau o le Excel iloa i lenei auala se vaevaeina sela o se tasi elemene.

Metotia 4: toso 'oti vavaeina e ala i se fulu faʻapipiʻi

O le metotia o loʻo sosoʻo mai e talafeagai mo le faʻaogaina o se sela pe a na o le lapoʻa, pe faia e ala i le tuʻufaʻatasia o ni sela.

  1. Ua i ai i le tab Faaofi, i totonu ole toolbar "Illustrations", kiliki i le ki "Foliga".
  2. I le lisi e matala, i le poloka "Laina", kiliki i le muamua foliga.
  3. Tusi se laina mai le tulimanu i le tulimanu o le sela i le itu e te manaʻomia.

E pei ona e vaʻai, e ui lava ile mea moni e faapea ile Microsoft Excel e leai ni auala faʻapitoa e vaevaeina ai le sela muamua i ni vaega, faʻaaoga ni auala e mafai ai ona e maua le taunuʻuga manaʻomia.

Pin
Send
Share
Send