Faaofi se laulau mai le Word i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Tele taimi e tatau ona e faʻaliliu se laulau mai Microsoft Excel i le Word, nai lo le isi itu, ae peitaʻi, o mataupu o le toe faʻafoi mai o tagata, e leʻo seasea foʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi taimi e manaʻomia ai ona e siiina se laulau i Excel, faia i totonu o le Word, ina ia mafai ai ona faʻaogaina le laulau e faʻatonutonu ai galuega e fuafua ai faʻamaumauga. Sei o tatou saili po oa metotia o le agai atu o laulau i lenei itu o iai.

Kopi Lauiloa

O le auala pito sili ona faigofie e fai ai se laulau o le faʻaaogaina masani o le kopi kopi metotia. Ina ia faia lenei mea, filifili le laulau i le Word polokalame, taumatau kiliki i luga o le itulau, ma filifili le "Kopi" aitema i le anotusi menu e aliali mai. Oe mafai, nai lo, kiliki i le "Kopi" faʻamau, lea e tu i le pito i luga o le lipine. O le isi filifiliga e aofia ai, ina ua maeʻa faʻailoga le laulau, faʻapipiʻi ki ki ki ole Ctrl + C.

O lea na matou kopiina ai le laulau. O lenei e tatau ona tatou faapipii i le Excel pepa laupepa. Tatou amata le polokalame Microsoft Excel. Matou te kiliki i luga o le sela i le tulaga o le laupepa matou te mananaʻo e tuʻu le laulau. E tatau ona maitauina o lenei sela o le a avea ma pito sili ona tauagavale pito i luga o le laulau faʻapipiʻi. O le mea lea e tatau ona tatou faʻaauau pe a fuafuaina le faʻavaeina o le laulau.

E taumatau o matou kiliki i luga o le laupepa, ma i le anotusi menu, i le mea e tuufaʻatasi ai, filifili le taua "Sefe muamua kopi". E mafai foi ona tuʻu se laulau i le kilikiina o le "Insert" button o loʻo i le itu tauagavale o le lipine. Pe, o loʻo i ai, se filifiliga e faʻaigoaina auala puʻupuʻu poloka Ctrl + V.

A maeʻa, o le laulau o le a faʻaofi i totonu o le Microsoft Excel pepa laupepa. O sela i le pepa e ono le tutusa ma sela i le faʻaopopo laulau. O le mea lea, ina ia foliga lelei le laulau, e tatau ona faʻaloaloa atu.

Aumai laulau

E le gata i lea, e i ai le auala sili ona faigata e faʻaliliu ai se laulau mai le Word i le Excel, i le faʻaulufale mai o faʻamatalaga.

Tatala le laulau ile Word. Filifili na. Le isi, alu i le "Layout" laupepa, ma i totonu o le "Data" meafaigaluega vaega i luga o le lipine, kiliki i luga o le "Liliu i Tusitusiga" faamau.

Ua tatalaina matala le filifiliga filifiliga. I le "Separator" parameter, o le ki e tatau ona seti i le "Tab." Afai e le o le mea lea, faʻasolo le sifi i lenei tulaga, ma kiliki i le "OK" faʻamau.

Alu ile "Faila" tab. Filifili le mea "Sefe pei ...".

I le faamalama o loʻo matala mai ai, sefe le tusitusiga, faʻamaoti nofoaga manaʻomia o le faila o le a tatou sefe, ma tuʻuina foi i ai se igoa pe a le o le igoa faʻaletonu e le faamalieina. E ui lava, ona o le faʻaolaina o le faila o le a naʻo le sui tagata mo le fesiuaʻiina o le laulau mai le Word i le Excel, e leai se aoga e suia ai le igoa. O le mea autu e tatau ona fai o le setiina o le "Plain text" parameter i le "File type" fanua. Kiliki i le "Sefe" faʻamau.

O le faila liua faamalama tatalaina. Lea e te le manaʻomia le faia o ni suiga, ae na ona e manatua le faʻauuga lea e te teuina ai le tusitusiga. Kiliki le ki "OK".

Ina ua mavae lena, matou amata le Microsoft Excel polokalama. Alu i le "Faʻamatalaga" tab. I le "Maua faʻamatalaga mai fafo" faʻatulaga poloka i luga o le lipine, kiliki i le "Mai tusitusiga" faʻamau.

O le matala ese faila faila faamalama tatalaina. O loʻo matou sailia le faila na matou teuina muamua i le Word, filifili i ai, ma kiliki i le "Import" faʻamau.

Ua maeʻa, ona matala loa lea o le faamalama Tusitusiga Tusitusiga. I le faʻamatalaga fuainumera nofoaga, faʻamanino le faʻatapulaʻa "Vavaeese". Seti le faʻamaumauga e tusa ma le tasi na e sefe ai le tusitusiga tusitusiga i le Word. I le tele o tulaga, o le a avea ma "1251: Cyrillic (Windows)." Kiliki i le "Lisi" faamau.

I le isi faamalama, i le faʻatulagaina "The separator character is", seti le fesuiaiga i le "Tab stop" tulaga, pe a fai e le o faʻapipiʻi e le masani. Kiliki i le "Lisi" faamau.

I le faamalama mulimuli o le Text Wizard, e mafai ona tusia foliga i koluma, maitauina a latou anotusi. Matou te filifilia se koluma faapitoa i le Sample data parsing, ma i le faʻatulagaina mo le koluma faʻamaumauga faʻatulagaina, filifili se tasi o le fa filifiliga:

  • lautele;
  • 'upu
  • Aso
  • sikipi le koluma.

Matou te faia se galuega faʻapena mo koluma taʻitasi 'eseʻese. I le faaiuga o le faatulagaga, kiliki i le "Finish" faamau.

Ina ua uma lena, e faʻaavanoaina faʻamalama matala mai fafo I le fanua, e taʻu faʻataʻitaʻia le tuatusi o le sela, lea o le a pito i luga pito i luga tauagavale o le laulau faʻaofi. Afai o oe i le leiloa e fai lenei mea le lima, ona kiliki ai lea i le ki i le itu taumatau o le fanua.

I le faʻamalama e matala, naʻo le sela e manaʻo ai. Ma, kiliki i le faʻamau i le itu taumatau o faʻamaumauga na ulufale mai i le fanua.

Toe foʻi atu i le faʻamatalaga faʻatulagaina faamalama, kiliki i le "Lelei" faamau.

E pei ona e vaaia, o le laulau e faʻaofi.

Ma le isi, pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻatulagaina vaʻaia foliga mo ia, faʻapea foi faʻatulagaina e faʻaaoga ai Microsoft Excel metotia masani.

Lua metotia mo le fesiuaʻiina o laulau mai le Word i Excel sa faʻaalia i luga. O le metotia muamua e faigofie tele nai lo le lona lua, ma o le faʻagaioiga atoa e faʻaitiitia sina taimi. I le taimi lava e tasi, o le auala lona lua e mautinoa ai le leai o ni isi amio, poʻo le faʻaea o sela, lea e matua mafai pe a fesiuaʻi le auala muamua. O lea la, e filifili ai le filifiliga o le fesiitaiga, oe tatau ona amata mai le lavelave o le laulau, ma lona mafuaʻaga.

Pin
Send
Share
Send