Vaega o le Microsoft Excel: IF faʻamatalaga

Pin
Send
Share
Send

I totonu o le tele galuega faʻatino e Microsoft Excel galue, le IF gaioiga e tatau ona faʻalauiloa. Lenei o se tasi o e faʻagaeʻetia e masani faaaoga tagata faʻaaogaina galuega pe a faia ni galuega i le tusi talosaga. Sei o tatou vaʻai poʻo le a le IF function, ma pe faʻapefea ona galulue ai.

Faʻamatalaga lautele ma sini

AFAI o se tulaga masani vaega o Microsoft Excel. O ana galuega e aofia ai le faʻamaonia o le faʻataunuuina o se tulaga faʻapitoa. I le tulaga pe a oʻo le tulaga ua faʻataunuʻuina (moni), ona toe faʻafoʻi lea o le tasi tau i le sela lea e faʻaaoga ai lea galuega, ma afai e le o faʻataunuuina (sese) - isi.

O le faiga o lenei gaioiga e pei ona taua i lalo: "IF (logical express; [value if true]; [value if false])."

Faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga

Sei o tatou vaʻai i faʻataʻitaʻiga faapitoa o loʻo faʻaogaina ai le fuainumera ma le faʻamatalaga IF.

E i ai la matou totogi totogi. Uma le fafine maua se ponesi ia Mati 8 i le 1,000 rubles. O le laulau e iai se koluma e faʻaalia ai le itupa o tagata faigaluega. O lea la, tatou te manaʻomia ona mautinoa o loo i le laina ma le taua "faletua." i le koluma "Itupa", o le taua "1000" o loʻo faʻaalia i le sela e fetaui i ai o le koluma "Totogi ia Mati 8", ma i le laina ma le taua "tane." i le koluma "Taui mo Mati 8" tu i le taua "0". O la matou galuega fai o le a faia ai le faʻatusa: "AFAI (B6 =" fafine. ";" 1000 ";" 0 ")."

Ulu atu i lenei faʻaaliga i le pito i luga selu i le mea e tatau ona faʻaalia le iuga. A o lei faia le faaupuga, tuu le faailoga "=".

Ina ua mavae lena, kiliki i le Enter faamau. O lenei, ina ia aliali mai lenei fua faatatau i sela maualalo, tatou tutu i le itu taumatau pito i lalo o le sela tumu, kiliki i luga o le isumu faamau, ma siitia le faʻataʻamilosaga i le pito i lalo o le laulau.

O le mea lea, na matou mauaina se laulau ma se koluma na faʻatumuina i le gaioiga "IF".

Mataʻitusi Faʻataʻitaʻiga ma Tele Tulaga

E mafai foi ona ulufale i le tele o tulaga i le IF galuega. I lenei tulaga, o le faʻapipiʻi o le tasi IF faʻamatalaga i le isi e faʻaaoga. A faamalieina le tulaga, o le mea faʻaalia faʻaalia ua faʻaalia i totonu o le sela; afai e le ausia le tulaga, o le faʻaalia iuga e faʻalagolago i le tagata faigaluega lona lua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, seʻi o tatou ave le laulau e tasi ma peimeni totogi ia Mati 8. Ae, o lenei vaitaimi, tusa ai ma aiaiga, o le tele o le ponesi e faʻalagolago i le ituaiga o tagata faigaluega. Tamaitai ma le tulaga o le tagata faigaluega maua 1,000 rubles o ponesi, ae o le lagolago tagata maua 500 rubles. O le mea masani lava, mo alii e le faʻatagaina lea ituaiga totogi, tusa lava poʻo le a le ituaiga.

O lona uiga, o le mea muamua, pe a fai o le tagata faigaluega, o lona uiga o le aofaʻi o le inisiua e maua. Afai e sese lenei tulaga, ma o le tagata faigaluega e le o se tamaloa (e pei o se fafine), e siaki la le tulaga lona lua. Afai o le tamaʻitaʻi i le aufaigaluega autu, o lona uiga o le "1000" o le a faʻaalia i totonu o le sela, a leai o le "500". I le faiga o se fua, o le a foliga faʻapena: "= IF (B6 =" toʻalua. ";" 0 "; IF (C6 =" Basic aufaigaluega ";" 1000 ";" 500 "))".

Faapipii lenei faaupuga i le pito i luga sela i le "Mati 8th Taui" koluma.

Pei o le taimi mulimuli, tatou te “togi” le fua faʻavae.

O se faʻataʻitaʻiga o le faʻataunuʻuina o tuʻaiga e lua i le taimi e tasi

E mafai foi ona e faʻaaogaina le AND faʻaogaina i le IF function, lea e mafai ai ona e mafaufau i le mea moni pe a fai o le lua pe sili atu tuʻutuʻuga e faataunuuina i le taimi

Mo se faʻataʻitaʻiga, i la matou mataupu, o le faʻailoga ia Mati 8 i le aofaʻi o 1000 rubles e na o fafine e tuʻuina lava, ae o aliʻi ma tamaʻitaʻi sui o loʻo lesitalaina o ni ausilali, e le mauaina se mea. O le mea lea, ina ia o le taua i sela o le koluma "Totogi ia Mati 8" o le 1000, e lua tuʻutuʻuga e tatau ona ausia: itupa - fafine, aufaigaluega vaega - tagata faigaluega autu. I isi tulaga uma, o le taua i nei sela o le a vave zero. O lenei mea ua tusia i le faʻavae nei: "= IF (AND (B6 =" female. "; C6 =" Principal staff ");" 1000 ";" 0 ")." Faʻaofi i totonu o le sela.

E pei o taimi muamua, kopi le aoga o le fua i sela i lalo.

Faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le OR faʻaaogaina

O le IF gaioiga e mafai foi ona faʻaaoga ai le O LE faʻagaioioiga. O lona uiga o le taua e moni pe a fai o se tasi o le tele tuʻutuʻuga faamalieina.

O lea la, faʻamoemoe e oʻo ia Mati 8, o le taui na faʻatulaga i 100 rubles na o tamaʻitaʻi o loʻo i totonu o le aufaigaluega autu. I lenei tulaga, pe a fai o le tagata faigaluega o le tane, pe o i ai i le ausili tagata faigaluega, o lona uiga o le taua o lana ponesi o le a leai, leai se isi 1000 rubles. I le faiga o se matata, e foliga faapenei: "= AFAI (PO (B6 =" toʻalua. "; C6 =" Tagata faigaluega lagolago ");" 0 ";" 1000 ")." Matou te tusia lenei faiga i totonu o laulau laulau vaʻaia.

"Toso" faʻaiuga i lalo.

E pei ona e vaʻaia, o le "IF" galuega mafai ona avea ma fesoasoani lelei mo le tagata faʻaaoga pe a galulue ma faʻamaumauga i Microsoft Excel. E faʻaavanoaina lau filifiliga e fetaui ma ni tuutuuga. E leai se mea faʻapitoa i le aʻoaʻoina o faʻavae o le faʻaogaina o lenei faʻatinoga.

Pin
Send
Share
Send