Tusi i luga o se laina i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

MS Word ua tutusa lelei lava agai i faʻapitoa ma tagata faʻaaoga. I le taimi lava e tasi, e fai ma sui o sui o vaega faʻaaoga e tele ni faʻafitauli i le faʻagaioiga o lenei polokalame. Tasi o nei mea o le manaʻoga e tusi i luga ole laina, e aunoa ma le faʻaogaina o le masani laina lalo ole tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laina vase i lalo ole Upu

O se manaʻoga faʻapitoa o le tusi o le tusitusiga i luga aʻe o le laina mo mataitusi ma isi pepa faʻatusa na fausia poʻo ua iai. O laina nei e mafai mo saini, aso, tofiga, igoa ole igoa ma le tele o isi faʻamaumauga. E le gata i lea, o le tele o faʻasologa na faia ma laina-sauniaina mo faʻamatalaga e mamao ese mai le faia saʻo i taimi uma, ma o le mafuaʻaga lea o le laina mo le mau e mafai ona faʻaliliu saʻo i le taimi o lona faʻatumu. I totonu o lenei tusitusiga, o le a tatou talanoa e uiga i le ala sao tusitusi i luga ole Word ile Word.

Ua uma ona matou talanoa e uiga i auala 'eseʻese e mafai ai ona e faʻaopopo se laina poʻo laina i le Word. Matou te fautuaina malosi oe faitau la matou tusitusiga i luga o se autu, e matua mafai lava i totonu ona e maua se tali i lau faʻafitauli.

Lesona: Faʻafefea ona fai se manoa i le Upu

Tusi: E taua le malamalama o le auala o le fausiaina o se laina i luga poʻo luga e mafai ona e tusia e faʻalagolago i le a le ituaiga o tusitusiga, i le faʻailoga ma mo le a le mafuaʻaga e te manaʻo e tuʻuina i luga. I soo se tulaga, i lenei mataupu o le a tatou iloiloina uma auala talafeagai.

Faaopopo le saini laina

E masani lava, o le manaʻoga e tusi i luga ole laina e tupu pe a e manaʻomia e faʻaopopo se saini poʻo se laina mo le saini i se pepa. Ua uma ona matou suesueina lenei autu auiliili, o lea, afai oe feagai ma naʻo se galuega, oe mafai ona faʻamasani oe i le auala e foia ai faʻaaoga ai le fesoʻotaʻiga lalo ifo.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu se saini i Upu

Fausia se laina mo mataitusi ma isi pisinisi pisinisi

Ole manaʻoga e tusi luga o le laina e sili ona talafeagai mo le laupepa ma isi pepa o lenei ituaiga. E i ai ni auala se lua e mafai ai ona e faʻaopopo se laina faʻafaʻafa ma tuʻuina tusitusiga manaʻo i luga saʻo i luga. E tusa o le tasi nei metotia faʻavasegaina.

Faaaoga se laina i le palakalafa

O lenei metotia e faapitoa talafeagai mo na tulaga pe a e manaʻomia e faʻaopopo se tusitusiga i luga o se laina mautu.

1. Tusia le faʻataʻuina i luga o le pepa lea e te manaʻo e faʻaopopo se laina.

2. I le laupepa "Fale" i le kulupu "Palakalafa" fetaomi le faamau "Tuaoi" ma filifili le filifiliga i lana mataua i lalo lisi Tuaoi ma Faʻatumu.

3. I le faamalama e matala, i le laupepa "Tuaoi" filifili le talafeagai laina sitaili i le vaega "Ituaiga".

Tusi: I le vaega "Ituaiga" Oe mafai foi ona filifili le lanu ma laina lautele.

4. I le vaega "Faʻataʻitaʻiga" Filifili le faʻasologa i le pito i lalo.

Tusi: Ia fai lelei ia mea i lalo ifo Talosaga i ai seti le faʻatonutonu “I le parakalafa”.

5. Kiliki Ua lelei, o le laina faʻaopoopo o le a faʻaopopoina i lau nofoaga filifilia, i luga o oe e mafai ai ona e tusia soʻo se tusitusiga.

O le vaivaiga o lenei metotia, o le laina o le a nofoia le laina atoa, mai lona itu tauagavale i le itu taumatau. Afai e le fetaui ma oe lenei metotia, alu i le isi.

Faʻaogaina o laulau tuaoi e le o vaaia

Na matou tusia tele e uiga i le galulue faʻatasi ma laulau i le MS Word, e aofia ai le lalafi / faʻaali tuaoi o latou sela. O le mea moni, o le tomai lea e fesoasoani ia i tatou e fatu ni laina talafeagai mo le laupepa o soʻo se tele ma le tele, i luga ae o le a mafai ai ona tusia.

O lea, o oe ma aʻu e tatau ona faia se laulau faigofie ma le vaʻai tauagavale, taumatau ma luga, ae o lalo vaʻaia. I le taimi lava e tasi, o laina pito i lalo o le a vaaia i na o nofoaga (sela) o loʻo e manaʻo e faʻaopopo se tusitusiga i luga o le laina. I le nofoaga lava e tasi o le a auiliili tusitusiga, o le a le faʻaalia tuaoi.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Word

Taua: Ae le i fauina se laulau, fuafua pe fia laina ma koluma e tatau ona iai. La matou faʻataʻitaʻiga o le a fesoasoani ia te oe i lenei.

Ulu atu i le faamatalaga faamatala i sela manaomia, le tutusa lea o le ae manaʻomia e tusi i luga o le laina, i lenei tulaga e mafai ona tuu gaogao.

Fautuaga: Afai o le lautele po o le maualuga o pou po o laina i le laulau e suia ao e tusia, fai mea nei:

  • taumatau-kiliki i luga o le faʻailoga faʻailoga i le itu tauagavale pito i luga o le laulau;
  • filifili Ogatasi Column lautele pe "Ogatasi Luga Maualuga", fuafua i le mea e te manaʻomia.

O lenei e tatau ona e ui atu i sela uma ile avanoa ma nana i totonu pe uma tuaoi (tusitusiga o faʻamatalaga) pe tuʻu le tuaoi pito i lalo (nofoaga mo le tusitusiga "luga o le laina").

Lesona: Faʻafefea ona nana tapulaʻa laulau i Upu

Mo potu taʻitasi taʻitasi, faia mea nei:
1. Filifili le sela ma le isumu e ala i le kiliki i lona itu tauagavale.

2. Fau le faʻamau "Tuaoi"o loʻo i le kulupu "Palakalafa" luga o le saoasaoa avanoa meafaigaluega.

3. I le mataua i lalo lisi o lenei ki, filifili le talafeagai filifiliga:

  • leai se tuaoi;
  • pito i luga tuaoi (laugatasi pito i lalo vaaia).

Tusi: I le lua mulimuli sela o le laulau (taumatau), e te manaʻomia e faʻaleleia le palakalafa "Taumatau tuaoi".

4. O le mea na tupu, pe a e alu i totonu o sela uma, o le a e maua ai se matagofie foliga mo le fomu, lea e mafai ona sefe o se ata. A faʻatumu i totonu oe e oe poʻo seisi lava tagata faʻaaoga, o le a faʻatuina laina e le masiʻiina.

Lesona: Faʻafefea ona fai se template i le Word

Mo sili faʻafaigofie le faʻaaogaina o le fomu na e faia ma laina, e mafai ona mafai ai le faʻaali o le grid:

  • kiliki le "Tuaoi" faamau;
  • Filifili le Display Grid filifiliga

Tusi: O lenei lau e le lolomiina.

Laina ata

E i ai le isi metotia lea e mafai ai ona e faʻaopopoina se laina faʻamalama i se tusitusiga pepa ma tusi i luga o luga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le mea faigaluega mai le "Insert" tab, o lona uiga o le "Shapes" faʻamau, i le lisi o mea e mafai ona e filifilia le laina talafeagai. E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i le auala e faia ai lea mea mai le matou tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona tusia se laina i le Word

    Fautuaga: Ina ia tusi se laina mafolafola laina aʻo taofi, taofi le ki TUPE.

O le aoga o lenei metotia o le ma lona fesoasoani oe mafai ona tusia se laina i luga o le o lo oi ai nei tusitusiga, i soʻo se soʻotaga tulaga i totonu o le pepa aloaia, setiina soʻo se lapoʻa ma foliga vaaia. O le mea le lelei o se laina tusia o se mea mamao mai i taimi uma e mafai talafeagai talafeagai fetaui i se pepa.

Tapē le laina

Afai mo nisi mafuaʻaga e tatau ai ona e tape se lane i se pepa, matou fesoasoani o le a fesoasoani ia te oe e faia lenei.

Lesona: Faʻafefea ona tape se laina ile Word

E mafai ona tatou saogalemu faʻaiʻu i lenei, aua i lenei mataupu na matou suʻesuʻeina i metotia uma e mafai ai ona e tusia i luga o le MS Word luga o se laina pe faʻatupu se faʻatumu o le vaega i se pepa ma se laina faʻataʻoto i luga o le mea o le a faʻaopopoina tusitusiga, ae i le lumanaʻi.

Pin
Send
Share
Send