Fausia laina i totonu o le Microsoft Word pepa aloaia

Pin
Send
Share
Send

E masani lava, a o galulue ma se MS Word pepa, e tatau ona fai ni laina (laina). Le iai o laina atonu e manaʻomia i pepa aloaia pe, mo se faʻataʻitaʻiga, i pepa valaaulia. Mulimuli ane, o le a faʻaopopo tusitusiga i nei laina, e foliga mai, o le a ofi ai iina ma se peni, ma le lolomiina.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu se saini i Upu

I lenei tusitusiga, tatou o le a vaʻavaʻai i ni nai faigofie ma faʻafaigofie metotia lea e mafai ai ona e faia se laina poʻo laina i le Word.

TAUA: I le tele o metotia faʻamatalaina i lalo, o le laina umi o le a faʻalagolago i le aoga o laufanua seti i le Upu le faʻaletonu pe suia muamua e le tagata faʻaaoga. Ina ia suia le lautele o le fanua, ma faʻatasi ma i latou e faʻatinoina le maualuga e mafai ai o le umi o le laina mo le vaseina, faʻaaoga la matou faʻatonuga.

Lesona: Faʻatulaga ma suia fanua i le MS Word

Lafoga

I le laupepa “Fale” i le kulupu 'Oa' e i ai le meafaigaluega mo vase lalo o tusitusiga - se faʻamau “Taofiofi”. E mafai foʻi ona faʻaaogaina le auala 'alo keyboard. “CTRL + U”.

Lesona: Faʻafefea ona faʻamamafa tusitusiga i totonu ole Upu

I le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega, e mafai ona e faʻamamafa e le gata o le tusitusiga, ae o le avanoa avanoa, e aofia ai ma le laina atoa. Pau le mea e manaʻomia o le faʻaalia muamua o le umi ma le numera o nei laina ma avanoa poʻo afifi.

Lesona: Laulau Laulau

1. Faʻatulaga le faʻatautee i le tulaga i le pepa lea e tatau ona amata ai le laina o loʻo vavaeina.

2. Kiliki “PAP” o ni taimi e manaʻomia e taʻu atu ai le umi o le manoa e vase lalo o le.

3. Toe fai le gaioiga tutusa mo laina o totoe i le pepa, e tatau foi ona vaseina. E mafai foi ona e kopiina se laina gaogao i le filifilia i le isumu ma kiliki “CTRL + C”ma faʻaopopo i le amataga o le isi laina i le kilikiina “CTRL + V” .

Lesona: Hotkeys i Upu

4. Faʻailo se laina gaogao poʻo laina ma oomi le faʻamau. “Taofiofi” luga o le vave avanoa panel (tab “Fale”), pe faʻaaoga ki “CTRL + U”.

5. Laina laina o le a vaseina i lalo, o lenei ua mafai ona lolomi le pepa ma tusi i luga lima mea uma e manaʻomia.

Tusi: E mafai ona e suia i taimi uma le lanu, sitaili ma le mafiafia o le vavaeina. Ina ia faia lea mea, na ona kiliki i le tamai au o loʻo i le itu taumatau o le ki “Taofiofi”, ma filifili ni filifiliga talafeagai.

A talafeagai, e mafai foi ona sui le lanu o le laupepa na e fatuina ai laina. Faʻaaoga a matou faʻatonuga mo lenei:

Lesona: Faʻafefea ona sui itulau i le Upu

Keyboard auala 'alo

O se isi auala faigofie e mafai ai ona fai se laina e faʻatumu ai le Upu o le faʻaaoga o se ki faʻapitoa faʻapitoa. O le lelei o lenei metotia i luga o le muamua o le e mafai ona faʻaaogaina e fausia ai se laina vavaeina o soʻo se umi.

1. Faatulaga le koloa i le mea e tatau ona amata ai le laina.

2. Fau le faʻamau “Taofiofi” (pe faʻaaoga “CTRL + U”) e faʻagaioia le laina lalo ifo.

3. Fasi faʻatasi ki “CTRL + SHIFT + VAEGA ESEESE” ma taofi seia e tusia se laina o le umi manaomia pe o le numera manaomia o laina.

4. Tatala ia ki, tapē le laina laina.

5. Ole manaʻomia numera o laina e faʻatumu ai le umi e te faʻailoaina o le a faʻaopopo i le pepa.

    Fautuaga: Afai e te manaʻomia le fausiaina le tele o laina vavaeina, o le a faigofie ma vave ona fauina naʻo le tasi, ona filifili ai lea, kopi ma faapipii i totonu o se laina fou. Toe fai lenei laasaga i le tele o taimi e tatau ai seia oʻo ina e faia le numera numera o laina.

Tusi: E taua le malamalama o le mamao i le va laina faʻaopopo e ala i le faʻaauau pea ona oomiina se ki taua “CTRL + SHIFT + VAEGA ESEESE” ma laina ua faʻaopopoina i le kopiina / faapipii (faʻapena foi ma kiliki "Ulufale" i le faaiuga o laina taʻitasi) o le a ese. I le mataupu lona lua, o le a sili atu. O lenei faʻatapulaʻa e faʻamoemoe i le seti vaʻaiga tulaga ese, le tutusa tupu i le tusitusiga i le taimi faʻaigoaina, pe a fai o le vavaeʻese i le va o laina ma palakalafa e ese.

Taʻavale Faʻavae

I le tulaga pe ae manaʻomia e tuu naʻo le tasi pe lua laina, e mafai ona e faʻaogaina le faʻasologa masani e sui-suia. O le a vave ma sili atu talafeagai. Ae peitaʻi, o lenei auala e lua mea sese: muamua, e le mafai ona lolomiina tusitusiga i luga aʻe o se laina, ma lona lua, afai e i ai ni laina se tolu pe sili atu, o le mamao i le va e le tutusa.

Lesona: AutoCorrect i le Upu

O le mea lea, afai e te manaʻomia na o le tasi pe lua laina vase eseʻese, ma o le a e faʻatumu ia i latou e le o lolomiina tusitusiga, ae i le fesoasoani a se peni i luga o se laupepa ua uma ona lolomiina, ona o lenei auala o le a fetaui lelei ma oe.

1. Kiliki i le nofoaga ile pepa lea e tatau ona iai le amataga ole laina.

2. Fetaomi le ki “Sifi” ma e aunoa ma le faʻamatuʻuina atu, oomi faʻatolu taimi “-”o lo oi le pito i luga o le digital block i luga o le keyboard.

Lesona: Faʻafefea ona fai se uumi i le Word

3. Kiliki “UIGA I AI”, faʻamalama e te ulufale ai o le a faʻaliliu i lalo i lalo o le laina mo le manoa atoa.

A manaʻomia, toe fai le isi gaioiga mo le isi laina.

Laina laina

Upu e i ai meafaigaluega mo le tusiaina. I totonu o se tele seti o ituaiga uma o foliga, e mafai foi ona e mauaina se laina faalava, o le a tautua ai tatou e pei o se laina mo le faʻatumuina.

1. Kiliki le mea e tatau ona iai le amataga ole laina.

2. Alu i le laupepa “Faʻaofi” ma kiliki i le faʻamau Mamanuinao loʻo i le kulupu “Ata”.

3. Filifili le laina sao e i ai iina ma tusi ata.

4. I le laupepa e aliali mai pe a uma ona faʻaopopo le laina “Faatulagaina” E mafai ona suia lona sitaili, lanu, mafiafia ma isi tapulaa.

A manaʻomia, toe fai laasaga i luga e faʻaopopo nisi laina i le pepa. E mafai ona e faitau atili i le galue ma foliga ile tatou tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona tusia se laina i le Word

Laulau

Afai e te manaʻomia le faʻaopopoina o le tele o laina, o le mea e sili ona aoga fofo i lenei tulaga o le fausiaina o se laulau ma le tele o le tasi koluma, o le mea moni, ma le numera o laina e te manaʻomia.

1. Kiliki le mea e tatau ona amata ai le laina muamua, ma alu i le tab “Faʻaofi”.

2. Kiliki i le ki “Laulau”.

3. I le drop-down menu, filifili le vaega “Faaofi laulau”.

4. I le talanoaga pusa e matala, faamaʻoti le manaʻomia numera o laina ma naʻo le tasi koluma. A talafeagai, filifili le filifiliga talafeagai mo le gaioiga. "Taavale Fituga lautele lautele".

5. Kiliki “Ua lelei”, o se laulau e aliali mai i totonu o le pepa tusia. Toso i luga o le "plus faʻailoga" o loʻo i luga o le pito i luga tauagavale, e mafai ona e faʻaola i soo se mea i luga o le itulau. O le tosoina o le faʻailoga i le pito i lalo taumatau, e mafai ona e toe fuatia ai.

6. Kiliki i le faʻailoga faaopoopo i le pito i luga tauagavale e filifili ai le laulau atoa.

7. I le laupepa “Fale” i le kulupu “Parakalafa” kiliki i le au i le itu taumatau o le ki 'Auʻaunaga' '.

8. Suʻe isi mea “Agavale agavale” ma le “Taumatau tuaoi”e nana.

9. O lenei o lau pepa o le a faʻaalia na o le manaʻomia numera o laina o le tele na e faʻasinoina.

10. Afai e tatau ai, sui le sitaili o le laulau, ma o matou faʻatonuga e fesoasoani ia te oe i lenei.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Word

O nai fautuaga i le faaiuga

I le maeʻa ai o le manaʻoga o laina i le pepa faʻaaoga e tasi le metotia i luga, aua nei galo e sefe le faila. Faʻapea foʻi, ina ia aloese mai iʻuga le lelei i le galulue ma tusitusiga, matou te fautuaina le faʻatulagaina o le autosave function.

Lesona: Autosavei upu

Oe manaʻomia le sui o le laina avanoa ina ia faʻatele pe lapoʻa. O le tatou tala i lenei mataupu o le a fesoasoani ia te oe i lenei.

Lesona: Faʻatulagaina ma suiga taimi i le Word

Afai o laina na e faia i le pepa e taua ina ia faʻatumu i latou ile tusi mulimuli ane, faʻaaoga le peni masani, o a matou faʻatonuga e fesoasoani ia te oe lolomi le pepa.

Lesona: Faʻafefea ona lolomi se pepa i le Word

Afai e te manaʻomia le aveeseina o laina sui o laina, o la matou tala o le a fesoasoani ia te oe e fai lea.

Lesona: Faʻafefea ona aveese se laina faʻamalama i le Word

E na o le pau lava lena, nei ua e iloa uma auala talafeagai e mafai ai ona e faia laina i le MS Word. Filifili le mea e sili ona fetaui ma sili faʻaoga pe a manaʻomia. Manuia i galuega ma koleni.

Pin
Send
Share
Send