Kopi se laulau mai se 'upega tafaʻilagi i se Microsoft Word pepa aloaia

Pin
Send
Share
Send

E faʻafaigofie ona faʻafaigaluegaina mea faigaluega mo laulau i le MS Word. Lenei, o le mea moni, e le o Excel, peitaʻi, e mafai ona e fatuina ma faʻaleleia laulau i lenei polokalama, ae tele taimi e le manaʻomia.

O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, kopiina o le laulau faʻauma i le Word ma faʻapipiʻi i se isi nofoaga i le pepa, pe oʻo foi i se polokalama e matua ese ese, o le a le faigata. E faigofie tele le galuega pe a e manaʻo e kopi se laulau mai se upega tafailagi ma faapipii i le Word. E uiga i le auala e faia ai lenei mea, o le a tatou taʻuina atu i lenei tusitusiga.

Lesona:
Faʻafefea ona kopi le laulau
Faʻafefea ona faʻapipiʻi se laulau Word i le PowerPoint

O laulau na faʻaalia i luga o upega tafaʻilagi luga o le Initaneti e mafai ona ese lona iloa e le gata i le vaʻaia, ae o la latou fausaga foi. O le mea lea, ina ua uma ona tusi i totonu o le Word, latou mafai foi ona vaʻaia foliga ese. Ae, pe a iai se mea e faʻaigoaina o le auivi e faʻatumu i faʻamatalaga ua vaevaeina i koluma ma laina, oe mafai ona tuʻuina atu i taimi uma le laulau o foliga manaʻomia. Ae muamua, o le mea moni, e tatau ona e faʻaofi i totonu o le pepa.

Faʻaofi se laulau mai se tulaga

1. Alu i le laupepa e te manaʻomia mai ai kopi le laulau, ma filifili.

    Fautuaga: Amata filifili se laulau mai lona muamua sela, tu i le pito i luga tauagavale, o lona uiga, o fea e amata ai lona koluma muamua ma laina. E manaʻomia le uma o le filifiliga o le laulau i luga o le toso tulimanu tulimanu - o le taumatau taumatau.

2. Kopi le laulau filifilia. Ina ia faia lea mea, kiliki “CTRL + C” pe taumatau-kiliki i luga o le laulau filifilia ma filifili “Kopi”.

3. Tatala le Word pepa lea e te manaʻo e faʻapipiʻi ai lenei laulau, ma tauagavale-kiliki i le nofoaga e tatau ona iai.

4. Faʻaofi le laulau i le kiliki “CTRL + V” pe o le filifili “Faapipii” i le anotusi menu (valaauina i le tasi kiliki ma le taumatau faamau isumu).

Lesona: Pepa laupapa i le upu

5. O le laulau o le a faʻaofi i totonu o le pepa i le foliga tutusa e pei ona i ai i luga o le upega tafailagi.

Tusi: Ia saunia mo le mea moni o le "ulutala" o le laulau e mafai ona agai i le itu. E mafua lea ona o le mea moni e mafai ona faʻaopopo i le upega tafailagi o se isi vaega. Ia, i la matou mataupu, naʻo le mau i luga ole laulau, ae le o sela.

E le gata i lea, afai e i ai elemene i totonu o sela e le lagolagoina e le Word, latou te le ofi i totonu o le laulau. I le tatou faʻataʻitaʻiga, o lio nei mai le koluma "Pepa". Faʻapena foi i le faʻatusa o le poloaʻiga "faʻapipiʻi".

Suia foliga foliga

Vaʻai i luma atu, matou te fai atu o le laulau na kopi mai le upega tafaʻilagi ma faʻapipiʻi i le Word i la matou faʻataʻitaʻiga e faigata tele, talu ai faʻaopopo i le tusitusiga o loʻo i ai foʻi faʻasologa o elemene, e leai ni laina vaʻaia vavaeʻese, ae e naʻo laina. Faatasi ai ma le tele laulau, o le a tatau ona e teu tele, ae ma se faʻataʻitaʻiga faigata, o le ae iloa tonu le auala e faia soʻo se laulau se "tagata" foliga.

Ina ia faʻafaigofie mo oe ona malamalama pe faʻapefea ma pe o a gaioiga o le a matou faia i lalo, ia mautinoa e faitau la matou tala i le fausiaina laulau ma galulue faʻatasi ma latou.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Word

Tele ogatasi

O le mea muamua e te mafaia ma e tatau ona faia, o le fetuunai o le lapoʻa o le laulau. Naʻo le kiliki i luga o le tulimanu pito i luga e faʻaali ai le vaega o loʻo galue, ona toso lea o le faʻailoga i le itu taumatau i lalo.

Ma, pe a tatau ai, e mafai i taimi uma ona toso le laulau i soʻo se nofoaga i luga o le laupepa poʻo le pepa. Ina ia faia lea mea, kiliki i le sikuea faʻatasi ai ma se faʻailoga i totonu, o loʻo tu i le pito i luga tauagavale o le laulau, ma toso i le itu manaʻo.

Faaali laulau tapulaʻa

Afai i lau laulau, pei ona fai ile matou faʻataʻitaʻiga, e le o faʻavaea laina o laina / koluma / sela, mo le faʻafaigofie o le galulue ma laulau, e tatau ona e faʻaalia la latou faʻaali. Ina ia faia lea mea, mulimuli i laʻasaga nei:

1. Filifili le laulau e ala i le kiliki i luga o le "plus faʻailoga" i lona pito i luga taumatau.

2. I le laupepa “Fale” i le kulupu “Parakalafa” fetaomi le faamau 'Auʻaunaga' ' ma filifili '' Uma Itu ''.

3. O tuaoi o le laulau o le a avea ma vaʻaia, o lenei o le a sili atu le faigofie tuʻufaʻatasia ma tuʻu faʻatasi se isi ulutala ma le laulau autu.

A manaʻomia, e mafai lava ona e nanaina tuaoi o le laulau, ma le atoatoa le vaaia. Oe mafai ona e mauaina le auala e faia ai lenei mea mai la matou mea:

Lesona: Faʻafefea ona nana tapulaʻa laulau i Upu

Pei ona outou vaʻai, o pou gaogao na aliali mai i la matou laulau, faʻapea foi ma le leai o sela. E tatau ona faʻasaʻo mea uma ia, ae muamua ona tatou o gatasi le pulou.

Ulutala autu

I a matou mataupu, e mafai ona e faʻavasega le laulau ulutala na o le lima, o lona uiga, oe manaʻomia le tipiina o le tusitusiga mai le tasi sela ma faapipii i totonu o le isi lea o loʻo tu ai i luga o le tulaga. Talu ai e le i kopiina le koluma "Pepa", matou na ona tapeina.

Ina ia faia lenei mea, taumatau-kiliki i luga o se avanoa avanoa, i le pito i luga menu, kiliki "Aveese" ma filifili “Aveese koluma”.

I la matou faʻataʻitaʻiga, e lua koluma gaogao, ae i le ulutala o se tasi oi latou o loʻo i ai ni tusitusiga e tatau ona i ai i seisi faʻasologa eseese. O le mea moni, ua oʻo i le taimi e teʻe ai i le ogatusa o pulou. Afai o i ai lau tele sela (koluma) i le ulutala pei o i luga o le laulau atoa, na ona kopi mai le tasi sela ma lafo i le tasi lea o loʻo i luga o le tulaga. Toe faia le tutusa gaioiga mo isi mea totoe.

    Fautuaga: Faʻaaoga le isumu e filifili ai tusitusiga, ia mautinoa ua naʻo tusitusiga e filifilia, mai le muamua i le mulimuli mataʻitusi o se upu poʻo ni upu, ae le o le sela lava.

Oti ese se upu mai le tasi sela, oomi le ki “FMTL + X”e faapipii, kiliki i totonu o le sela le mea e te manaʻo e faʻapipiʻi i ai, ma kiliki “CTRL + V”.

Afai mo nisi mafuaʻaga e le mafai ona faʻapipiʻi tusitusiga i totonu o sela gaogao, e mafai ona e faʻaliliu tusitusiga i se laulau (naʻo pe a fai o le ulutala e le o se elemene o le laulau). Ae ui i lea, o le a sili atu le faʻafaigofie ona fatuina se laulau e tasi-laina ma le numera numera o koluma pei o le tasi na e kopiina, ma ulufale i igoa talafeagai mai le ulutala i totonu o sela taʻitasi. E mafai ona faitau e uiga i le faiga o se laulau i le tatou tusitusiga (link luga).

Lua laulau 'eseʻese, o le tasi-laina ma le mea autu na e faia, kopi mai le upega tafailagi, e tatau ona e tuʻufaʻatasia. Ina ia faia lea mea, faʻaaoga a matou faʻatonuga.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia lua laulau i Word

Tuusaʻo i la matou faʻataʻitaʻiga, ina ia ogatusa le ulutala, ma i le taimi lava e tasi ia aveese foi le pou gaogao, e tatau ona e muamua vavaeʻese le ulutala mai le laulau, faia le talafeagai manaʻo i ona vaega taʻitasi, ona toe tuʻufaʻatasi lea o nei laulau.

Lesona: Faʻafefea ona vaeluaina se laulau i Word

Ae le i auai, e lua laulau foliga foliga faapenei:

Oe pei ona e vaʻai, o le numera o pou e ese lava, o lona uiga e le mafai ona tuʻufaʻatasia laulau e lua masani. I la matou mataupu, matou te agai i luma e pei ona taua i lalo.

1. Aveese le "Pepa" sela i le muamua laulau.

2. Faʻaopopo i le amataga o le laulau lava e tasi se sela o le a faʻailo ai le "Leai", aua o loʻo i ai le numera i le muamua koluma o le laulau lona lua. O le a tatou faʻaopopoina foʻi se sela e taʻua o "Au", lea e le o le ulutala.

3. O le a matou tapeina le koluma ma faʻailoga o 'au, ia, muamua, faʻasolosolo kopiina mai le nofoaga, ma lona lua, matou te le manaʻomia.

4. O lenei o le aofaʻi o koluma i laulau uma e tutusa, o lona uiga e mafai ona tatou tuʻufaʻatasia.

5. Faia - o le laulau na kopi mai le 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai se atoʻatoa foliga, lea e mafai ona e faʻaleleia pe a e manaʻo ai. O a matou lesona o le a fesoasoani ia te oe i lenei.

Lesona: Faʻafefea ona faʻavasega se laulau i Word

Oe ua e iloaina e faʻapipiʻi se laulau mai se 'upega tafaʻilagi ma faʻapipiʻi i le Word. I le faʻaopopo atu i lenei mea, mai lenei tusitusiga na e aʻoaʻoina ai foʻi le auala e te feagai ai ma mea faigata uma o le teuteuina ma le teuteuga e te ono feagai ai ma nisi taimi. Manatua o le laulau i le tatou faʻataʻitaʻiga sa matua faigata lava i tulaga o lona faʻatinoina. O le mea e malie ai, o le tele o laulau e le mafua ai na faʻafitauli.

Pin
Send
Share
Send