O le a le faiga e teu ai ata i le Photoshop

Pin
Send
Share
Send


Malamalama lelei i le polokalame Photoshop e sili lelei le amata i le fausiaina o se pepa fou. I le taimi muamua, o le tagata faʻaoga o le a manaʻomia le mafaia ona tatala se ata na teuina muamua i luga o se PC. E taua foi le aʻoaʻo pe faʻapefea ona teu se ata i totonu o Photoshop.

Le faʻatulagaina o faila ata e afaina ai le faʻasaoina o se ata poʻo se ata, o lona filifiliga e manaʻomia le mafaufau i mea nei:

• tele;
• lagolago mo le manino;
• numera o lanu.

Faʻamatalaga i ituaiga eseese e mafai ona maua faʻaopopo i mea e faʻamatala faʻalautele ma ni mamanu ua faʻaogaina i le polokalame.

Le aotelega. O le faʻasaoina o se ata i le Photoshop o loʻo faia e le lua menu faʻatonuga:

Faila - Sefe (Ctrl + S)

O lenei faʻatonuga e tatau ona faʻaaogaina pe a fai o le tagata e galue ma se ata o loʻo iai ina ia mafai ai ona teuteuina. O le polokalame faʻafou e le faila i le foliga na i ai muamua. Faasaoina mafai ona valaauina vave: e le manaʻomia le faʻaopopoina o fetuunaiga o faʻatusa ata mai le tagata faʻaaoga.

Ina ua faia se ata fou i luga o le komepiuta, o le faʻatonuga o le a galue e pei o le "Save As."

Faila - Sefe As ... (Shift + Ctrl + S)

O lenei 'au e taua o le sili, ma pe a galulue ma oe e tatau ona iloa le tele o nuances.

Ina ua uma ona filifilia lenei poloaʻiga, e tatau i le tagata faʻaaoga ona taʻu i le Photoshop pe faʻafefea ona ia sefe le ata. Oe tatau ona taʻu le faila, iloa lona faʻatusa ma faʻaali le nofoaga o le a sefe ai. O faatonuga uma o loʻo faia i le faʻaaliga o loʻo aliali mai:

O faʻamau e mafai ai ona e faʻatonutonu folau ua folasia i le foliga o aū. O le tagata faʻaalia na latou faʻailoa ia i latou le mea na ia fuafua e sefe le faila. Faʻaaoga le lanu lanumoana o loʻo i le lisi e filifili ai le faʻatusa ata ma fetaomi le ki Sefe.

Ae peitai, ia mafaufau o le faʻataunuʻuina faʻataunuʻuina o se mea sese. A maeʻa, e faʻaalia e le polokalama se faʻamalama e taua Tapulaa. O ona mea e faalagolago ile faʻatulagaina na e filifilia mo le faila.

Faʻataʻitaʻiga, a fai e te manaʻo i ai Na faʻatauina, le talanoaga foliga faapenei:

Le isi, e tele gaioiga e manaʻomia i lalo o le Photoshop polokalame.

E taua le iloa o iinei e mafai ona fetuʻunaʻi le ata lelei i le talosaga a le tagata faʻaaoga.
Ina ia filifilia se igoa i le lisi o fanua ma fuainumera, filifili le manaʻomia faailoilo, o lona taua e eseese i totonu 1-12. O le faʻailoaina o faila tele o le a aliali mai i le faʻamalama i le itu taumatau.

O ata lelei mafai ona aʻafia e le gata i le lapoʻa, ae faʻapena foʻi le vave ma le tele faila.

Le isi, ua musuia le tagata faʻaaoga e filifili se tasi o le tolu ituaiga o faʻasologa:

Faavae ("tulaga") - a o faʻaalia ata poʻo ata i luga o le monitor faʻasolo i lea laina ma lea laina. Lea ua faʻaalia faila Na faʻatauina.

Faavae optimized - faʻamatalaga ma le faʻailoaina lelei o polokalame Huffman.

Alualu i luma - o se faʻailoga mo le faʻaalia i le taimi e sili atu ona lelei le tulaga e faʻapipiʻi ai ata.

Faasaoina mafai ona mafaufauina o le sefeina o faʻaiuga o galuega i le ogatotonu laasaga. Faapitoa fuafuaina mo lenei faʻatulagaina PSD, na atiaʻe mo le faʻaaogaina ile polokalame ole Photoshop.

E tatau ona filifili e le tagata faʻaaoga mai le mataʻu i lalo pusa ma se lisi o foliga ma kiliki Sefe. Lenei mea e mafai ai ona e toe faʻafoʻi le ata i le faʻatonutonuina pe a manaʻomia: o faʻaputuga ma faʻamama ma aʻafiaga na e faʻaaogaina o le a sefe.

E mafai e le tagata faʻaaogaina, pe a manaʻomia, ona toe setiina ma toe faʻapipiʻi mea uma. O le mea lea, i Photoshop e faigofie e galue mo tagata faʻapolofesa ma tagata amata: e te le manaʻomia e fatuina se ata mai le amataga lava, pe a mafai ona e toe foʻi i le tulaga manaʻomia ma faʻasaʻo.

Afai pe a uma ona sefe le ata ua manaʻo le tagata faʻaaoga e na ona tapunia, o tulafono o loʻo faamatalaina atu i luga e le talafeagai.

Ina ia faʻaauau ona faigaluega ile Photoshop ina ua maeʻa tapunia le ata, kiliki i luga o le koluse o le laupepa ata. A maeʻa le galuega, kiliki i luga o le satauro o le Photoshop polokalama luga.

I le faʻamalama e aliali mai, o le a fesiligia oe e faʻamaonia le ulufafo mai Photoshop faʻatasi ma pe aunoa ma le sefeina o le iʻuga o le galuega. O le faʻamau faʻamau o le a faʻatagaina ai le tagata e toe foʻi i le polokalama pe a fai e suia lona mafaufau.

Pepa mo le teuina o ata

PSD ma le TIFF

O ia ata e lua e faʻatagaina ai oe ona sefe ni pepa (galuega) ma se fausaga na fausia e le tagata faʻaaoga. O laʻasaga uma, latou faʻatonuga, sitaili ma auga e faʻasaoina. E i ai laʻitiiti eseʻesega i le tele. PSD mamafa itiiti.

Jpeg

Le masani masani i le sefeina o ata. E fetaui lelei mo le lolomiina ma le lolomiga i luga o le itulau itulau.

O le autu le lelei o lenei faʻatusa o le leiloa o se aofaiga o faʻamatalaga (pixels) pe a tatalaina ma faʻatautaia ata.

PNG

E fetaui le apalai pe a fai o le ata e iai vaega manino.

GIF

E le fautuaina mo le sefeina o ata, aua o loʻo i ai le tapulaʻa o le aofaʻi o lanu ma ata i le ata mulimuli.

FUA

Faʻataʻitaʻiga ma le le faʻaaogaina o ata. O loʻo i ai le faʻamatalaga atoa e uiga i foliga uma ole ata.

Fausia e mea pueata mea faigaluega, e masani ona tele i le tele. Sefe ata ia FUA e le lava faʻamatalaga le faiga, talu ai o ata faʻagaioia e le o iai le faʻamatalaga e manaʻomia ona faʻagaioia i le faatonu FUA.

O le faʻaiuga o le: o le tele o taimi o ata e sefe i se foliga Jpegae, pe a iai o se manaʻoga e fai ni ata e eseese laʻasaga (i le itu o le faʻaititia), e sili le faʻaaogaina PNG.

O isi foliga e le talafeagai tele mo le sefeina o ata.

Pin
Send
Share
Send