Nana faʻaaliga i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

A o galulue ma Excel spreadsheets, o nisi taimi e manaʻomia e nana ai ni vaega o le pepa. E tele taimi e faia lea pe a fai, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo iai fuainumera. Seʻi o tatou saili pe faʻafefea ona e nana koluma i lenei polokalama.

Hide Algorithms

E i ai filifiliga e faʻatautaia ai lenei faʻatinoga. Seʻio tatou suʻeina poʻo le a lo latou taua.

Metotia 1: fefaʻafuaʻi o sela

Ole filifiliga sili ona tupu fua e mafai ai ona e maua se iʻuga manaʻomia o se seli suiga. Ina ia mafai ona faʻatino lenei faiga, matou te faʻapipiʻiina luga o le laina faʻapipiʻi o le nofoaga i le mea o iai le tuaoi. Ua faʻaalia se uiga ufitia i itu uma e lua. Agavale-kiliki ma toso tuaoi o le tasi koluma i tuaoi o le isi, i se mamao e mafai ai lenei mea.

A maeʻa, e tasi le elemene o le a natia i tua atu o le isi.

Metotia 2: faʻaaoga le tusiga menu

E sili atu le aoga ai le faʻaaogaina le anotusi lisi mo nei faʻamoemoe. Muamua, e faigofie nai lo le siʻitia o tuaoi, ma lona lua, i le auala lea, e mafai ai ona maua atoa le lalafi o sela, faʻatusatusa i le isi faʻaaliga muamua.

  1. O matou taumatau-kiliki i luga o le horizontal coordinate panel i le itu o lena latin tusi, o loʻo faʻaali mai ai le natia o le koluma.
  2. I le mataupu menu e aliali mai, kiliki i le faʻamau Nana.

A maeʻa, o le vaega faʻapitoa o le a natia atoa. Ina ia mautinoa ia te ia lenei, vaʻavaʻai i le faʻafefea ona faʻailogaina koluma. A e vaʻai atu, e tasi le tusi e leʻo iai i le faasologa saʻo.

O le lelei o lenei metotia i luga o le muamua taoto i le mea moni e faapea ma ia e mafai ona nana ni faasologa sosoo i le taimi e tasi. Ina ia faia lea mea, filifili i latou, ma i le valaʻaulia mataupu menu, kiliki i luga o le aitema Nana. Afai e te manaʻo e faʻataunuʻu lenei faʻasologa ma ni elemene e le sosoʻo le tasi i le isi, ae o loʻo salalau solo i le laupepa, o lona uiga, o le filifiliga e tatau ona faia i luga o le faʻamau na oomi Ctrl luga o le keyboard.

Metotia 3: faʻaogaina meafaigaluega mea faapipii

I se faʻaopopoga, e mafai ona e faʻatino lenei faiga e faʻaaoga ai se tasi o le faamau i luga ole lipine i totonu ole poloka meafaigaluega "Sela".

  1. Filifili sela o loʻo i koluma e te manaʻo e nana. Ua i ai i le tab "Fale" kiliki i le ki Fausaga ", lea e tuu i luga ole lipine i totonu ole poloka meafaigaluega "Sela". I le lisi e aliali mai i faʻatulagaina vaega "Vaaia" kiliki i luga o le aitema Nana pe faaali. O le isi lisi o loʻo faʻagaioi, e manaʻomia ona e filifilia le aitema Nana Ata.
  2. A maeʻa nei sitepu, o pou o le a natia.

E pei ona i ai muamua, i lenei auala e mafai ona e nana ni elemene i le taimi e tasi, faʻapupula faʻapitoa, e pei ona faamatalaina i luga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaalia koluma natia i Excel

E pei ona e vaaia, e tele ni auala e nana ai pou i le Excel. Ole auala pito sili e tupu fua ole fesuiaʻiina o sela. Ae, e fautuaina oe e ui i lea e faʻaaoga se tasi o nei filifiliga e lua (anotusi menu po o le faamau i luga o le lipine), talu ai latou mautinoa e le toe lilo sela. I se faʻaopopoga, elemene lilo i lenei auala o le a faigofie tele ona faʻaali mai tua pe a tatau ai.

Pin
Send
Share
Send