Faia o se koluse pu i MS MS Upu

Pin
Send
Share
Send

E te manaʻo e fai se pu e te iloa ai (oe, i se komupiuta, e le naʻo se fasi pepa), ae e te le iloa fai? Aua le faʻavaivai, o le multifungsi ofisa polokalame Microsoft Word o le a fesoasoani ia te oe e faia lenei. Ioe, meafaitino masani mo ia galuega e le o tuʻuina mai iinei, ae o laulau o le a o mai e fesoasoani ia matou i lenei mataupu faigata.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Word

Ua uma ona matou tusia pe faʻafefea ona fausia laulau i lenei tusi ata faʻapitoa, faʻafefea ona galulue ma latou ae pe faapefea foi ona suia. E mafai ona e faitau uma i nei tala ile faʻaaliga o loʻo i luga. Ui i lea, e fesuiaʻi ma teuteuina laulau, o lea e matua talafeagai pe a e manaʻo e fai se pu e vavalo i Word. Auala e faia ai lea mea, ma o le a talanoaina i lalo.

Fausia se laulau o fetaui lelei

E foliga mai, ua i ai i lou ulu se manatu pe faʻapefea ona avea lau crossword. Masalo ua i ai sau ata, poʻo le maeʻa foʻi, ae naʻo luga o pepa. O le mea lea, o laupepa (tusa lava pe latalata mai) e te iloa lelei lava oe, aua e tusa ai ma latou e tatau ona e faia se laulau.

1. Faʻalauiloa Upu ma alu mai le laupepa “Fale”tatala e ala i le tab “Faʻaofi”.

2. Kiliki i le ki “Laulau”o loʻo i ai i le vaega lava e tasi.

3. I le faʻalauteleina menu, e mafai ona faʻaopopo se laulau, pe a uma ona taʻu maia lona tele. E naʻo le faʻaogaina ole aoga e foliga mai e le fetaui ma oe (o le mea moni, pe a fai o lau koluse e leʻo iai 5-10 fesili), o lea e te manaʻomia e seti male lima le numera manaʻomia o laina ma koluma.

4. Ina ia faia lea mea, i le pop-up menu, filifili “Faaofi laulau”.

5. I le faʻatalanoaga pusa e aliali mai, faʻamanino le manaʻo o laina ma koluma.

6. A maeʻa ona faamaʻoti mai mea taua, kiliki “Ua lelei”. O le laulau e aliali mai i luga o le pepa.

7. To resize se laulau, kiliki i luga ma le isumu ma toso le tulimanu agai i le pito o le laupepa.

8. Vaʻai, o laulau laulau e foliga tutusa, ae o le taimi lava e te manaʻo ai e ulufale i tusitusiga, o le a suia le tele. Ina ia faia ia lelei, e tatau ona e faia mea nei:
Filifili le laulau atoa i le kiliki “Ctrl + A”.

    • Taumatau-kiliki i luga ma filifili le aitema i le anotusi menu e aliali mai. Lisi o Meatotino.

    • I le faʻamalama e aliali mai, muamua alu i le tab “Manoa”mea e te manaʻomia ai le siakiina le pusa i autafa "Maualuga", taʻu se aoga i totonu 1 cm ma filifili se faiga “Saʻo”.

    • Alu i le tab “Koluma”siaki le pusa Lautelefaʻapea foi 1 cmaoga tau filifilia “Senitimita”.

    • Toe fai nei laasaga i le laupepa “Fale”.

    • Kiliki “Ua lelei”ia tapuni le pusa talanoaga ma faʻaaoga suiga.
    • Lenei laulau e foliga tutusa lelei.

Faʻataʻamilomilo laulau faatumuina

O le mea lea, afai e te manaʻo e fai se koluse i le Word, e aunoa ma le tusia o ia i le pepa poʻo seisi lava polokalame, matou fautua atu oe muamua faia lona faʻataʻatiaga. O le mea moni o le aunoa ma faitaua fesili i luma o ou mata, ma i le taimi lava e tasi ma tali ia i latou (ma, o lea, iloa le numera o mataitusi i upu taitasi taitasi), e le aoga e faia ai nisi gaioiga. O le mafuaʻaga lea na matou manatu muamua ai, ua uma ona iai lau koluse paso, e ui lava e leʻo iai le Upu.

O le i ai ua uma ona faʻaogaina, ae o loʻo faʻatumuina pea le faʻavaʻa, tatou te manaʻomia le fuainumera o sela e amata ai tali i fesili, ma faʻatumu foʻi sela ia e le faʻaaogaina i le koluse koluse.

Faʻafefea ona fai o le numera o laulau sela e pei o moni crosswords?

I le tele o crosswords, o numera e faʻaalia ai le amataga nofoaga mo le faʻailoaina o le tali i se fesili faʻapitoa o loʻo i le pito i luga agavale o le sela, o le tele o nei fuainumera e fai si laititi. E tatau foi ona tatou faapena.

1. Muamua, naʻo aofaʻi o sela e pei ona e faia i lau laulau poʻo le ata. O le ata faʻaalia o loʻo faʻaalia na o se faʻataʻitaʻiga itiiti o le auala e ono vaʻaia ai lenei mea.

2. Ina ia tuu fuainumera i le pito i luga tauagavale o sela, filifili mea i totonu o le laulau i le kilikiina “Ctrl + A”.

3. I le laupepa “Fale” i le kulupu 'Oa' saili le amio “Upusii” ma kiliki i luga (e mafai ona e faʻaaogaina se fesoʻotaʻiga ki vevela, pei ona faʻaalia i le ata faʻasolo. Ole a numera o le a avea laʻititi ma o le a oʻo i luga teisi aʻe faʻatatau i le ogatotonu o le sela

4. Afai e le lava le mau agavale i luga o le mau, faʻasolo i le itu tauagavale i le kiliki i luga o le ki talafeagai i le vaega “Parakalafa” i le tab “Fale”.

5. O le mea lea, o le fuainumera sela o le a foliga mai e pei o lenei:

I le maeʻa ai o numera, e tatau ona faʻatumuina i totonu e le talafeagai sela, o lona uiga, o na tusi e le fetaui. Ina ia faia lea mea, mulimuli i laʻasaga nei:

1. Filifili se gaogao gaogao ma taumatau kiliki i totonu.

2. I le lisi e aliali mai, tuʻua i luga o le mataupu menu, saili le meafaigaluega "Faatumu" ma kiliki i luga.

3. Filifili le lanu talafeagai e faʻatumuina ai le gaogao sela ma kiliki i luga.

4. O le sela o le a faʻatumuina. Ia vali luga o isi sela uma o le a le faʻaaogaina i le koluse pu e ulufale ai i le tali, toe fai mo latou taʻitasi laasaga 1 i le 3.

I la matou faʻataʻitaʻiga faigofie, e foliga mai o le mea lea, ioe, o le a foliga ese mai mo oe.

Vaega mulimuli

Pau a le mea o oe ma aʻu e fai le fausia o se koluse i le Word tonu i le tulaga sa matou masani ai e vaʻai i ai i luga o pepa o le tusia lea o se lisi o fesili faʻataʻataʻi i luga ma faʻataʻamilomilo lalo.

A uma ona e faia nei mea uma, o lau koluse paso o le a foliga mai e pei o lenei:

O lenei e mafai ona lolomiina, faʻaali atu i uo, e masani, aiga ma fesili ia i latou e le gata e iloiloina le lelei na e mafaia ona tusi se crossword paso i le Word, ae ia ma foia ai.

E mafai ona tatou muta ai lenei mea, aua o lea ua e iloa le faʻafefea ona fatuina se koluse pu i Word. Matou te faʻamanuia ia te oe le manuia i lau galuega ma koleniga. Tofotofo, fai ma tuputupu ae e aunoa ma le taofi.

Pin
Send
Share
Send