Matou te gagauina le laulau i ni vaega 'eseʻese i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

Muamua, na matou tusia o le Word polokalame, o se vaega o le ofisa suite mai Microsoft, e faʻatagaina oe e te galue e le gata i tusitusiga, ae faʻapea foʻi ma laulau. O le seti o mea faigaluega na faʻaalia mo nei faʻamoemoe e maoaʻe i lona lautele. O le mea lea, e leʻo se mea e ofo ai o laulau i Upu e le gata e mafai ona fausia, ae o loʻo teuteuina, teuteu, ma mea uma o loʻo i ai i koluma ma sela ma o latou foliga mai.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Word

Tautala tuusaʻo e uiga i laulau, e taua le maitauina i le tele o tulaga latou te faʻafaigofie e galulue e le gata i fuainumera faʻamaumauga, faia la latou folasaga sili vaʻaia, ae faʻapea foʻi saʻo i le tusitusiga. E le gata i lea, o le numera ma tusitusiga i mea e mafai ona faigofie ona oʻo mai i le laulau e tasi, i luga o le tasi laupepa o se faʻatelefale faʻatonutonu, o le Upu polokalame mai Microsoft.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia lua laupepa i le Word

Peitai, o nisi taimi e taua e le gata i le fauina pe tuʻufaʻatasia laulau, ae ia faia foʻi le gaioiga lea e faʻavae o le faafeagai - ia tuʻu ese le tasi laulau i le Word i ni vaega se lua pe sili atu foi. Auala e faia ai lea mea, ma o le a talanoaina i lalo.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopopo se laina i le laulau i Word

Faʻafefea ona gagau se laulau i le Word?

Tusi: Le tomai e vaeluaina le laulau i ni vaega o loʻo i ai i ituaiga uma o MS Word. I le faʻaaogaina o lenei faʻatonuga, e mafai ona e vaevaeina le laulau ile Word 2010 ma muamua lomiga o le polokalame, ae matou te faʻaalia lea le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga a le Microsoft Office 2016. O nisi mea e ono eseese le vaʻai, o lo latou igoa atonu e fai sina ese, ae e le suia ai le uiga o gaioiga sa faia.

1. Filifili le laina e tatau ona avea ma muamua ile lua (vavaeʻese laulau).

2. Alu i le laupepa “Fuafuaga” (“Galulue ma laulau”) ma i le kulupu “Tuʻufaʻatasi” saili ma filifili “Gagau le laulau”.

3. O lenei o le laulau ua vaevaeina i ni vaega se lua

Faʻafefea ona gagau se laulau i le Word 2003?

O faʻatonuga mo lenei faiga o le polokalame e fai sina ese. I le filifilia o le laina o le a avea ma amataga o le laulau fou, e tatau ona e alu i le laupepa “Lisi” ma i le popup menu filifili “Gagau le laulau”.

Lautele laulau auala vaeluaina

E mafai ona gagau le laulau i le Word 2007 - 2016, faʻapea foʻi ma isi faʻasologa muamua o lenei oloa, faʻaaogaina tuʻufaʻatasiga o hotkey.

1. Filifili le laina e tatau ona avea ma amataga o se laulau fou.

2. Fetaomi se ki tuufaatasi “Ctrl + Ulufale”.

3. O le laulau o le a vaevaeina i le nofoaga manaʻomia.

I le taimi lava e tasi, e taua foi o le faʻaaogaina o lenei metotia i ituaiga uma o Word faia le faʻaauauina o le laulau i le isi itulau. Afai o le mea tonu lea e te manaʻomia mai le amataga, aua le suia se mea (o lenei e sili atu le faigofie nai lo le fetaomi Uma tele taimi seʻia oʻo le laulau e alu i se itulau fou). Afai e te manaʻo i le vaega lona lua o le laulau ia i luga o le tutusa itulau e pei o le muamua, tuʻu le faʻasino mata pe a uma le laulau muamua ma kiliki Toe foi i tua - o le laulau lona lua o le a faʻagaioi le mamao o le tasi laina mai le muamua.

Tusi: Afai e te manaʻo e toe faʻatasi le laulau, tuʻu le faʻatautee i le laina i le va o laulau ma kiliki "Aveese".

Lautele Faʻaosoʻosoina Lisi Lologa Metotia

Afai e te le o sailia ni auala faigofie, pe afai e te manaʻomia le aveina o le laulau lona lua i se laupepa fou, e mafai ona e faia se itulau malolo i le nofoaga saʻo.

1. Tusia le fetuu i luga o le laina e tatau ona muamua i le itulau fou.

2. Alu i le laupepa “Faʻaofi” ma kiliki i le ki i ai “Itulau malolo”o loʻo i le kulupu “Itulau”.

3. O le laʻoʻa o le a vaevaeina i ni vaega se lua.

O le vaevaeina o le laulau o le a tupu tonu lava e pei ona e manaʻomia - o le vaega muamua o le a tumau i luga o le itulau muamua, o le lona lua o le a agai i le isi.

Na pau lava lena, o lenei ua e iloa e uiga i auala uma o le mafai ona vaevaeina laulau i Word. Matou te manaʻo tele mo oe maualuga le gaosiga i galuega ma aʻoaʻoga ma naʻo mea lelei.

Pin
Send
Share
Send