Faʻafefea ona fai lau laufanua itulau tulaga i le MS Word

Pin
Send
Share
Send

I le Microsoft Word, pei ona faia i le tele o isi polokalame, e lua ituaiga o laʻasaga faʻapitoa - o le ata (ua faʻapipiʻi i le masani) ma laufanua, e mafai ona setiina i tulaga. O le fea ituaiga o faʻamoemoega e te ono manaʻomia muamua e faʻalagolago i le galuega o loʻo e faia.

E tele taimi, o galuega ma faʻamatalaga e faia saʻo i le faiga o faʻataʻamilosaga, ae o nisi taimi e manaʻomia ona liliu le pepa. Lalo o le a tatou talanoa e uiga i le auala e faia le itulau faalava i le Word.

Tusi: O le suia o faʻasologa o itulau e aofia ai se suiga i le aoina o itulau uma ma faavaa.

Taua: O faʻatonuga o loʻo i lalo e faʻaaogaina i ituaiga uma o oloa mai le Microsoft. I le faʻaaogaina, e mafai ona e faia se laufanua itulau i le Word 2003, 2007, 2010, 2013. O se faʻataʻitaʻiga, matou te faʻaaogaina le lomiga lata mai - Microsoft Office 2016. O sitepu o loʻo faamatalaina i lalo e ono eseʻesea vaʻai, o igoa o aitema, vaega o le polokalama e mafai foi ona fai si ese. , ae oa latou semantic content e tutusa i mataupu uma.

Faʻafefea ona fai lau itulau itulau faʻalauiloa i le pepa atoa

1. Ua uma ona tatalaina le pepa, le itulau faʻasino i totonu lea e te manaʻo ai e sui ai, alu i le lau "Faʻataʻoto" pe Itulau Lisi i lomiga tuai o le Upu.

2. I le vaega muamua (Itulau Faatulagaina) i luga o le meafaigaluega e maua ai le mea 'Auala' ma faʻalautele.

3. I le tamai menu lea e aliali mai i ou luma, e mafai ona e filifilia le folasaga. Kiliki "Laufanua".

4. O le laupepa poʻo ni laupepa, fuafua i luga o le tele o latou mea o loʻo iai i le pepa, e suia lona faʻatonuga mai i le faʻata i luga (faʻataʻamilomilo) i le laina i luga (landscape).

Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia laufanua ma faʻatusatusaga ata i se tasi pepa

O nisi taimi e tupu i se tasi tusitusiga pepa e manaʻomia le faʻatulagaina uma o laupepa ma faʻafaʻatasi itulau. O le tuʻufaʻatasia lua ituaiga o laʻasaga faʻapitoa e le faigata e pei ona foliga mai.

1. Filifili le itulau poo le palakalafa (tusitusiga tusitusiga) o latou faʻatonuga e te manaʻo e suia.

Tusi: Afai e te manaʻomia le faia o laufanua (poʻo le ata) faʻalautelega mo se vaega o le tusitusiga i luga o le tusi (po o lau laufanua) itulau, o le filifilia vaega fasi vaega o le a maua i luga o se isi itulau, ma le tusitusiga i tafatafa ane (muamua ma / pe mulimuli) o le a tuu i luga o le itulau lata ane .

2. I le fasimoli "Faʻataʻoto"vaega Itulau Faatulagaina kiliki i le ki Fanua.

3. Filifili Fanua Tiute.

4. I le faʻamalama e matala, i le laupepa Fanua Filifili le faʻapogai o le pepa e te manaʻomia (laufanua).

5. Lalo i le palakalafa "Talosaga" mai le faasologa o le lisi filifili “I tusitusiga filifilia” ma kiliki Ua lelei.

6. Pei ona outou vaʻaia, e lua itulau faʻapitoa e eseese faʻapitoa - o le tasi o ia e faʻalava, o le isi o le faʻatu.


Tusi:
O se vaega malologa o le a otometi lava faʻaopopoina i luma o le vaega fasi tusitusiga o lona faʻamasinoga na e suia. Afai ua maeʻa vaevaeina le pepa i ni vaega, e mafai ona e kiliki i soo se mea i le vaega manaʻo, pe filifili ni mea, pe a maeʻa ona mafai lea ona suia le folasaga o naʻo vaega na e filifilia.

Pau lava lena, o lea ua e iloa le auala i le Word 2007, 2010 poʻo le 2016, pei o isi foʻi ituaiga o lenei oloa, liliu le pepa i le faalava pe, afai e tuʻuina saʻo, fai le laufanua faataʻitaʻi ae le o le ata ata pe i tafatafa ane. Lenei ua e iloa laititi, matou te manaʻo ia oe aoga galue ma lelei toleniga.

Pin
Send
Share
Send