Faʻafefea ona fai otometi mea i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

I le MS Word, e mafai ona e faʻatautaia ni galuega eseese, ma e leai lava se mea e te galue ai i lenei polokalame, e faʻatapulaʻaina ile faʻailogaina masani poʻo le faʻatonutonuina o tusitusiga. O le mea lea, faia o galuega faasaienisi ma faʻatekinisi i le Word, mauaina o se tusitusiga, diploma po o le vasega, faia ma faʻatumuina o se lipoti, e faigata ona fai e aunoa ma le mea e masani ona taʻua o se nofoaga ma faʻamatalaga faʻamatala (RPZ). O le RPG lava ia e tatau ona aofia ai se laulau o anotusi (anotusi).

E tele taimi, tamaiti aʻoga, pei o tagata faigaluega o faʻalapotopotoga eseese, muamua tusia le tusitusiga autu o le faʻaiuga ma faʻamatalaga faʻaopoopo, faʻaopopo i ai le vaega autu, vaega, ata faʻapitoa, ma isi mea. I le maeʻa ai o lenei galuega, latou agaʻi atu loa i le fuafuaina o le anotusi o le galuega faia. Tagata e le iloa uma foliga o le Microsoft Word amata ona tusia le ulutala o vaega taʻitasi i se koluma, faʻailoa mai a latou itulau talafeagai, toe siaki le mea na tupu o se mea na tupu, e masani ona fetuunai se mea i le ala, ma naʻo le tuʻuina atu o le faʻamaeʻaina pepa i le faiaoga pe se o le aliʻi.

O lenei auala e faʻatonutonu ai mea i totonu o le Word e aoga lava naʻo ni mea laʻititi, e mafai ona fai ni suʻesuʻega poʻo ni matata faʻataʻitaʻi. Afai o le pepa aloaia o se vaitaimi pepa po o thesis, faʻasaienisi faʻasalalauga ma isi mea, ona tutusa RPG o le a aofia ai le tele o tele autu vaega ma e sili atu foi vaega. O lea la, o le tusi lesona faʻatinoga o mea o loʻo i ai se volumenous faila o le a tele taimi e alu ai, i le taimi lava e tasi faʻaalu neura ma malosi. Ole mea e lelei ai, e mafai ona e faia anotusi i totonu ole Word otometi.

Fausia otometi anotusi (lisi o faʻamatalaga) i Word

O le filifiliga mautinoa o le amataina lea o le fausiaina o soʻo se tele, tele-tusi faʻamaumauga tonu ma le fausiaina o mea. Tusa lava pe e te leʻi tusia se laina se tasi o tusitusiga, ua faʻaaluina i le 5 minute le muamua faʻatulagaina MS Word, oe oe lava faʻasaoina tele oe tele taimi ma neura i le lumanaʻi e ala i le faʻatonutonu uma au taumafaiga ma taumafaiga faʻapitoa e galue.

1. Faʻatasi le Upu, alu i le laupepa "Sootaga"o loʻo i luga o le meafaigaluega i le pito i luga.

2. Kiliki le mea "Lisi o mea" (muamua agavale) ma faia "Autocomplete lisi o mea".

3. O le a e vaʻai i se feʻau faʻailoa mai e leai se laulau o anotusi elemene, lea, o le mea moni, e le o se mea e ofo ai, ona e tatalaina se avanoa gaogao.

Tusi: E mafai ona e faia atili "faʻailoga" o le anotusi i le taimi o faʻamau (e sili atu ona talafeagai) pe i le faʻaiuga o le galuega (o le a matauina sili tele taimi).

O le muamua otometi aitema mea (gaogao) na aliali i ou luma o le ki laulau o mea i totonu, i lalo o le ulutala o isi mea galuega uma o le a aoina. Afai e te manaʻo e faʻaopopo se ulutala fou poʻo se ulutala, ia naʻo le faʻapipiʻi o le isumu ise mea i le nofoaga saʻo ma kiliki i luga o le aitema "Faaopopo tusitusiga"o loʻo tu i le pito i luga.

Tusi: E fetaui e mafai ona e fatuina ni ulutala o se maualalo maualalo, ae ma sili foʻi. Kiliki i le mea e te manaʻo e tuʻuina ai, faʻalautele le aitema "Faaopopo tusitusiga" luga o le control panel ma filifili "Laasaga 1"

Filifili le tulaga o le ulutala manaʻomia: o le tele o le numera, o le "loloto" lenei ulutala o le ai ai.

Ina ia vaʻavaʻai i mea o loʻo i totonu o le pepa, faʻapea foi ma le seʻi vave atu ona vaʻai i ai i totonu mea (tusia oe), e tatau ona e alu i le afu "Vaʻai" ma filifili le faʻaali ala "Fausaga".

O au faʻamatalaga atoa e vaevaeina i palakalafa (ulutala, ulutala, tusitusiga), e tofu ma mea e iai lona lava tulaga, e muamua ona faʻaalia e oe. Mai iinei, e mafai ona vave ma faigofie fesuiai i le va o nei manatu.

I le amataga o ulutala taʻitasi o loʻo i ai se tamai lanumoana tafatolu, i le kiliki i luga oe e mafai ona nana (faʻaseʻe) tusitusiga uma e faʻasino i lenei ulutala.

A oe tusia, o le tusitusiga na e faia i le amataga "Autocomplete lisi o mea" o le a suia. O le a faʻaalia ai e le gata ulutala ma ulutala na e faia, ae o itulau laupepa na latou amata ai, o le ulutala tulaga o le a faʻaalia vaaia foi.

O lenei taʻavale mea e manaʻomia tele mo volumetric uma galuega, e faigofie tele e fai i Word. O mea o loʻo i ai le mea o le a tu ai i le amataga o lau pepa, pei ona manaʻomia mo le RPG.

O le otometi fausia laulau o mea (anotusi) e masani ona faʻatulaga lelei ma saʻo lelei. O le mea moni, o le faʻaaliga o ulutala, ulutala, faapea foi ma le atoa tusitusiga e mafai ona suia i taimi uma. Lea ua faia i le auala tonu lava lea e tasi ma le tele ma le vai o soʻo se isi tusitusiga ile MS Word.

A o alualu i luma le galuega, o le otometi mea o le a faaopoopo ma faʻalauteleina, fou ulutala ma itulau numera o le a tuu i totonu, ma mai le vaega "Fausaga" e mafai ona avanoa i taimi uma le manaʻomia vaega o lau galuega, liliu i le mataupu manaʻomia, nai lo le tusitusi lima i le tusi. E taua le maitauina o le galue ma se pepa faʻapipiʻi ma auto-mea e sili ona faigofie pe a uma ona momoli atu i le PDF faila.

Lesona: Faʻafefea ona liua pdf i le upu

Na pau lava lena, o lenei ua e iloa le faʻatulagaina o mea faʻavae i totonu ole Word. E taua le maitauina o lenei faʻatonuga e aoga i ituaiga uma o oloa mai Microsoft, o lona uiga, e mafai ona e faia se otometi laulau o mea i Word 2003, 2007, 2010, 2013, 2016 ma soʻo seisi lava lomiga o lenei vaega o le ofisa suite. O lenei ua e iloa laititi atili ma mafai galue sili atu.

Pin
Send
Share
Send