Faʻafefea ona filifili se masini lolomi mo le fale? Ituaiga Lomitusi Mea e Sili Lelei

Pin
Send
Share
Send

Talofa.

Ou te manatu ou te le o iloaina Amerika e ala i le fai mai o se mea lolomi o se mea sili ona aoga. Ma le isi, e le gata mo tamaiti aʻoga (e na o le manaʻomia e lolomi vasega, lipoti, tipiloma, etc.), ae mo isi tagata faʻaaogaina.

Nei o loʻo faatauina atu oe mafai ona maua ai ituaiga eseese o lolomitusi, o lona tau e mafai ona eseese i le fiasefulu o taimi. Atonu ole mafuaʻaga lea e tele ai fesili e faʻatatau ile printer. I lenei tala puʻupuʻu tusitusiga, o le a ou talanoaina sili ona lauiloa fesili e uiga i mea lolomi latou fesili mai ia te aʻu (o le faʻamatalaga o le a aoga mo i latou e filifilia se isi lolomitusi mo o latou fale). Ma faapena ...

Le tusiga aveese nisi upu faʻapitoa ma manatu ina ia mafai ai ona malamalama ma faitau i ai mo le lautele lautele o tagata faʻaaoga. Naʻo fesili talafeagai a tagata faʻaaogaina e toetoe lava o tagata uma feagai pe a suʻe se masini lolomi e auiliiliina ...

 

1) Ituaiga o lolomi (inkjet, laser, dot matrix)

Lenei taimi e sau ai le tele o fesili. Moni, e faʻaaoga e tagata faaaoga le fesili ae le o "ituaiga lolomitusi", ae "o le isi lolomitusi e sili atu: inkjet poʻo le laser?" (mo se faʻataʻitaʻiga).

I loʻu manatu, o le auala pito sili ona faigofie o le faʻaalia lea o le tulaga lelei ma le leaga o soʻo se ituaiga lolomitusi i le faʻavae o le laulau: e manino lelei.

Ituaiga mea lolomi

Tulaga

Leaga

Inkjet (tele ituaiga lanu)

1) Le taugofie ituaiga o lolomitusi. Sili atu nai lo le taugofie mo vaega uma o le faitau aofai o tagata.

Lomitusi Epson Inkjet

1) E masani ona mago vaitusi pe ae le lolomiina mo se taimi umi. I nisi mea lolomi, e mafai ona taitai atu ai i se sui pulufana, i isi e mafai ona suia le lolomi ulu (i nisi, le tau o le toe faaleleia e faʻatusatusa i le faʻatauina o se mea fou lolomi). O le mea lea, o se faigofie faigofie o le lolomiina a itiiti mai 1-2 itulau i le vaiaso i se inkjet printer.

2) O se pupuʻu faigofie pulufana toe faʻapipiʻi - ma nisi tomai, e mafai ona toe faʻatumu le pulufana oe faʻaaoga ai se tui.

2) E vave ona uma le vaitusi (le pulufana vaitusi, pei o se tulafono, e laʻititi, lava mo 200-300 laupepa o le A4). Le uluai pulufana mai le tagata gaosi - e masani ona taugata. O le mea lea, o le mea e sili ona lelei, o le tuʻuina atu lea o se kesi i se kesi (pe toe fuaina oe). Ae a uma ona toe faʻaaogaina le afi, i le tele o taimi, o le lolomiina e le o manino: e ono i ai ni ofu tusitusi, faʻailoga, vaega e mataga lolomiina mataʻitusi ma tusitusiga.

3) Le gafatia e faʻaauau ai le vaitusi sapalai (CISS). I lea tulaga, o se fagu vaitusi e tuʻu i le itu (po o tua) o le masini lolomi ma o le paipa mai ai e fesoʻotaʻi saʻo i le ulu lolomi. O lona iʻuga, o le tau o le lolomiina o se tasi o taugofie! (Lapataiga! E le mafai ona faia i luga o lomitusi uma!)

3) Faʻafiafia i le galuega. O le mea moni o le mea e lolomi ai le lolomi le ulu lolomi agavale-taumatau i le taimi e lolomi ai - ona o lenei, o gatete e tupu. Mo le tele o faʻaaogaina le mea lenei e matua faʻatiga tele.

4) O le mafai ona lolomiina ata i luga o pepa faʻapitoa. O le uiga o le a sili atu maualuga nai lo luga o se lanu laser printer.

4) Inkjet lomitusi lolomi umi atu nai lo laser printer. E te lolomiina ~ 5-10 itulau i le minute (e ui lava i le folafolaga o le lolomitusi e faʻalauaʻitele, o le mea moni o le lolomiina o taimi uma e itiiti ifo!).

5) Lolomiina laupepa e faʻatulafonoina le "sosolo" (pe afai e iʻu ina paʻu i latou, faʻataʻitaʻiga, mataua o le vai mai lima lima susu). O le tusitusiga i luga o le pepa e puaʻa ma o le a faʻafitauli le faʻataʻitaʻiga o le mea na tusia.

Leisa (uliuli ma papaʻe)

1) E tasi le faʻatumu o se pulufana e lava e lolomi ai le 1000-2000 pepa (i le averesi mo taʻutaʻua sili le lauiloa lolomitusi).

1) O le tau o le masini lolomi e maualuga atu nai lo le inkjet.

HP laser lolomi

2) E aoga, o le tulafono faʻatonutonu, e itiiti le pisapisao ma vibration nai lo le vaalele.

2) Totogi faʻapisinisi taugofie. O le pulufana fou i luga o nisi faʻatusa e pei o se mea fou lolomi!

3) O le tau o le lolomiga o se laupepa, averesi, e taugofie atu nai lo luga o se inkjet (e le aofia ai CISS).

3) Le mafai e lolomi lanu lanu.

4) E le mafai ona e fefe i le "mago" o le vaitusi * (i le laser printer, e le o le suavai e faʻaaogaina, pei o se inkjet printer, ae o le paʻu (e taʻua o le toner)).

5) Faʻavavevave saosaoa (2 tele o laupepa ma tusitusiga ile minute - fetaui lelei).

Leisa (lanu)

1) Maualuga lolomi le saoasaoa i lanu.

Canon Laser (Valivali) Lomitusi

1) O se taugata tele masini (e ui lava talu ai nei le tau o le lanu leisa lolomi mea e sili ona taugofie mo lautele lautele o tagata faʻatau).

2) E ui lava i le ono mafai ona lolomiina i lanu, o le a le aoga mo ata. O le tulaga i luga o le inkjet lolomi o le a maualuga atu. Ae lolomi pepa i le lanu - na o lena!

Taiala

 

Lomitusi Epson Dot Matrix

1) Lenei ituaiga lolomitusi ua le toe aoga * (mo le faʻaaogaina o fale). I le taimi nei, e masani ona faʻaogaina na o mea "vaʻai" galuega (pe a galulue ma soʻo se lipoti i faletupe, etc.).

Masani 0 sese pepelo pepelo RU X-AʻE LEAI X-LEAI

 

O aʻu sailiiliga:

  1. Afai e te faʻatau se masini lolomi mo le lolomiina o ata - e sili le filifilia o se inkjet masani (sili atu le faʻataʻitaʻiga e mafai ai i se taimi mulimuli ane ona faʻatulaga ia sapalai pea le vaitusi - talafeagai mo i latou o le a lolomiina le tele o ata). E le gata i lea, o se inkjet e talafeagai mo i latou e lolomiina faʻamaumauga laiti mai lea taimi i lea taimi: tusitusiga, lipoti, ma isi.
  2. O le leisa laser e, i le mataupu, o se station wagon. E fetaui lelei mo tagata faʻaaoga uma seʻi vagana latou o loʻo fuafua e lolomi ata lanu maualuga. O le leisa laser printer i tulaga o ata lelei (i nei aso) e maualalo ifo i le inkjet. O le tau o se masini lolomi ma se pulufana (e aofia ai le toe faʻaaogaina) e sili atu le taugata, ae i se aotelega, afai e te faia se faʻatusatusaga atoa, o le tau o le lolomiina o le a taugofie atu nai lo le mea e faʻaaoga i se inkjet printer.
  3. Le faʻatauina o se mea e faʻatau ai le laser printer mo le fale, i loʻu manatu, e le faʻamatalaina atoa (tusa pe a paʻu le tau…).

O se mea taua. Tusa lava poʻo le a le ituaiga o lolomitusi e te filifilia, o le a ou faʻamaninoina foi se tasi auiliiliga i le faleoloa lava e tasi: pe fia se fou pulufana tau mo lenei lolomiina ma pe fia le tau e toe faatumuina (le avanoa e toe faʻatumu). Ona o le fiafia i faʻatau e ono mou ese atu pe a uma le vali - tele tagata faʻaaogaina o le a matua maofa pe a iloaina o nisi pulufana lolomi mea e tutusa ma le lolomi lava!

 

2) Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le masini lolomi. Fesootaiga Ofisa

USB

Le tele tele o lolomiga e mafai ona mauaina i luga o le lagolago lagolago le USB tulaga faatonuina. Faʻafitauli faʻafesoʻotaʻiga, o se tulafono, e le tulaʻi mai, seʻi vagana lava le tasi faʻalelei ...

Uafu USB

Ou te le iloa pe aisea, ae o le tele o taimi o tagata gaosi oloa e le o aofia ai se uaea mo le faʻafesoʻotaʻi i se komipiuta i le masini lolomi. Tagata faatau e masani ona faamanatu mai e uiga i lenei, ae le o taimi uma. O le tele o tagata fou (oe ua feagai ma lenei mo le taimi muamua) e taufetuli i le faleoloa 2 taimi: tasi pe a uma le lolomitusi, o le lona lua i tua o le uaea mo fesoʻotaʻiga. Ia mautinoa e siaki le meafaigaluega pe a faatau!

Ethernet

Afai e te fuafua e lolomi i le lolomi mai isi komupiuta i le lotoifale fesoʻotaiga, masalo e tatau ona e filifili mo se lolomitusi e lagolagoina Ethernet. E ui lava, o le mea moni, o lenei filifiliga e seasea filifilia mo faʻaaoga ile fale, e sili atu le taua o le aveina o se mea lolomi ma le Wi-Fi poʻo le Bluetoth lagolago.

Ethernet (mea lolomi ma lenei fesoʻotaʻiga e talafeagai i le lotoifale fesoʻotaʻiga)

 

LPT

Ua amata nei ona le masani ai le faʻaogaina o le LPT (sa masani ona avea ma masani (o se sili e lauiloa foliga)). Ui o lea, e tele PCs o loʻo faʻaauau pea ma lenei uafu mo le ono mafai ona faʻafesoʻotaʻi ia mea lolomi. Mo le fale i nei aso, saili mo sea mea lolomi - e leai se aoga!

Uafu LPT

 

Wi-Fi ma le Bluetoth

O tau lolomi sili atu e masani ona faʻaogaina i le Wi-Fi ma le Bluetoth lagolago. Ma e tatau ona ou taʻu atu ia te oe - o le mea e sili ona faigofie! Vaʻai faalemafaufau ma savali ma se komepiuta feololo i totonu o le fale mautotogi, galulue i luga o se lipoti - ona latou fetaomi lea o le lolomi aitema ma o le pepa na lafoina i le tagata lolomi ma lolomiina i se taimi vave. I se lautele, o lenei faʻaopopo. o se filifiliga i le masini lolomi o le a sefe ai oe mai le uaea le tatau i totonu o le fale mautotogi (e ui lava o le pepa ua lafoina i le lomitusi umi - ae i le aotelega, o le eseʻesega e le taua tele, aemaise lava pe a e lolomi tusitusiga faʻamatalaga).

 

3) MFP - e aoga le filifilia o se masini tele-gaioiga?

Talu ai nei, ua tele na manaʻomia MFP i luga o le maketi: masini o loʻo tuʻufaʻatasia ai se masini lolomitusi ma se sikaili (+ fax, o nisi taimi ma telefoni). O nei masini e sili ona aoga mo ata kopi - latou tuʻuina i lalo le pepa ma faʻamau se tasi faʻamau - ua saunia le kopi. A leai, ou te le vaʻai i ni mea lelei tele (o le i ai o le lomitusi ma le sikaili eseese - e mafai ona e aveese le lona lua ma ave i fafo pe a naʻo le manaʻomia e matamata i se mea).

I se faʻaopopoga, soʻo se mea pueata masani e mafai ona faia ni ata sili ona lelei i tusi, mekasini, ma isi - o lona uiga, toe suiina o le sikaili.

HP MFP: scanner ma le lolomiina ma le otometi fafaga

Lelei o MFP:

- tele-gaioiga;

- taugofie nai lo le faʻatau aʻi masini taʻitasi taʻitasi;

- vave kiliva ata;

- i le avea ai o se tulafono, o loo i ai se otometi-fafaga: mafaufau pe faapefea ona o le a faigofie le galuega mo oe pe a fai e te kopiina 100 laupepa. Faatasi ai ma le otometi fafaga: utaina laupepa i totonu o le fata - fetaomi se ki ma alu e inu se ti. A aunoa ma oe, o le a tatau ona e faliu i luga pepa taʻitasi ma tuu i luga o le scanner aunoa ...

Leaga o MFP:

- tetele (faʻatatau i le masini lolomitusi masani);

- afai e malepe le MFP, o le a leiloa uma ai le masini lolomi ma le sikaili (ma isi masini) i le taimi e tasi.

 

4) O le fea ituaiga e filifilia: Epson, Canon, HP ...?

Tele fesili e uiga i le ituaiga. Ae o iinei e tali atu i se monosyllabic e le moni. Muamua, ou te le vaʻai i se mea faʻapitoa - le mea autu o le avea ma se lauiloa gaosiaina o kopiina meafaigaluega. Lua, e sili atu le taua tele le vaʻai i foliga faʻapitoa o le masini ma le iloiloga o tagata moni faʻaaoga o se masini (i le vaitau o le Initaneti - e faigofie!). E sili atu ona lelei, o le mea moni, pe a fai ua fautuaina oe e se uo e tele ana lolomitusi i le galuega ma ia vaʻai patino le galuega a tagata uma ...

Igoa o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e sili atu faigata: i le taimi o le faitauina o le tusiga o lenei lolomiina atonu e le o toe faʻatau atu ...

PS

Pau lava lena mo aʻu. Mo faaopoopoga ma aoga manatu ou te faafetai. Uma le sili sili 🙂

 

Pin
Send
Share
Send