Vaiaso mataitu pupula. Faʻafefea ona faʻateleina le pupula ole lau komepiuta?

Pin
Send
Share
Send

Talofa.

O le pupula o le mataitu mata o se tasi lea o faʻamatalaga pito sili ona taua pe a galue i se komepiuta, e afaina ai mata vaivai. O le mea moni o se aso susulu, e masani lava, o le ata i luga o le mataitu ua mou ese ma e faigata ona iloga pe a e le faʻaopopo le pupula. O le mea la ua tupu, afai e vaivai le pupula o le mataitu, ona tatau lea ona e vavaeʻese lou vaʻai ma ou mata vave ona vaivai (lea e le o lelei ...).

I le tala lea ou te manaʻo e taulaʻi i le fetuunaiga o le pupula o le laptop laptop. O lenei e mafai ona faia i le tele o auala, tatou te mafaufau i latou taʻitasi.

O se mea taua! O le pupula o le laupepa lapisi e matua afaina ai le aofaʻi o le malosi faʻaaluina. Afai o loʻo faʻaaogaina lau komepiuta ile mana eletise, ona faʻaopopo lea o le pupula, ole paʻu paʻu o le a faʻalu faʻavave teisi lava vave. Mataupu i le auala e faʻateleina ai le ola komipiuta a le komepiuta: //pcpro100.info/kak-uvelichit-vremya-rabotyi-noutbuka-ot-akkumulyatora/

Faʻafefea ona faʻateleina le pupula ole lau komepiuta

1) Ki mana

O le faigofie ma sili ona faigofie auala e sui ai le pupula o le mataitu o le faʻaaoga lea o ki ki i luga o le keyboard. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona e taofia i lalo le gaioiga faamau Fn + au (poʻo le laina F1-F12, faʻalagolago i le faʻamau o le pupula moli o loʻo tusia i luga o le - "la", vaʻai Ata 1).

Fig. 1. Acer komipiuta komepiuta.

 

Tasi manatu itiiti. O nei ki e le masani ona galue, o mafuaʻaga mo lenei e masani lava:

  1. avetaʻavale e leʻo faʻapipiʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻapipiʻiina Windows 7, 8, 10, o lona uiga o le mea masani lava o loʻo faʻatulagaina ia avetaʻavale i luga o masini uma o le a iloa e le OS. Ae o nei avetaʻavale e galue "sese", e aofia ai ma le masani o ki e le aoga!) . Mataupu i le auala e faʻafou ai avetaavale i le auto-mode: //pcpro100.info/obnovleniya-drayverov/
  2. o nei ki e mafai ona faʻaleaogaina i le BIOS (e ui lava e le o mea uma e lagolagoina lenei filifiliga, ae e mafaia). Ina ia faʻaavanoaina latou, ulufale i le BIOS ma suia ni faʻamau talafeagai (tusitusiga i le ala e ulufale i le BIOS: //pcpro100.info/kak-voyti-v-bios-klavishi-vhoda/).

 

2) Pupuni Pulea Vaega

Oe mafai foi ona suia le pupula faʻatulaga e ala i le Windows faʻatonutonu laupepa (o fautuaga i lalo e talafeagai mo Windows 7, 8, 10).

1. Muamua, alu i le panel e pulea ai ma tatala le "Hardware and Sound" vaega (pei ona i ai i le Ata 2). Sosoo ai, tatala le "Malosiaga" vaega.

Fig. 2. Masini ma le leo.

 

I le pule vaega, i le pito i lalo o le faamalama o le ai ai se "slider" mo fetuunai le pupula o le mataitu. Faʻaliliuina i le itu manaʻo - le mataituina o le a suia lona pupula (ile taimi moni). Faʻapea foi ona mafai ona suia le faʻapupula tulaga ile kiliki i luga ole fesoʻotaʻiga "Mautinoa le paoa eletise."

Fig. 3. Tuuina atu le eletise

 

 

3) Faʻatutuina le pupula ma le eseʻese ile avetaʻavale

Oe mafai ona fetuunai le pupula, saturation, eseese ma isi tapulaa i le tulaga o lau vitio pepa avetaʻavale (seivagana, ae a, sa latou faʻapipiʻi 🙂).

O le tele o taimi, o le manaʻo faʻailoga e ulufale ai ia latou seti o loʻo tu i tafatafa o le uati (i le pito i lalo taumatau, pei o le Ata 4). Naʻo le tatalaina ma alu i le faʻaali tulaga.

Fig. 4. Intel HD Ata

 

I le auala, e i ai se isi auala e ulufale atu i le tulaga o ata foliga vaaia. Na o le kiliki i soo se mea i luga o le Windows desktop ma le taumatau ki o le ki ma i le tulaga menu e aliali mai, o le ai ai se fesoʻotaʻiga i mea manaʻomia tapulaʻa (pei ona faʻaalia i le Ata 5). I le ala, e tusa lava pe o le a lau pepa ata ata: ATI, NVidia poʻo Intel.

Ae ui i lea, afai e leai sau fesoʻotaʻiga, atonu e leai ni avetaavale faʻapipiʻi i luga o lau ata vitio. Ou te fautuaina le siakiina o avetaavale mo masini uma ma ni nai kiliki o le isumu: //pcpro100.info/obnovleniya-drayverov/

Fig. 5. Ulufale le avetaavale tulaga.

 

O le mea moni, i le lanu tulaga e mafai ona faigofie ma vave suia tulaga talafeagai: gamma, faʻatusatusa, pupula, saturation, faʻasaʻo lanu talafeagai, ma isi. (silasila i le ata 6)

Fig. 6. Faʻafanua tulaga.

 

Pau lava lena mo aʻu. Le laki ma le vave suia le "faafitauli" tapulaa. Le manuia 🙂

 

Pin
Send
Share
Send