O le taʻaloga e teteʻe, faʻaʻaisa ma faʻasaʻo. O le a se mea e mafai ona fai e faʻavave ai?

Pin
Send
Share
Send

Manuia le aso.

O tagata uma e fiafia i le taʻaloga (ma e le o tagata fiafia, ou te manatu foʻi) sa feagai ma le mea moni o le taʻaloga na amata ona faʻasolosolo malie atu: o le ata na suia i luga o le faʻafanua faʻafuasei, mimilo, o nisi taimi e foliga mai o le komipiuta e faʻaʻaisa (mo le afa lona lua-sekone). O lenei mea e mafai ona tupu mo ni mafuaʻaga eseese, ma e le masani ona faigofie le faʻavaeina o le "tagata solitulafono" o na tuai (lag - faaliliuina mai le Igilisi: lag, lag).

I le avea ai o se vaega o lenei tusitusiga, ou te manaʻo e mafaufau i mea sili ona masani ai mafuaʻaga ua amata ai ona tetete ma telegese taʻaloga. Ma o lea, tatou amata amata ona sailiili i le faasologa ...

 

1. Manaʻomia faiga taʻaloga faiga

O le mea muamua ou te manaʻo e vave ona taulaʻi i ai o le manaʻoga o le taʻaloga ma uiga o le komepiuta o loʻo tamoe ai. O le mea moni o le toatele tagata faʻaaogaina (faʻavae i luga o latou poto masani) fenumiai mea e sili ona manaʻomia ma le fautuaina. O se faʻataʻitaʻiga o le sisitema manaʻomia e masani ona faʻaalia i luga o le afifi ma le taʻaloga (vaʻai le faʻataʻitaʻiga i le Ata 1).

Mo i latou e le o iloaina ni uiga o latou PC - Ou te fautuaina lenei tala iinei: //pcpro100.info/harakteristiki-kompyutera/

Fig. 1. Tulaga laʻitiiti manaʻoga o faiga "Gothic 3"

 

Ole manaʻoga ole polokalama, e masani ona faʻaalia e le o iai i le taʻaloga poʻo se mea e mafai ona vaʻaia i taimi o le faʻapipiʻiina faitau le faitau) I se tulaga lautele, aso nei, pe a tele komipiuta e fesoʻotaʻi i le Initaneti, e le umi ma faigata ona maua faʻamatalaga faapena 🙂

Afai o faʻateʻa i totonu o le taʻaloga e fesoʻotaʻi ma mea tuai mea, ona, o se tulafono, e fai lava faigata tele le ausia o se taʻaloga sologa lelei e aunoa ma le toe faʻaleleia o vaega (ae e mafai ona toe faʻasaʻo ni vaega i le tulaga i nisi tulaga, vaʻai i lalo i le tusitusiga).

Ae ui i lea, ou te le o iloaina Amerika, ae o le suia o le tuai vitio pepa i se fou mafai ona tele faʻateleina PC gaioiga ma aveese tofitofi ma faʻamalo i taʻaloga. O se mea lelei aofaʻi o ata vitio o loʻo tuʻuina atu i le lisi.uaua - e mafai ona e filifilia ni ata e sili ona lelei i Kiev iinei (e mafai ona e faavasegaina i le 10 tapulaa e faʻaaoga ai faamama i le 'upega tafaʻilagi itulau. Ou te fautuaina foi ia e vaʻai i suʻega ae e te leʻi faatauina. i lenei tusitusiga: //pcpro100.info/proverka-videokartyi/).

 

2. Avetaavale mo le vitio card (filifiliga o "manaʻomia" ma a latou teuteuga lelei)

Masalo, o le a ou le soona faʻateleina, fai mai o le galuega o le vitio pepa e taua tele i luga o le faʻatinoga i taʻaloga. Ma o le faʻagaioiga o le vitio pepa e faʻalagolago tele i le faʻapipiʻi avetaavale.

O le mea moni o le eseese faʻaogaina o avetaavale e mafai ona amio atoatoa ese: o nisi taimi le tuai lomiga e sili atu le lelei nai lo le mea fou (o nisi taimi, faʻafeagai). I loʻu manatu, o le mea e sili ona lelei, o le faʻamaonia lea faʻataʻitaʻiga e ala i le luluina o le tele o faʻamatalaga mai le gaosi 'aloaʻia' upega tafaʻilagi

E uiga i avetaavale avetaavale, ua uma ona ou maua ni tusitusiga, ou te fautua atu ia e faitau:

  1. Le polokalame sili mo le lata mai-lata avetaavale: //pcpro100.info/obnovleniya-drayverov/
  2. Nvidia, AMD Radeon ata faʻapitoa avetaavale faʻafouga: //pcpro100.info/kak-obnovit-drayver-videokartyi-nvidia-amd-radeon/
  3. sailiga vave avetaavale: //pcpro100.info/kak-iskat-drayvera/

 

E le gata e avetaavale latou e taua, ae faapea foi a latou faʻatulagaga. O le mea moni o lena mai le faʻatulagaina tulaga e mafai ona e ausia se faʻateleina faʻateleina i le saoasaoa o le vitio pepa. Talu ai o le mataupu o le "lelei-tuning" o le vitio pepa e lava tele e le toe faia, o le a ou tuʻuina atu soʻotaga i nisi o aʻu tusitusiga i lalo, o loʻo faʻamatala auiliili pe faʻafefea ona fai o lenei mea.

Nvidia

//pcpro100.info/proizvoditelnost-nvidia/

AMD Radeon

//pcpro100.info/kak-uskorit-videokartu-adm-fps/

 

3. E faʻapefea ona utaina le gaosi? (Aveesea o tusi le aoga)

E tele taimi e le aliali mai taofi i taʻaloga ona o le le maualalo o uiga o le PC, ae ona o le komipiuta komipiuta ua utaina e le o le taʻaloga, ae i galuega esea. O le faigofie auala e suʻesuʻe ai poʻo le a le polokalame o le tele o punaoa "ai i luga" o le tatalaina lea o le pule pule (Ctrl + Shift + Esc button kombinasi).

Fig. 2. Windows 10 - pule galuega

 

Ae le i amataina taʻaloga, e matua fautuaina lava e tapunia uma polokalame e te le manaʻomia i le taimi o le taʻaloga: sailiga, faʻasalalauga vitio, ma isi.

I le ala, o se isi mea taua: o le faʻaaogaina mafai ona utaina ma faʻapitoa polokalama e mafai ona tapunia. I soo se tulaga, pe a fai o le tofitofi i taʻaloga - Ou te fautuaina oe e te vaʻai totoʻa i le mea e faʻatino ai avega, ma afai o nisi taimi "e le manino" i le natura - ou te fautua atu ia e faitau i le tusitusiga:

//pcpro100.info/pochemu-protsessor-zagruzhen-i-tormozit-a-v-protsessah-nichego-net-zagruzka-tsp-do-100-kak-snizit-nagruzku/

 

4. Windows OS Optimization

Oe mafai teisi laititi faʻaopopoina le saoasaoa o le taʻaloga e ala i le faʻaleleia ma faʻamamaina Windows (i le ala, e le gata o le taʻaloga lava ia, ae o le faiga i le aotelega o le a amata galue faʻavave). Ae ou te manaʻo e lapataia oe i le taimi lava lena o le saoasaoa mai lenei faʻagaioiga o le a faʻateleina laititi (laititi i le tele o taimi).

E i ai saʻu vaega atoa i laʻu blog tuʻuina atu i le faʻaleleia atili ma tweaking Windows: //pcpro100.info/category/optimizatsiya/

Ma se isi mea, ou te fautua atu ia e faitauina tala nei:

Polokalama mo le faʻamamaina o lau PC mai "lapisi": //pcpro100.info/luchshie-programmyi-dlya-ochistki-kompyutera-ot-musora/

Aoga mo le faʻavaveina o taʻaloga: //pcpro100.info/uskorenie-igr-windows/

Fautuaga mo le saoasaoa o le taʻaloga: //pcpro100.info/tormozit-igra-kak-uskorit-igru-5-prostyih-sovetov/

 

5. Siaki ma faʻamautu le hard drive

E tele taimi, o taofi i taʻaloga e aliali mai ona o le malo malo. O le amio e masani lava e pei ona taua i lalo:

- o loʻo sologa lelei le taʻaloga, ae i se taimi patino e "faʻaletonu" (e peiseai na faʻamau se malolo) mo 0.5-1 sekone, i lena taimi e mafai ona faʻalogo i le hard drive amata ona faia leo (aemaise le maitauina, mo se faʻataʻitaʻiga, i komepiuta feaveaʻi, o le faigata drive o lo o tu i lalo o le keyboard) ma a maeʻa lena taʻaloga alu lelei e aunoa ma lags ...

O lenei mea e tupu ona o le mea moni i le taimi o se faigofie (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le taʻaloga leai se mea mai le disk), taofia loa le faigata disk, ona, ma a amata loa le taʻaloga ulufale i faʻamatalaga mai le disk, e manaʻomia le taimi e amata ai. Ole mea moni, talu ai ona o lenei mea, ole tele o lenei uiga "toilalo" tupu.

I le Windows 7, 8, 10 e sui le pule eletise - e tatau ona e alu i le pule faʻatonutonu i:

Lisi Pulea Polokalama ma Leo Mana Filifiliga

Le isi, alu i le faʻatulagaina o le gaioiga malosi (vaai le Ata 3).

Fig. 3. Tuuina atu le eletise

 

Ma, i le tulaga sili atu, faʻalogo i le umi le iʻu i lalo o le faigata drive o le a taofia. Taumafai e sui lenei tau mo se taimi umi (fai mai, mai le 10 minute i le 2-3 itula).

Fig. 4. malo malosi - malosi

 

E tatau foi ona ou maitauina o se mea na le mafai ona faʻatino (ma le tuai o 1-2 sekone seiloga e maua e le taʻaloga faʻamatalaga mai le tisiketi) e fesoʻotaʻi ma le tele o le lisi o faʻafitauli (ma e faigata tele ona mafaufau uma i latou i totonu o le faʻavae o lenei tusitusiga). I le auala, i le tele o ia tulaga ma faʻafitauli HDD (ma se faʻamaʻitaina faigata), le suiga i le faʻaaogaina SSD fesoasoani (sili atu e uiga ia i latou iinei: //pcpro100.info/ssd-vs-hdd/).

 

6. Antivirus, afi puipui ...

O mafuaʻaga o le taofi i taʻaloga e mafai foʻi ona avea ma polokalame e puipuia ai au faʻamatalaga (mo se faʻataʻitaʻiga, o se antivirus poʻo se firewall). Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e se antivirus ona amata le puʻeina o faila i le komipiuta ma mea faigata i le taimi o le taʻaloga, nai lo le vave ona '' '' aina o se numera tele o PC mea.

I loʻu manatu, o le auala e sili ona faigofie e faʻamautu ai pe o le mea moni o le mea lea o le tapē (poʻo le aveese loa) le antivirus mai le komupiuta (le tumau!) Ma taumafai loa le taʻaloga e aunoa ma le mea lena. Afai ua leiloa taofi - ona maua lea o le mafuaʻaga!

Ui i lea, le galuega o loʻo i ai se isi siama eseʻese ai se eseʻesega aafiaga i faʻatino komipiuta (Ou te manatu e oo lava i tagata fou faʻaogaina matauina lenei). O le lisi o antivirus ua ou manatu o taʻitaʻi i lea taimi e mafai ona maua i lenei tusitusiga: //pcpro100.info/luchshie-antivirusyi-2016/

 

A leai se mea e fesoasoani

Faʻatonuga muamua: pe a fai e te leʻi faʻamamaina lau komepiuta mai le pefu mo se taimi umi, ia mautinoa e faia. O le mea moni o le pefu e punitia ai faʻaavanoaina o le ea, ma puipuia ai le ea vevela mai le tuua o le masini mataupu - ona o lenei, amata ona siʻitia le vevela, ma ona o loʻo tuai ma taofi ono aliali (sili atu, e le gata i taʻaloga ...) .

Faʻataʻitaʻiga 2: e foliga mai e fou i se tasi, ae taumafai e faʻapipiʻi le taʻaloga e tasi, ae ese le faʻataʻitaʻiga (mo se faʻataʻitaʻiga, o aʻu lava na ou fetaui i le mea moni, na faʻasolosolo lemu le faʻaaliga faa-Lusia, ma sa tupu lelei lava le faʻaPeretania. i se tagata faʻasalalau na te leʻi faʻaleleia ni ana "faʻaliliuga").

3rd tip: e mafai lava ona le o faʻaputuputuina le taʻaloga lava ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, sa matauina lenei mea ile Civilization V - o uluaʻi faʻataʻaloga o le taʻaloga na faʻagesegese e oʻo atu lava i luga tele a PC. I lenei tulaga, e leai se mea o totoe e fai ae faʻatali seʻia vaʻai faʻaleleia le au gaosi mea taʻalo.

Fautuaga 4: o nisi taʻaloga e ese le amio a latou i vaega eseese o le Windows (faʻataʻitaʻiga, e mafai ona latou galue lelei i le Windows XP, ae faifai lemu i totonu o le Windows 8). E tupu lenei mea, e masani lava ona o le mea moni e faapea e le mafai ona vaʻaia taʻaloga taʻaloga uma le "foliga" o faʻaopopoga fou o Windows.

Pau lava lena mo aʻu, o le a ou faafetai mo le faʻateleina faʻaopoopoga 🙂 Le laki!

 

Pin
Send
Share
Send