Lea e sili atu: lole laina poʻo komepiuta

Pin
Send
Share
Send

O le muamua taumafaiga e fauina se komipiuta puʻupuʻu na faia i le 60s o le seneturi talu ai, ae leʻi faʻatinoina faʻatino faatoa sau i le 80s. Ona faʻataʻitaʻi lea o le faʻataʻitaʻiga o komepiuta feavea, na faʻapipiʻi ai le gaugauina ma na faʻamalosia e le maopopo. E moni, o le mamafa o ia mea na sili atu sili atu nai lo le 10 kilokalama. Le vaitaimi o komepiuta feʻaveaʻi ma mea uma i totonu (komepiuta komisi) na o mai ma le meleniuma fou, ina ua aliali mai luga o le flat-panel, ma mea faʻaeletonika na avea ma malosi tele ma laiti. Peitai na tulai mai se fesili fou: o le fea e sili, se lole bar po o se komepiuta feaveaʻi?

Mataupu

  • Fuafuaina ma le mafuaʻaga o komepiuta feaveaʻi ma monoblocks
    • Laulau: faʻatusatusaga o api ma monoblock tapulaʻa
      • O fea e sili atu i lou manatu?

Mamanu ma le aoga o komepiuta feaveaʻi

-

O se komepiuta feʻaveaʻi (mai le Igilisi "api") o se komipiuta a le tagata lava ia o loʻo gagau faʻatasi ma le faʻaali foliga o le itiiti ifo 7 inisi. I lona tulaga, tulaga masani komepiuta vaega ua faapipiiina: a motherboard, RAM ma faitau-na o manatuaina, o le vitio pule.

Luga o meafaigaluega o se keyboard ma manipulator (e masani lava o le touchpad e faia lana matafaioi). O le ufiufi e tuʻufaʻatasia ma se faʻaaliga, e mafai ona faʻaopopoina e le au failauga ma se webcam. I le felauaiga (gaugau) tulaga, le lau, keyboard ma le touchpad e puipuia mautu mai masini leaga.

-

E laiti ifo laupepa i komepiuta a le komepiuta. O la latou aitalafu foʻi i le sailiga e faʻavavau o le faʻaitiitia o le tele ma le mamafa, aua o nei ua maeʻa tuʻusaʻo uma masini faʻatonutonu eletise i totonu o le faʻaaliga tulaga.

O nisi monoblocks ua i ai se paʻi mata, lea latou te foliga ai e pei o papeti. O le eseesega autu o loʻo taoto i totonu o mea faigaluega - i le laulau, o mea o loʻo sola i luga o le laupapa, ua mafua ai ona le mafai ona toe sui pe toe faʻaleleia latou. Monoblock foi taofia le modularity o fausaga i totonu.

Laptops ma monoblock ua mamanuina mo aiga ma aiga eseʻese vaega o gaioiga a tagata, lea e mafua mai i o latou eseʻesega.

Laulau: faʻatusatusaga o api ma monoblock tapulaʻa

FaailoiloKomepiutaMonoblock
Faaali taiala7-19 inisi18-34 inisi
Tau20-250 afe rubles40-500 afe rubles
Tau ma tutusa tutusa meafaigaluegaitiitisili atu
Galue ma galuega fai ma le tutusa faatinogalalo ifoluga
Faigaluegamai eletise poʻo maamai se fesoʻotaʻiga, o nisi taimi o meaʻai tutoatasi e ofoina o se filifiliga
Keyboard, isumutamaloafafo fafo ua leai pe leai
Talosaga patinoi tulaga uma pe a manaʻomia le fealuaʻi ma le tutoʻatasi o le komipiutapei o se komepiuta pe o loʻo teu i le PC, e aofia ai faleoloa, fale teu oloa ma nofoaga tau falefaigaluega

Afai e te faʻatau se komupiuta mo le faʻaaogaina o le fale, e sili atu ona faʻamuamua le monoblock - e sili atu le faigofie, malosi, ona i ai se faʻailoga maualuga-maualuga. E sili atu le laptop mo i latou e masani ona faigaluega i luga ole auala. O le a fai o se fofo i le tulaga o le eletise eletise pe mo tagata faatau ma le tapulaʻa paketi.

O fea e sili atu i lou manatu?

Pin
Send
Share
Send