Fiafia OS - Android 9 i luga o le komepiuta

Pin
Send
Share
Send

I le amataga o le 'upega tafaʻilagi, ua uma ona ou tusia e uiga i le ono mafai ona faʻapipiʻi ai Android pei o se atoa-faʻagaoioiga faiga i luga o se komepiuta (e le pei o Android emulators o lo o tamoʻe "totonu" o le OS nei). E mafai ona faʻapipiʻi mama Android x86 pe, faʻalelei mo le PC ma laupepa Remix OS i lau komepiuta, e pei ona auiliiliina mai iinei: Faʻafefea ona faʻapipiʻi Android i luga o se komepiuta pe komepiuta. O loʻo i ai se isi filifiliga lelei mo se faiga faʻapea - Phoenix OS.

O le Bliss OS o se isi faʻaoga o Android sili ona lelei mo le faʻaaogaina i luga o komupiuta, o loʻo avanoa nei i le Android 9 Pie version (8.1 ma 6.0 o loʻo avanoa mo isi o loʻo taʻua muamua), o le a talanoaina i lenei iloiloga puʻupuʻu.

O fea e download ai ISO Bliss OS

Bliss OS e tufatufa atu e le gata o se faʻavae faʻavae i luga o le Android x86 mo le faʻapipiʻiina i luga o se komipiuta, ae faapea foi ma firmware mo masini feaveaʻi. Na o le muamua filifiliga e iloiloina iinei.

O le aloaia Bliss OS website o le //blissroms.com/ le mea e te maua ai le "Downloads" sootaga. Ina ia mauaina le ISO mo lau komipiuta, alu i le "BlissOS" folder ona e seʻe lea i se tasi o subfolder.

O se fale mautu lelei o le a tuʻuina i le "Stable" faila, ma i le taimi nei naʻo muamua ISO filifiliga o loʻo avanoa ma le faiga i le Bleeding_edge faila.

Ou te le i mauaina ni faʻamatalaga e uiga i le eseʻesega i le va o ni ata na faʻaalia, ma o lea sa ou download ai le ata fou, taulai tonu i le aso. I soo se tulaga, i le taimi o le tusitusi, e naʻo le beta. O loo iai foi le faʻamatalaga mo Oreo, o loʻo maua i BlissRoms Oreo BlissOS.

Fausia se bootable Bliss OS flash drive, oso i le ola auala, faʻapipiʻi

Ina ia fausia se bootable USB flash drive ma Bliss OS, e mafai ona faʻaaoga le auala lea:

  • Naʻo le aveeseina o mea a le ISO ata i le FAT32 flash drive mo polokalame ma UEFI boot.
  • Faʻaoga Rufus e fai ai se laupepa e faʻavaveina le flash drive.

I tulaga uma, mo isi seevae mai le faia flash drive, o le ae manaʻomia le faʻamuta Secure Boot.

O isi laasaga e amata ai i le Live mode e te faʻamasani ai oe i le faiga e aunoa ma le faʻapipiʻi i luga o se komepiuta o le a foliga mai o lenei:

  1. Ina ua uma booting mai le drive ma Bliss OS, o le ae vaʻai i se lisi, o le mea muamua o le faʻalauiloa i Live CD auala.
  2. A maeʻa ona e siiina le Bliss OS, o le a musuia oe e filifili se launcher, filifili Taskbar - o se mea sili ona lelei mo le faigaluega i luga o se komepiuta. O le komepiuta o le a tatalaina vave.
  3. Ina ia faʻatulagaina le gagana Rusia o le fesoʻotaʻiga, kiliki i le analog o le "Amata" faʻamau, tatala Seti - System - Languages ​​& Input - Languages. Kiliki "Faʻaopopo se gagana", filifili le Lusia, ona o lea i luga o le Language preferences screen, faʻasolo atu i le tulaga muamua (faʻaaoga le isumu i luga o pa i le itu taumatau) e faʻaliliu ai le gagana Rusia a le fesoʻotaʻiga.
  4. Ina ia faʻaopopoina le agavaʻa e ulufale ai i totonu o le Rusia, i le tulaga - System - Language ma faʻaogaina, kiliki i le "Physical Keyboard", ona - AI Translated Set 2 keyboard - Configure keyboard layout, siaki English US and Russian. I le lumanaʻi, o le gagana tautala e suia ma ki ki Ctrl + Space.

I luga o lenei e mafai ona e amata faamasani i le faiga. I laʻu suʻega (faʻataʻitaʻi ile Dell Vostro 5568 ma le i5-7200u) toetoe o mea uma sa aoga (Wi-Fi, touchpad ma taga, leo), ae:

  • E leʻi aoga le Bluetooth (na tatau ona ou tigaina i le touchpad, talu ai o laʻu isumu o le BT).
  • E le o vaʻaia le totonu o le drive drive (e le gata ile Live mode, ae a maeʻa le faʻapipiʻi - siakiina) ma amioga faʻaʻeseʻese ma USB drive: faʻaalia latou pei ona tatau ai, ofo atu e faʻapipiʻi, manatu foliga, i le mea moni - latou te le mamanuina ma tumau e le vaaia i faila pule. I lenei tulaga, o le mea moni, ou te leʻi faia le faiga ma le tutusa flash drive lea na faʻalauiloa ai Bliss OS.
  • Lua taimi o le Taskbar launcher "lavea" ma se mea sese, ona toe amata lea ma faaauau pea ona galue.

A leai, ua lelei mea uma - apk ua faʻapipiʻiina (vaʻai. Faʻafefea ona e siiina apk mai le Play Faleoloa ma isi mea), o le Initaneti e galue, e leai ni taofi.

I totonu o le muamua faʻapipiʻi talosaga o loʻo i ai se "Superuser" mo avanoa avanoa, se teuga o maua fua F-Droid talosaga, o le Firefox browser o muamua faʻapipiʻi. Ma i faʻatulagaga o loʻo i ai se tuʻuʻeseʻese mo le suia o amioga faʻatapulaʻa o le Bliss OS, ae naʻo le Igilisi.

I se tulaga lautele, e le leaga ma ou te le 'alo ese le ono mafai e le taimi o le faʻamatuʻuina o le a avea ma sili atu faʻasologa o le Android mo fai si vaivai o komepiuta. Ae i le taimi nei ua ia te aʻu se lagona o nisi "le atoatoa": Remix OS, i loʻu manatu, foliga sili atu ona atoatoa ma atoatoa.

Faʻapipiʻi le Bliss OS

Manatua: o le faʻapipiʻi e le o auiliiliina auiliili, i le teori, faʻatasi ai ma Windows o loʻo i ai, faʻafitauli ma le bootloader e ono tupu mai, ave le faʻatulagaina pe a e malamalama ile mea o loʻo e faia pe ua e sauni e foʻia faʻafitauli ua aliaʻe.

Afai e te filifili e faʻapipiʻi le Bliss OS i se komupiuta poʻo se komepiuta feʻaveaʻi, e lua auala e fai ai lenei mea.

  1. Faʻamau mai le USB flash drive, filifili "Faʻapipiʻi", ona toe faʻatu lea o le mea e tuʻu iai (vavae ese mai le vasega o loʻo i ai nei), faʻapipiʻi le Grub bootloader ma faʻatali le maeʻa le faʻapipiʻi.
  2. Faʻaaoga se mea e tu ai ile ISO ma le Bliss OS (Androidx86-Install). E naʻo le UEFI polokalame, e naʻo le puna (Android Image) e manaʻomia e taʻu ai le ISO faʻapitoa i se auala e mafai ona ou malamalama ai (suʻesuʻe i luga o talanoaga a le Igilisi). Ae i laʻu suʻega, ole faʻapipiʻi ile auala lea e leʻo galue.

Afai na e faʻapipiʻiina muamua ituaiga polokalame pe i ai se poto masani faʻapipiʻi Linux o se faiga lona lua, ou te manatu o le a leai ni faʻafitauli.

Pin
Send
Share
Send