E le vaʻaia e Android le Micro SD card - pe faʻafefea ona faʻasaʻo

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o faʻafitauli e ono e feagai ai pe a faʻapipiʻi se Micro SD memory card i lau telefoni poʻo le laupepa - Android e le mafai ona vaʻai i le memory card pe faʻaalia se feau e le o galue le SD card (ua leaga le masini SD card).

Lenei faʻatonuga tusi faʻamatalaga auiliili o mafuaʻaga mafuaʻaga o le faʻafitauli ma le auala e faʻasaʻo ai le tulaga pe a fai o le memory card e le galue ma lau masini Android.

Manatua: o auala i le faʻatulagaina e mo Android mama, i nisi o faʻapitoa atigi, mo se faʻataʻitaʻiga, i Sasmsung, Xiaomi ma isi, e ono eseese laʻititi, ae o loʻo i ai i le nofoaga lava e tasi.

E le aoga le card SD poʻo le "SD card" ua faʻaleagaina masini

O le masani ai faʻamatalaga o le tulaga o lau masini e leʻo lava "vaʻaia" le memory card: pe a e faʻafesoʻotaʻia le memory card i le Android, o loʻo aliali mai se feʻau e faʻailoa mai e le o galue le SD card ma ua faʻaleagaina le masini.

I le kiliki i luga o le feʻau, ua fautuaina e faʻatulaga le memory card (pe faʻatulaga ia avea o se telefoni feaveaʻi pe i totonu ole memori ile Android 6, 7 ma 8, sili atu i lenei autu - Faʻafefea ona faʻaaoga le memory card o loʻo i totonu o le Android memory).

E le o lona uiga i taimi uma o le memory card ua matua faʻaleagaina, aemaise lava pe a fai e galue i luga o komepiuta poʻo komepiuta komipiuta. I lea tulaga, o se mafuaʻaga masani mo lenei feʻau o se le lagolagoina le faila faila Android (eg NTFS).

O le a le mea e fai i lenei tulaga? O avanoa ia o loʻo avanoa.

  1. A iai ni faʻamatalaga taua o loʻo i ai i le memory card, lafo atu i le komupiuta (faʻaaogaina le card card, i le ala, toetoe o 3G uma / LTE modems e iai le built-in card reader), ona faʻatulaga lea o le memory card i le FAT32 poʻo le ExFAT i luga o le komupiuta pe na ona faʻaofi i lau Faʻaaoga lau masini Android e pei o se telefoni feaveaʻi poʻo i totonu ole mafaufau (o le eseesega e faʻamatalaina i faʻatonuga, le fesoʻotaʻiga na ou tuʻuina atu i luga).
  2. Afai e leʻo iai ni faʻamatalaga taua i luga o le memory card, faʻaoga le Android formating tools: pe kiliki i luga o le faʻasilasilaga e le o aoga le SD card, pe alu i le Settings - Storage ma USB drive, i le vaega "Removable storage", kiliki i le "SD card" ua faailogaina "Faʻaleagaina", kiliki "Configure" ma filifili le faʻatulagaina filifiliga mo le kalama manatua (le "Portable Storage" filifiliga faʻatagaina oe e te faʻaogaina e le gata i le masini oi ai nei, ae faapea foi i le komepiuta).

Ae peitai, pe a fai o se Android telefoni poʻo le laupepa e le mafai faʻatulagaina le kalama manatua ma e le o vaʻaia, o lea o le faʻafitauli atonu e le na o le faila faila.

Manatua: e mafai ona maua le feʻau lava e tasi e uiga i se mea na leaga le kalama e manatua ai pe a le mafai ona e faitauina i luga o se komupiuta pe a faʻaaogaina o se memori i totonu i se isi masini poʻo se tasi o loʻo i ai nei, ae o le masini na toe setiina i fale gaosi tulaga.

Lē lagolagoina pepa manatua

E le o mea Android uma lagolagoina se aofaiga o kata manatua, mo se faʻataʻitaʻiga, e le o ni mea fou, ae o le telefoni pito i luga mai le taimi o le Galaxy S4 na lagolagoina Micro SD e oʻo atu i le 64 GB o le mafaufau, "le o luga" ma Saina - e masani lava e itiiti ifo (32 GB, o nisi taimi 16) . E tusa ai, pe a e faʻauluina se 128 GB poʻo le 256 GB memory card i totonu o sea telefoni, o le a ia le vaʻai i ai.

Afai tatou te talanoa e uiga i telefoni i aso nei 2016-2017 tatala, toetoe o latou uma e mafai ona galulue ma memory cards 128 ma 256 GB, seʻi vagana ai le taugofie (lea e mafai ai pea ona e maua le tapulaa o 32 GB).

Afai o loʻo e feagai ma se telefoni poʻo se laupepa e le iloa ai le kalama, siaki ona auiliiliga: taumafai e suʻesuʻe i le Initaneti e vaʻai ai pe o le tele ma le ituaiga o le memory card (Micro SD, SDHC, SDXC) e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi. Faʻamatalaga i luga o le lagolago voluma mo le tele o masini o loʻo i luga o le Yandex Market, ae o isi taimi e tatau ona e sailia ni uiga ile Igilisi faʻamatalaga.

Faʻamauina ni fesoʻotaʻiga i luga o se kata salama poʻo le slot mo lea

Afai e faʻaputu le pefu i le slot kalama i luga o le telefoni poʻo le tablet, faʻapea foi ma le tulaga o le faʻaʻautala ma le filogia o fesoʻotaʻiga o le memory card lava ia, e ono le mafai ona vaʻaia i le masini Android.

I lenei tulaga, e mafai ona e taumafai e fufulu le fesoʻotaʻiga i luga o le kata lava ia (mo se faʻataʻitaʻiga, ma se solo, tuʻu ma le faʻaeteete i luga o se mafolafola faigata luga) ma, pe a mafai, i luga o le telefoni (pe a iai sou avanoa i fesoʻotaʻiga pe e te iloa pe faʻapefea ona maua).

Faamatalaga faaopoopo

Afai e leai se tasi o filifiliga faʻamatalaina i luga e fetaui ma Android o loʻo le tali atu i le kalama manatua ma e le vaʻaia, taumafai i filifiliga nei:

  • Afai o loʻo mafai ona vaʻaia i le komepiuta o le memory card pe a fesoʻotaʻi e ala i le card card i le komupiuta, taumafai e fai i le FAT32 poʻo le ExFAT i le Windows ma toe faʻafesoʻotaʻi lau i lau telefoni poʻo le laulau.
  • Afai, pe a fesoʻotaʻi i se komepiuta, le memory card e le mafai ona vaʻaia i le explorer, ae o loʻo faʻaalia i le "Disk Management" (fetaomi Win + R, ulufale i le diskmgmt.msc ma fetaomi Enter), taumafai le sitepu i totonu o lenei tusitusiga ma ia: Faʻafefea ona tape vaega i luga o le USB flash drive, ona e fesoʻotaʻi lea ile masini Android.
  • I se tulaga e le o faʻaalia ai le Micro SD card i luga o Android poʻo luga o le komupiuta (e aofia ai le Disk Management Utility, ae leai ni faʻafitauli i fesoʻotaʻiga, e te mautinoa lava e maua ai, e foliga mai na faʻaleagaina ma e le maua se galuega.
  • E i ai "pepelo" memory cards, e tele na faʻatauina i fale gaosi Saina i luga ole laiga, lea e tasi le manatua ole mea e faʻalauiloaina ma o loʻo faʻaalia i luga o le komupiuta, ae o le aofaʻi o le aofaʻi e laititi (lea ua faia e faʻaaogaina ai firmware), ia e ono le aoga galuega i luga ole memory cards.

Ou te faamoemoe o se tasi o auala na fesoasoani e foia ai le faʻafitauli. Afai e leai, faʻamolemole faamatala auiliili le tulaga ile faʻamatalaga ma mea ua uma ona faia e faʻasaʻo ai, masalo o le a mafai ona ou faia ni fautuaga aoga.

Pin
Send
Share
Send