O le faʻafesoʻotaʻi ose mea malo malosi mai le komepiuta komipiuta ile komepiuta

Pin
Send
Share
Send

E tupu ina ua sui le hard drive i luga ole komepiuta pe i se tulaga o le toilalo o le mulimuli, ua alagatatau ona faʻafesoʻotaʻi le taʻavale tatala i se komipiuta le tumau. E mafai ona e faia lea i ni auala eseese se lua, ma o le a tatou talanoa e uiga ia i latou taʻitasi i le aso.

Faitau foi:
Faʻapipiʻi se SSD ae le o le taʻavale i totonu ole komepiuta
Faʻapipiʻi o se HDD nai lo le tiʻetiʻe i totonu o le komepiuta feaveaʻi
Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le SSD i le komepiuta

Matou te faʻafesoʻotaʻi le hard drive mai le komepiuta i le PC

O komepiuta feaveaʻi ma le komepiuta e faʻaaogaina ave taʻavale o mea eseese - 2.5 (poʻo le, tele taimi, 1.8) ma 3.5 inisi. O le eseesega i le tele, faapea foi, i le tele o mataupu e seasea lava, o le fesoʻotaʻiga e faʻaaoga (SATA poʻo le IDE) e fuafua pe faʻafefea ona faia le fesoʻotaʻiga. I se faʻaopopoga, o le disk mai le komepiuta e le gata e mafai ona tuʻuina i totonu o le PC, ae faʻapipiʻi foʻi i totonu i se tasi o fafo fafo fesoʻotaʻiga. I faamasinoga taʻitasi ua uma ona matou filifilia, e iai lava nuʻu, e sili atu auiliili iloiloga lea matou te tagofia atili ai.

Tusi: Afai e te manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi disk mai le komipiuta i se komepiuta faʻapitoa mo le fesiitaiina o faʻamatalaga, siaki le tala o loʻo i lalo. E mafai ona faia lenei mea e aunoa ma le aveʻesea o le aveina i le faʻafesoʻotaʻi masini i se tasi o auala avanoa.

Faitau atili: Faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i le PC system unit

Aveʻesea se taʻavale mai se komepiuta

Ioe, o le mea muamua e te manaʻomia e aveese le hard drive mai le komepiuta. I le tele o faʻataʻitaʻiga, o loʻo tu ai i se potu tuʻueseese, mo le tatalaina o ia mea e lava lava le tatalaina i fafo o se faʻasee e tasi i luga o le pusa, ae o le tele o taimi e manaʻomia ai e aveese atoa le pito i lalo. I le taimi muamua, matou talanoa e uiga i le faʻafeaʻia lapisi komepiuta a eseʻese gaosiʻaga faʻataunuʻuina, o lea o le a tatou le mafaufau i lenei mataupu i lenei tusitusiga. I le tulaga o faigata po o fesili, naʻo le siaki le tala o loʻo i lalo.

Faitau atili: Faʻafefea ona aveese le komepiuta

Filifiliga 1: Faʻapipiʻiina

I le mea e te manaʻo e faʻapipiʻi le hard drive mai le komepiuta i totonu o lau PC, suia i le mea tuai pe faia se faʻaopopoga faaopoopo, e tatau ona e mauaina mea nei meafaigaluega ma mea faigaluega:

  • Phillips sikulagi;
  • Tray (faasee) mo le faapipiiina o le 2.5 "poʻo le 1.8" disk (faalagolago i le faiga vala o le masini fesootai) i le 3.5 "tulaga sela mo komepiuta;
  • SATA uaea
  • Maea leai se mana e sau mai le eletise sapalai.

Tusi: Afai o le taʻavale e fesoʻotaʻi i le PC faʻaaoga le lapisi IDE tulaga, ma o le komepiuta faʻaaogaina SATA, o le a e manaʻomia foi le faʻatauina o se SATA-IDE mea faʻafesoʻotaʻi ma faʻafesoʻotaʻi i se "laiti" drive.

  1. Aveese uma itu ufiufi o le vaega iunite. Le tele o taimi, latou te tumau i luga o se pea o fao o loʻo i luga o le nofoa pito i tua. Tatala le tatalaina, na ona toso le "puipui".
  2. Afai e te suiina le tasi taʻavale i le isi, muamua aveese le eletise ma le uaea fesoʻotaʻi mai le "tuai" tasi, ona tatala loa lea o fao e fa - lua i itu (itu) taitasi o le sela, ma ave ese ma le faʻaeteete mai i lau fata. Afai e te fuafua e faʻapipiʻi le drive o se masini teuina lona lua, naʻo le sitepu o le sitepu lea ma ia agaʻi atu i le isi.

    Vaʻai foʻi: Faʻafesoʻotaʻi le malosi faʻamalu lona lua i se komepiuta

  3. Faʻaaogaina le fao sikola e sau ma le faʻaseʻe, faapipii le taʻavale na e aveese mai le komepiuta lapisi i totonu o le mea lea faʻafoliga fata. Ia mautinoa e mafaufau le tulaga - o le sooga mo le fesoʻotaʻi uaea tatau ona faʻatonutonuina i totonu o le vaega iunite.
  4. Ole mea lea e te manaʻomia e faʻasaʻo le fata ma le disk i le tisaini vaega o le system unit. O le mea moni, e tatau ona e faia le toe faʻagasologa o le aveeseina o le komipiuta komipiuta, o lona uiga, nonoa ia ma faʻamaea atoatoa i itu uma e lua.
  5. Ave le SATA uaea ma faʻafesoʻotaʻi le tasi pito i se saʻolotoga maua fua i luga o le motherboard,

    ma le lona lua i se tutusa i luga o lau hard drive. I le sosoʻo lona lua o le masini, e tatau ona faʻafesoʻotaʻia le uaea eletise e sau mai le PSU.

    Tusi: Afai o taʻavale e fesoʻotaʻi atu i le PC e ala i le IDE interface, faʻaoga le adapter mo le sili atu onapo nei SATA mamanuina mo ia - e fesoʻotaʻi atu i le soʻotaga fesoʻotaʻiga i luga o le hard drive mai le komepiuta.

  6. Faaputuputu le mataupu e ala i le faʻamama lua ufiufi tua i luga ma ki le komipiuta. Ile tele o tulaga, o le drive fou o le a vave gaosi ma sauni e faʻaaoga. Afai ma lona faʻaali i totonu o le meafaigaluega Tisaina Pule ma / pe o le faʻatulagaina o le ai ai ni faʻafitauli, siaki le tala o loʻo i lalo.

  7. Faitau atili: O le a le mea a fai pe a le mafai e le komepiuta le iloa le hard drive

Filifiliga 2: Teuina o Fafo

Afai e te le fuafua e faʻapipiʻi le hard drive aveesea mai le komepiuta tuʻusaʻo i totonu o le system unit ma manaʻo e faʻaaoga e avea o se masini i fafo, o le a manaʻomia e maua ni mea faʻaopopo - se pusa ("taga") ma se uaea faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi ai i le PC. Le ituaiga o fesoʻotaʻiga i luga o le uaea e fuafua e tusa ai ma i latou i luga o le pusa i le tasi itu ma i le komepiuta i le isi itu. E sili atu pe itiiti masini faʻaonapo nei e fesoʻotaʻi e ala ile USB-USB poʻo le SATA-USB.

E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻapipiʻi se drive fafo, saunia, fesoʻotaʻi i se komepiuta ma faʻatulaga i se siosiomaga faʻagaioioiga siosiomaga mai se isi tusitusiga i luga o la matou 'upega tafaʻilagi. Na pau lava le faʻatonuga o le mea faʻatino o le disk, o lona uiga ua e iloa le tutusa fesoasoani mai le amataga - e 1.8 "pe, lea e sili atu ono, 2.5".

Faitau atili: Faʻafefea ona fai se masini i fafo mai se malo malo

Faaiuga

Ole taimi nei ua e iloa le faʻafesoʻotaʻi o le drive mai le komepiuta i se komepiuta, e tusa lava pe e te fuafua e faʻaaoga e avea o se totonu pe fafo atu.

Pin
Send
Share
Send