Faʻafefea ona e mauaina le vevela o le gaosi

Pin
Send
Share
Send

I totonu o lenei tusi lesona, o loʻo iai ni auala faigofie e iloa ai le vevela o se mea e faʻaaogaina i le Windows 10, 8, ma le Windows 7 (faʻapea foi ma se metotia e tutoʻatasi mai le OS) e le gata i le fesoasoani a polokalame e aunoa ma se latou faʻaaogaina. I le faʻaiuga o le tusitusiga, o faʻamatalaga lautele o le a tuʻuina atu foʻi i luga o le a le masani masani o le sui o le masini komepiuta poʻo le komepiuta tatau.

O le mafuaʻaga e ono manaʻomia ai e le tagata faʻaogaina le vaʻai i le vevela o le CPU o le masalosalo lea o loʻo ia tape ona o le soona vevela poʻo isi mafuaʻaga e talitonu ai e le o se mea masani. E mafai foi ona aoga i lenei mataupu: Faʻafefea ona e iloaina le vevela o le ata vitio (ae ui i lea, o le tele o polokalama o loʻo faʻaalia i lalo o loʻo faʻaalia ai foi le vevela o le GPU).

Vaʻai CPU vevela e aunoa ma polokalame

O le auala muamua e iloa ai le mea e fai ai le gaioiga e aunoa ma le faʻaaogaina o seisi vaega polokalama o le vaʻai lea i le BIOS (UEFI) o lau komipiuta poʻo le laptop. Toeitiiti lava o soʻo se masini, o loʻo iai na faʻamatalaga (vagana ai nisi komepiuta).

Pau lau mea e fai o le alu i totonu BIOS poʻo UEFI, ona suʻe lea o faʻamatalaga e te manaʻomia (CPU Temperature, CPU Temp), e mafai ona tuʻuina i vaega nei, e faʻalagolago i lau motherboard

  • Tulaga Soifua Maloloina PC (pe na o le Tulaga)
  • Hardware mataitu (H / W Mataitu, na Mataitu)
  • Le malosiaga
  • I luga o le tele o motherboards ma UEFI ma se faʻafanua faʻapitoa, prosesor vevela faʻamatalaga o loʻo avanoa tuusao i luga o le muamua seti tulaga.

O le tulaga le lelei o lenei auala o le le mafai ona e maua ni faʻamatalaga e uiga i le vevela o le tagata faigaluega o loʻo i lalo o le uta ma le faiga o loʻo galue (talu ai o le faʻagaioiga le paie i le BIOS), le faʻaalia faʻaalia faʻailoa mai le vevela e aunoa avega.

Manatua: e iai foi le auala e vaʻaia ai le vevela faʻamatalaga faʻaaogaina le Windows PowerShell poʻo le laina faʻatonu, ie. ma faʻapea foi e aunoa ma polokalame a le vaega lona tolu, o le a iloiloina i le pito o le tusi lesona (talu ai o nai mea faigaluega e galue lelei i luga o mea masini).

Vaega autu

Ole Core Temp o se polokalame faigofie faigofie i le Lusia mo le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le vevela o le masini; e galue i faʻamatalaga uma o le OS, e aofia ai ma le Windows 7 ma le Windows 10.

O le polokalame e vaʻaia faʻailoilo le vevela o faʻasologa uma, ma o nei faʻamatalaga o loʻo faʻaalia foʻi i le tulaga faʻaletonu i le Windows taskbar (e mafai ona e tuʻuina le polokalame i le autoload ina ia faʻaalia pea nei faʻamatalaga i totonu o le taskbar).

I se faʻaopopoga, o le Core Temp o loʻo faʻaalia ai faʻamatalaga autu e uiga i lau masini gaosia ma mafai ona faʻaoga o se tagata e gaosia le vevela faʻamaumauga mo le lauiloa All CPU Meter desktop gadget (o le a taʻua mulimuli ane i le tusitusiga).

E i ai foi le mea moni desktop gadget Windows 7 Core Temp Gadget. Ole isi aoga aoga ile polokalame, e maua ile upega tafaʻilagi aloaʻia - Core Temp Grapher, mo le faʻaalia o siata o avega ma faʻagaioiga vevela.

E mafai ona e puʻea mai le Core Temp mai le upega tafaʻilagi aloaia //www.alcpu.com/CoreTemp/ (i le nofoaga lava lea e tasi, i le Add Ons vaega e iai faʻaopoopoga i le polokalama).

CPU vevela faʻamatalaga i le CPUID HWMonitor

CPUID HWMonitor o se tasi o sili ona lauiloa fua faʻaavanoa tulaga i luga o le tulaga o mea faigaluega a se komepiuta poʻo le komepiuta feʻaveaʻi, o loʻo faʻaalia foʻi faʻamatalaga auiliili e uiga i le vevela o le gaioiga (Package) mo le tasi autu tuʻu ese. A iai foʻi lau mea i le CPU i le lisi, o loʻo faʻaalia mai ai faʻamatalaga e uiga i le socket vevela (faʻamatalaga o loʻo i ai i le taimi nei ua faʻaalia i le Value koluma).

Ma le isi, HWMonitor faʻatagaina oe e iloa:

  • O le vevela o le vitio card, drive, motherboard.
  • Fili saosaoa.
  • Faamatalaga e uiga i le voltage i luga o mea ma le avega i luga ole cores.

HWMonitor Aloaia 'Upega Tafaʻilagi - //www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Faapitoa

Mo tagata fou, o le faigofie auala e vaʻaia ai le vevela o le gaosia atonu Speccy (i le gagana Rusia), mamanuina e maua ai faʻamatalaga e uiga i uiga o le komepiuta.

I le faʻaopopoga i le tele o faʻamatalaga e uiga i lau faiga, Speccy o loʻo faʻaalia uma uma tulaga sili ona taua mai le sensors o lau PC poʻo le komepiuta; e mafai ona e vaʻaia le gaioiga le vevela i le CPU vaega.

O le polokalama faʻaalia foi le vevela o le ata vitio, motherboard ma HDD ma SSD (pe a talafeagai sensor ua avanoa).

Nisi faʻamatalaga e uiga i le polokalame ma le mea e tuʻu ai i se isi itu ese o le Polokalama e suʻe ai uiga o le komepiuta.

Speedfan

Ole polokalama ole SpeedFan e tele ina faʻaogaina e faʻatonutonu ai le ili ole saoasaoa ole komipiuta pe ole komipiuta feaveaʻi. Ae, i le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻaalia manino foʻi faʻamatalaga e uiga i le vevela o vaega taua uma: faʻagasologa, cores, card card, hard drive.

I le taimi lava e tasi, SpeedFan e masani ona faʻafouina ma lagolagoina toetoe o motherboard o aso nei ma e galue lelei i Windows 10, 8 (8.1) ma le Windows 7 (e ui lava i le talitonuga faʻatupu manatu e mafai ona tupu ai ni faʻafitauli pe a faʻaaogaina le malulu fetuunaiga fesuiaiga galuega - ia faaeteete).

I totonu o faʻaopopo faʻaopoopoga - fausia-i siata o suiga o le vevela, lea e mafai ona aoga ia, mo se faʻataʻitaʻiga, e malamalama ai poʻo le a le vevela o lau komepiuta masini i le taimi o le taʻaloga.

Itulau polokalame aloaʻia //www.almico.com/speedfan.php

Hwinfo

O le aoga fua HWInfo, ua mamanuina e maua ai faʻamatalaga e uiga i uiga o se komepiuta ma le tulaga o mea faigaluega, o se auala faigofie foi e vaʻaia ai faʻamatalaga mai le vevela sensors.

Ina ia mafai ona vaʻaia lenei faʻamatalaga, na o le kiliki i le "Sensors" faʻamau i totonu o le autu polokalame faamalama, o le manaʻomia e uiga i le faʻatonutonuina vevela o le a folasia i le CPU vaega. O iina e te maua ai faʻamatalaga e uiga i le vevela o le ata vitio pe a manaʻomia.

E mafai ona e aumaia HWInfo32 ma HWInfo64 mai le upega tafaʻilagi aloaia //www.hwinfo.com/ (o le faʻamatalaga o le HWInfo32 e galue foi i luga o le 64-bit system).

Isi aoga mo le vaʻaia o le vevela o faʻagaioiga o se komepiuta poʻo le komepiuta komipiuta

Afai o le polokalama na faʻamatalaina e le lava, o loʻo i ai isi sili atu meafaigaluega sili ona lelei e faitau ai le vevela mai le sensors o le masini, ata vitio, SSD poʻo le hard disk, motherboard:

  • Tatala Hardware Monitor o se faigofie matala puna faʻaaogaina e mafai ai ona e vaʻai faʻamatalaga e uiga i le mea taua vaega. A o i ai i le beta, ae e aoga lelei.
  • Uma le CPU Meter - o se mea faigaluega mo le Windows 7 desktop, lea, pe a fai o le Core Temp polokalame i luga o le komupiuta, e mafai ona faʻaalia faʻamatalaga i luga o le vevela o le masini. E mafai ona e faʻapipiʻiina foʻi lenei mea e fai ai le masini mea vevela i luga o le Windows. Vaʻai le Windows 10 Desktop Gadgets.
  • OCCT o se avega suʻega polokalame i Lusia, lea faʻaalia foi faʻamatalaga luga CPU ma GPU vevela i totonu o se kalafi. I le tulaga masani, faʻamaumauga e ave mai le HWMonitor module fausia i totonu OCCT, ae Core Temp, Aida 64, SpeedFan data mafai ona faʻaaogaina (suiga i tulaga). Na faʻamatalaina i le tusitusiga Le auala e iloa ai le vevela o le komipiuta.
  • AIDA64 o se polokalame totogi (o loʻo i ai se saʻolotoga lomiga mo le 30 aso) e maua ai faʻamatalaga e uiga i le polokalame (i mea e lua o mea faigaluega ma masini komipiuta). O se mana aoga, o se vaivaiga mo le averesi tagata faaaoga o le manaʻomia e faʻatau se laisene.

Saili le vevela o le gaioiga e faʻaaogaina le Windows PowerShell poʻo le laina faʻatonu

Ma o se isi auala e galue ai naʻo nisi vaega ma faʻataga oe e vaʻaia le vevela o le masini e faʻaaogaina le fausia-i totonu o mea faigaluega a Windows, o le faʻaaogaina o le PowerShell (o loʻo i ai se faʻagaioiga o lenei metotia faʻaaoga le laina faʻatonu ma wmic.exe).

Tatala PowerShell o se pule ma ulufale i le faʻatonuga:

maua-wmiobject msacpi_thermalzonetemperature -namespace "root / wmi"

I le command prompt (taufetuli foi e pei o pule), o le poloaiga o le a foliga faʻapena:

wmic / namespace:  root  wmi PATH MSAcpi_ThermalZoneTemperature maua le taimi neiTemperature

O le faʻaiuga o le tulafono, o le a maua se tasi pe sili atu vevela i le CurrentTemperature fanua (mo le metotia ma PowerShell), o le o le vevela o le gaosi (po o le cores) i Kelvins, faʻateleina e 10. Ina ia faʻaliliu i tikeri Celsius, vaeluaina le taua o CurrentTemperature e 10 ma toese mai ai. 273.15.

Afai o le taua o le CurrentTemperature e tutusa lava i le taimi e faʻatino ai se poloaiga i lau komepiuta, o lona uiga, e le aoga lea auala mo oe.

CPU le vevela masani

Ma o lenei mo le fesili e sili ona masani ona fesiligia e tagata fou - o le a le masani masani masini vevela mo le galue i luga o se komepiuta, komepiuta, Intel poʻo AMD processors.

O le masani masani tapulaʻa mo le Intel Core i3, i5 ma i7 Skylake, Haswell, Ivy Bridge ma Sandy Bridge processors e pei ona taua i lalo (o faʻatauga o averesi):

  • 28-38 (30-41) tikeri Celsius - i le faʻagaoioiga (Windows desktop o loʻo tamoʻe, faʻaleleia galuega o loʻo faia e le faia). I puipui o le vevela mo faʻaleleia ia ma le faʻasologa K.
  • 40 - 62 (50-65, oʻo atu i le 70 mo i7-6700K) - i le avega, i le taimi o le taʻaloga, faia, faʻatupuina, faʻamaumauga o galuega, ma isi.
  • 67 - 72 - maualuga le vevela fautuaina e le Intel.

O le vevela masani mo AMD processors e toetoe lava tutusa, vagana nisi oi latou, pei ole FX-4300, FX-6300, FX-8350 (Piledriver), faʻapea foi ma le FX-8150 (Bulldozer), o le tapulaa maualuga tapulaʻa fautuaina o le 61 tikeri Celsius.

I le vevela o le 95-105 tikeri Celsius, o le tele o tagata faʻagaoioia liliu i throttling (skipping uati taamilosaga), ma se toe faʻaopopoina o le vevela latou te tape.

E tatau ona manatua i le mafaufau o iai ma le maualuga maualuga, o le vevela i avega faʻataʻitaʻiga o le a sili atu le maualuga nai lo faʻailoa mai luga, aemaise lava pe a fai e le naʻo le komipiuta komipiuta poʻo le komepiuta feaveaʻi. O nai faʻaiuga laiti e le faʻamataʻu.

I se faaiuga, nisi faʻamatalaga faʻaopopo:

  • Ole siitaga o le vevela vevela (i totonu ole potu) ile 1 tikeri Celsius e oʻo atu ai i le siʻitia o le mea e faʻaaogaina ai le vevela e tusa ma le tasi ma le afa tikeri.
  • Ole fua ole avanoa avanoa ile komipiuta mataupu e mafai ona afaina ai le vevela ole gaioiga i totonu ole 5-15 tikeri Celsius. O le mea lava e tasi (naʻo numera e mafai ona sili atu lona maualuga) e faʻaaoga i le tuʻuina o le pusa PC i totonu o le potu o le "computer table", pe a latalata mai pa laupapa o le laulau e latalata i pa o le itu o le PC, ma le pito i tua o le komipiuta "foliga" i totonu o le puipui, ma o nisi taimi i totonu o le ogaumu vevela (maa ) Ia, aua nei galo e uiga i le pefu - o se tasi o faʻafitauli autu i le vevela faʻamama.
  • O se tasi o fesili masani ai na ou maua i luga o le autu o komepiuta overheating: Na ou fufuluina laʻu PC mai le pefu, suia le suauʻu gaʻo, ma ua amata ona faʻamafanafana atili e sili atu pe taofi foi le ki. Afai e te filifili e faia nei mea oe lava, aua le faia i luga o le YouTube video poʻo le tasi faʻatonuga. Suesue ma le faʻaeteete mea sili, ma vaʻai lelei i mea taua.

Ona faaiu mai ai lea o le mea ma ou te faamoemoe o le a aoga mo nisi o le au faitau.

Pin
Send
Share
Send