Faʻafefea ona faʻaleaogaina le Windows 10 Firewall

Pin
Send
Share
Send

Lenei faatonuga faigofie e ufiufi ai le auala e faʻamuta ai le Windows 10 firewall i le faʻatonutonu poʻo le faʻaaogaina o le laina faʻatonu, faʻapea foi ma faʻamatalaga i le faʻafefea e le atoa le atoatoa, ae naʻo le faʻaopopoina o se polokalama i le firewall tuusaunoaga e mafua ai ona galue. I le pito i tua o le tusi lesona o loʻo i ai se vitio o loʻo faʻaalia uma mea o loʻo faʻaalia.

Mo le faʻamatalaga: Windows Firewall o se firewall fausia i totonu o le OS e siaki ai le ulufale atu ma le ulufale atu i luga o le Initaneti feaveaʻi ma poloka pe faʻatagaina, faʻalagolago i luga o tulaga. I le tulaga faʻaletonu, e teʻena ai le soʻotaga faʻaletonu le saogalemu ma faʻataga uma soʻotaga fafo. Vaʻai foi: Faʻafefea ona tape le Windows 10 Defender.

Faʻafefea ona tape atoa le firewall faʻaaoga le laina faʻatonu

O le a ou amata i lenei metotia o le faʻamuta o le Windows 10 firewall (ae le o le faʻatulagaina o faʻasologa o laupepa), aua o le sili faigofie lea ma le saoasaoa.

Pau le mea o loʻo manaʻomia o le tamoʻe i le faʻatonu laina e avea ma pule (e ala i le taumatau kiliki i le Amata faʻamau) ma ulufale i le faʻatonuga netsh advfirewall faʻatulaga allprofiles faʻamasinoga ona tata lea o le Enter.

O lona iʻuga, i luga o le laina faʻatonu o le a e vaʻai ai i se aotelega "OK", ma i le faʻasalalau nofoaga - o se feʻau o loʻo faʻailoa mai ai "Windows Firewall ua le atoatoa" ma se manatu e toe faʻafoi mai. Ina ia toe faʻaogaina, faʻaaoga le faʻasologa i le auala tutusa netsh advfirewall faʻatu le tulaga uma

E le gata i lea, e mafai ona e tape le Windows Firewall service. Ina ia faia lenei mea, oomi le Win + R ki i luga o le keyboard, ulufaletautua.msc, kiliki le OK. Saili le manaʻomia i le lisi o tautua, kiliki lua-kiliki i luga ma seti le amataga ituaiga i le "Atoa".

Faʻaumatia le firewall i le Windows 10 Control Panel

O le auala lona lua o le faʻaaoga lea o le panel faʻatonutonu: kiliki taumatau i luga o le amataga, filifili "Pulea Lisi" i le anotusi lisi, mafai aikona (pe afai o i ai ni vaega i le taimi nei) i le "View" (luga taumatau) menu ma tatala le "Windows Firewall "

I le lisi i le itu tauagavale, filifili le filifiliga "Faʻatino pe faʻamuta le firewall", ma i le isi faʻamalama e mafai ona e faʻaleaogaina le Windows 10 firewall eseese mo faʻamatalaga lautele ma tumaoti. Faaaoga ou tulaga.

Faʻafefea ona faʻaopopo se polokalame i le Windows 10 firewall

Le filifiliga mulimuli - pe a fai e te le manaʻo e tape atoa le fausia-in firewall, ma e te manaʻomia le faʻatagaina atoa o avanoa i soʻoga o soʻo se polokalame, ona mafai lea ona e faia lea e ala i le faʻaopopoina i le firewall tuusaunoaga. E mafai ona e faia lea i ni auala se lua (o le auala lona lua e mafai ai foi ona e faʻaopopoina se isi taulaga i le firewall).

Muamua auala:

  1. I le pulega panel, i lalo o le "Windows Firewall" i le itu tauagavale, filifili "Faʻatagaina fegalegaleaiga ma se talosaga poʻo se vaega i le Windows Firewall."
  2. Kiliki le "Suiga tulaga" faamau (pule aia tatau o loʻo manaʻomia), ma kiliki "Faʻataga se isi talosaga" i le pito i lalo.
  3. Faamaoti le ala i le polokalama e faʻaopopo i tuusaunoaga. A maeʻa, e mafai foʻi ona faʻamaonia poʻo a ituaiga o upega e faʻaaogaina i le faʻamau talafeagai. Kiliki Add, ona lelei lea.

O le auala lona lua e faʻaopopo se tuusaunoaga i le firewall e fai si faigata tele (ae faʻatagaina oe e faʻaopopo e le gata o le polokalama, ae o le taulaga i tuʻusaunoaga):

  1. I lalo o le Windows Firewall i le Control Panel, filifili Advanced Filifiliga i le itu tauagavale.
  2. I le matala matala o le alualu i luma faʻatulaga o le firewall, filifili "Faigamalaga fesoʻotaʻiga", ma, ona, i le lisi menu i le itu taumatau, fausia se tulafono.
  3. Faʻaoga le wizard, faia se tulafono mo lau polokalame (poʻo le taulaga) e faʻatagaina ai ona fesoʻotaʻi.
  4. I se auala tutusa, fausia se tulafono mo le tutusa polokalama mo le ulufale mai.

Vitio e uiga i le faʻaleaogaina ua fausia fale puipui Windows 10

Pau lava o lena. I le auala, pe a fai e iai se mea ua sese, e mafai lava ona e toe setiina le pa puipui o le Windows 10 i le le masani seti faʻaaogaina le "Restore Defaults" aitema aitema i ona faʻatulagaina faamalama.

Pin
Send
Share
Send