Pinout o se 4-pine komepiuta cooler

Pin
Send
Share
Send

E fa-pine komipiuta na sau mai e sui le 3-Pin coolers, i le faʻailoga, o le uaea lona fa na faʻaopoopoina ia latou mo le faʻatonutonuina atili, lea o le a tatou talanoa ai i lalo. I le taimi nei, o ituaiga masini e sili ona taatele ma i luga o le motherboard ua faʻateleina faʻapipiʻi konekarate faʻapitoa mo le fesoʻotaʻi o se 4-pine cooler. Sei o tatou auiliiliina le pineout o le eletise eletise e fesiligia auiliili.

Vaʻai foi: Filifilia se CPU cooler

4-Pin komepiuta Cooler Pinout

O le pinout e taʻua foi o le pinout, ma o lenei faiga e aofia ai se faʻamatalaga o soʻo se fesoʻotaʻiga o le eletise eletise. O le 4-pine cooler e fai si eseʻesee ese mai le 3-pine, ae ei ai ona lava faʻailoga. E mafai ona faʻamasani oe i le pineout o le lona lua i seisi faʻamatalaga i luga o la matou 'upega tafaʻilagi i le fesoʻotaʻiga lenei.

Tagaʻi foʻi: Pinout 3-pine cooler

Ata puʻupuʻu e fa-pin

E pei ona faamoemoeina e se masini faapena, o le ili o loʻo fesiligia ua i ai se eletise eletise. Tasi filifiliga masani o loʻo faʻaalia i le ata i lalo. O se faʻataʻitaʻiga e ono manaʻomia pe a soloina pe faʻagaioia le fesoʻotaʻiga metotia ma e aoga tele i tagata o loʻo malamalama i le fausaga o masini eletise. Ma le faʻaopopoga, o tusitusiga i luga o le ata e faʻailogaina uma uaea e fa, o le mea lea e le tatau ona i ai ni faʻafitauli i le faitauina o le matagaluega.

Pinona

Afai ua uma ona e faitauina la matou isi tusitusiga ile 3-Pin pinout o se computer cooler, atonu e te iloaina lena uliuli lanu faailoa mai le lalolagi, o lona uiga leai se fesoʻotaʻiga, samasama ma le lanumeamata i ai le mafatiaga 12 ma le 7 volt tusa. Ia mafaufau nei i le la ua fa.

Lanumoana O le fesoʻotaʻiga o le faʻatonutonuina ma e nafa mo le fetuunaiga o le saoasaoa o lau. E faʻaigoaina foʻi le fesoʻotaʻiga PWM, poʻo le PWM (uaua lautele faʻalelei). PWM o se avega mana pulega metotia lea e faʻaogaina e ala i le faʻaaogaina o puluna o eseese lautele. A aunoa ma le PWM, o le ili o le a faʻavili pea i le maualuga mana - 12 Volts. Afai o le polokalama suia ai le suiga saoasaoa, o le faʻamalosia o ia lava e sau i le taʻalo. O le pule faʻafesoʻotaʻi maua ni pulupulu ma le maualuga taimi, e le suia, naʻo le taimi e faʻaalu e le ili i le uaua faʻamuta ua suia. O le mea lea, o le laina o lona saoasaoa o le liliuina ua tusia i totonu o meafaigaluega meafaigaluega. Ole tau maualalo e masani ona fesoʻotaʻi i le faʻatapulaʻaina ole taimi ole fula, o lona uiga, afai latou e le o iai, e mafai ona faʻataʻamilomilo lemu lava ia le peʻa, pe a fai ose mea e faʻatino mai e le sisitema o loʻo galue ai.

Ae mo le puleaina o le saoasaoa o rotation e ala i le modulation fesiligia, e lua filifiliga. Muamua o loʻo faʻaaogaina se multicontroller o loʻo i luga o le motherboard. E faitau faʻamatalaga mai le vevela vevela (pe a fai o loʻo tatou mafaufauina se masini e sili atu le malulu), ma ona iloa ai lea o le tulaga sili ona lelei o le faʻagaioiga o le a ili. E mafai ona e fauina lenei auala le lima ala i le BIOS.

Faitau foi:
Matou te faʻaopopoina le sili atu le malulu ole saoasaoa ile gaioiga
Faʻafefea ona faʻaititia le cooler rotation speed i le gaosi

O le auala lona lua o le puʻeina lea o le mea e faʻatonutonu ai le polokalama, ma o lenei o le a avea ma polokalame mai le tagata gaosi le motherboard, poʻo le polokalama faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga SpeedFan.

Vaʻai foi: Polokalama mo le faʻatautaia o coolers

O le PWM fesootaiga i luga o le motherboard mafai ona pulea le rotation speed e oo lava i le 2 poʻo le 3-pine coolers, naʻo latou e manaʻomia le faʻaleleia. Tagata malamalama e ave le eletise eletise e fai ma faʻataʻitaʻiga ma a aunoa ma tele tupe faʻaalu o le a latou faʻamaeʻaina mea e manaʻomia e mautinoa ai le lafoina o pulupulu e ala i lenei fesoʻotaʻiga.

Faʻafesoʻotaʻi le 4-pine cooler i le motherboard

E le masani ona i ai se motherboard ma ni fesoʻotaʻiga se fa mo le PWR_FAN, o lea e tatau ai ona nonofo ai tagata e fa-4-Pin, e aunoa ma le RPM, aua e leai se fesoʻotaʻiga PWM lona fa, e leai la se mea e maua ai le pulsa. Faʻafesoʻotaʻi a se aisa e faigofie lava, e tatau ona e mauaina le pine i luga o le komiti laupapa.

Faitau foi: PWR_FAN fesootaiga i luga o le motherboard

Ae o le faʻapipiʻiina poʻo le talepe i lalo o le cooler, o se isi mea 'ai luga o la matou' upega tafaʻilagi tuuto atu i nei autu. Matou te fautua atu e te faitauina i latou pe afai o le a e tatalaina se komipiuta.

Faitau atili: Faʻapipiʻi ma le aveeseina o le masini pulu

Tatou te leʻi suʻesuʻe i le galuega a le puleaina o fesoʻotaʻiga, ona e leai se aoga o faamatalaga mo le tagata faʻaaoga. Na matou faʻaalia lona taua tele ile polokalame lautele, ma na matou faia foi le auiliiliga o pinout o isi uaea uma.

Faitau foi:
Pinout o motherboard connectors
Faʻamaloloina le CPU cooler

Pin
Send
Share
Send