Aisea ou te manaʻomia ai se firewall poo se firewall

Pin
Send
Share
Send

Masalo na e faʻalogo o le Windows 7 poʻo le Windows 8 firewall (faʻapea foi ma isi lava gaioiga faʻagaoioia mo se komipiuta) o se mea taua o le puipuiga ole polokalama. Ae e te iloa le mea tonu o le a ma le mea e faia? Tele tagata e le iloa. I le mataupu lea o le a ou taumafai e faʻaʻatele manatu talanoa poʻo le a le firewall (e taua foʻi o le firewall), aisea e manaʻomia ai ma nisi mea e fesoʻotaʻi ma le autu. O lenei tusitusiga e faʻatatau i tagata amata.

O le aano o le firewall o le na te pulea pe faamama uma auala (faʻamatalaga lafoina i luga o le fesoʻotaʻiga) i le va o le komupiuta (poʻo le lotoifale vaega o fesoʻotaʻiga) ma isi fesoʻotaʻiga, pei o le Initaneti, e sili ona masani ai. A aunoa ma le faʻaaogaina o se afi firewall, soo se ituaiga o taʻavale e mafai ona pasi. Ina ua le afi le afi, na o feaveaʻiga auala e faʻatagaina e tulafono firewall pasi atu.

Vaʻai faʻapea: faʻafefea ona faʻamalolo le Windows firewall (manaʻomia le tapeina o le Windows firewall e manaʻomia e galue pe faʻapipiʻi polokalame)

Aisea i totonu o le Windows 7 ma le fou lomiga o firewall o se vaega o le faiga

Pupuni 8 Firewall

Tele tagata faaaoga i aso nei faʻaaogaina routers e maua ai le Initaneti mai tele masini i le taimi e tasi, lea, o lona uiga, o se ituaiga o firewall. A faʻaaogaina se fesoʻotaʻiga Initaneti e ala i se uaea poʻo le DSL modem, e tuʻuina atu le komipiuta i se IP tuatusi lautele, e mafai ona maua i soʻo seisi lava komepiuta i luga ole fesoʻotaʻiga. Soʻo se fesoʻotaʻiga i luga o fesoʻotaʻiga e alu i lau komipiuta, e pei o Windows mo le tuʻufaʻatasia o lolomitusi poʻo faila, le laupepa mamao, e ono avanoa mo isi komipiuta. I le taimi lava e tasi, tusa lava pe e te tape le mamao avanoa i nisi auaunaga, o le taufaʻamataʻu o se fesoʻotaʻiga leaga o loʻo tumau pea - muamua, ona o le averesi e faʻaaoga le mafaufau e uiga i mea o loʻo tamoʻe i lana Windows OS ma o loʻo faʻatali mo se soʻotaga sau, ma lona lua ona o ese Ituaiga o puipuiga saogalemu lea e mafai ai ona e fesoʻotaʻi i se mamao auaunaga i na tulaga pe a o le na ona tamoe, tusa lava pe ulufale mai i ai e faʻasaina. E le faʻatagaina e le firewall ona lafoina se talosaga ma faʻaaogaina le faigofie.

O le muamua lomiga o Windows XP, faʻapea foi ma faʻamatalaga muamua a Windows, e le i iai se fausia-i firewall. Ma faʻatasi ai ma le tatalaina o le Windows XP, le soʻotaga o le Initaneti faʻafetaui. Le leai o se firewall i le tilivaina, atoa ai ma le maualalo le malamalama o tagata faʻaaoga i tulaga o le saogalemu Initaneti, ua mafua ai le moni o soʻo se komipiuta e fesoʻotaʻi i le Initaneti ma Windows XP e mafai ona aʻafia i totonu o le lua minute i le tulaga o faʻamoemoe gaioiga.

O le muamua Windows firewall na faʻalauiloa i le Windows XP Service Pack 2 ma talu mai lena taimi na mafai ona faʻamalosia le firewall i tulaga uma o le polokalama. Ma o na tautua na matou talanoa i luga ua vavaeeseina mai i fafo atu o fesoʻotaʻiga, ma o le firewall e faʻasaina uma ala faʻafeiloaʻi seʻi vagana ua faʻatagaina manino i le firewall setting.

Lenei e taofia isi komepiuta mai le fesoʻotaʻi i luga o le Initaneti i le fesoʻotaʻiga i auaunaga i le lotoifale i lau komipiuta ma, faʻaopopoga, e mafai ona faʻatagaina fesoʻotaʻiga i 'auʻaunaga tautua mai lau pitonuʻu. Mo lenei mafuaʻaga, soʻo se taimi e te fesoʻotaʻi ai i se fesoʻotaʻiga fou, e fesili le Windows pe o se 'upega tafaʻilagi, se galuega, poʻo se tagata lautele. A fesoʻotaʻi i se 'upega tafaʻilagi fale, o le Windows Firewall faʻatagaina avanoa i nei tautua, ma pe a fesoʻotaʻi atu i se lautele lautele, e teʻena le avanoa.

Isi mea afi afi

O le firewall o se papupuni (o le mea lea o le igoa firewall - mai le Igilisi "Fire wall") i le va o le i fafo atu o le upega tafaʻilagi ma le komepiuta (poʻo le lotoifale vaega o fesoʻotaʻiga), o loʻo i lalo o lana puipuiga. O le mea autu e malupuipuia ai le firewall mo le faʻaaogaina o fale o le poloka uma lea e le manaʻomia i le Initaneti fefaatauaiga. Peitai, e mamao ese mai mea uma e mafai ona faia e se firewall. Mafaufauina o le firewall o loʻo "va" i le 'upega tafaʻilagi ma le komupiuta, e mafai ona faʻaogaina e faʻataʻitaʻia uma feosofi ai mai ma fafo atu o fegasoloaʻiga ma filifili ai pe o le a le mea e fai i ai. Faʻataʻitaʻiga, o le firewall e mafai ona faʻatulagaina e poloka ai seisi ituaiga o feʻaveaʻiga, alu i fafo le masalosalo fesoʻotaʻiga gaioiga, poʻo soʻotaga fesoʻotaʻiga uma.

I le Windows Firewall, e mafai ona e faʻatulagaina se tele o tulafono e faʻataga pe faʻasaina nisi ituaiga o faʻalavelave. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fesoʻotaʻiga e mafai ona faʻatagaina naʻo le tagata faigaluega ma se tuatusi IP faʻapitoa, ma isi talosaga uma o le a teʻena (e mafai ona aoga le mea lea pe a manaʻomia oe e fesoʻotaʻi i le polokalame i luga o le komipiuta mai le galuega komipiuta, e ui lava e sili atu le faʻaaogaina o le VPN).

O le firewall e le masani ona polokalama pei o le lauiloa Windows firewall. I le vaega o kamupani, ua lelei faʻaaoga masini ma mea faigaluega e faʻatinoina galuega o se firewall e mafai ona faʻaaogaina.

Afai e iai sau Wi-Fi router (poʻo na o se router) i le fale, e galue foi o se ituaiga o mea lea firewall, faʻafetai i lana NAT function, lea e taofia ai avanoa i fafo atu i komepiuta ma isi masini e fesoʻotaʻi i le router.

Pin
Send
Share
Send