Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le mea malo malosi i se komupiuta poʻo se komepiuta komipiuta

Pin
Send
Share
Send

O le faʻafesoʻotaʻi o se mea malo malosi i se komepiuta feaveaʻi poʻo se komepiuta e le o se mea faigata tele, ae peitaʻi, oi latou e leʻi fetaiaʻi i lenei mea atonu latou te le iloa fai. I lenei mataupu o le a ou taumafai e mafaufau i filifiliga uma mafai mo le faʻafesoʻotaʻi o se mea malo tele - faʻapipiʻi i totonu o se komepiuta feaveaʻi poʻo komepiuta, ma isi fesoʻotaʻiga i fafo ina ia mafai ona toe tusia le faila talafeagai.

Vaʻai faʻapea: faʻapefea ona gagau le malo faʻase

Faʻafesoʻotaʻi i se komipiuta (i totonu ole system unit)

O le mea taatele masani o le fesili fesili o le faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le mea malo malosi i le system unit o le komepiuta. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona tulaʻi mai se galuega mo i latou e filifili e faʻapipiʻi le komipiuta lava latou, sui le hard drive, pe afai o nisi taua faʻamatalaga taua e tatau ona kopiina i le autu masini malo. O sitepu mo sea fesoʻotaʻiga e matua faigofie lava.

Le fuafuaina o le ituaiga o faigata malo

Muamua lava, vaʻavaʻai i le hard drive e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi. Ma iloa lona ituaiga - SATA poʻo le IDE. O le ituaiga e avea ma mea faigaluega faigata ona faigofie ona iloa e ala i le fesoʻotaʻiga mo fesoʻotaʻiga mana ma i le faʻaaliga o le motherboard.

Faigofie IDE (agavale) ma SATA (taumatau)

Tele masini faaneionapo (faapea foi ma laptop) faʻaaogaina le SATA Ofisa. A faʻapea o loʻo iai sau HDD tuai na faʻaaogaina ai le pasi IDE, ona faʻaosofia lea o ni faʻafitauli - e ono le maua se pasi i luga o le motherboard. Ui i lea, ua foia le faʻafitauli - tau na ona faʻatau se masini mai le IDE i le SATA.

Ole a ma le mea e fesoʻotaʻi

Mo le mea faigata drive e galue i luga o se komepiuta toetoe lava o mea uma, naʻo le lua mea e tatau ona faia (o nei mea uma e faia i luga o le komipiuta ua tape, ma le ufiufi ua aveeseina) - faʻafesoʻotaʻi le mana ma le SATA poʻo le IDE pasi pasi. Ole a ma le mea e fesoʻotaʻi o loʻo faʻaalia i le ata i lalo.

Soʻotaga ID Drive Faigata

Faʻafesoʻotaʻia le SATA Hard Drive

  • Gauai atu i uaea mai le paoa sapalai, saili se talafeagai mo le malosi faʻafefe ma fesoʻotaʻi. A leai se mea faapea, e i ai IDE / SATA power adapters. Afai e i ai ni ituaiga se lua o mana eletise connectors i le hard disk, fesootai se tasi oi latou ua lava.
  • Faʻafesoʻotaʻi le motherboard i le hard drive faʻaaogaina se SATA poʻo le IDE uaea (afai e te manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi le tuai hard drive i se komupiuta, oe ono manaʻomia se fetuunaiga). Afai o lenei hard drive le lona lua hard drive i luga o le komepiuta, o lona uiga o le uaea tatau ona faʻatau. I le tasi itu, e fesoʻotaʻi i le fesoʻotaʻiga tutusa i luga o le motherboard (mo se faʻataʻitaʻiga, SATA 2), o le isi i le hard drive connect. Afai e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi le mea faigata tele mai le komepiuta komipiuta i se komepiuta PC, o lenei ua faia tutusa lava, e ui i le eseesega i le tele - o le a aoga mea uma.
  • E fautuaina le toe faʻaleleia o le hard drive i totonu o le komupiuta, aemaise lava pe a fai e te manaʻo e faʻaaoga mo se taimi umi. Ae, tusa lava pe afai e te manaʻomia le toe tusia o faila, aua le tuua i se tulaga tautau, faʻatagaina ia fesuiaʻi i le taimi o le faʻagaioiga - pe a o le galuega malosi, vibration ua faia e mafai ona mafua ai le "leiloa" o fesoʻotaʻiga uaea ma faʻaleagaina i le HDD.

Afai e lua ni malo faigata na fesoʻotaʻi i le komipiuta, ona e ono manaʻomia le alu i totonu o le BIOS ina ia faʻatonutonuina o le uati faʻasologa ina ia mafai ona faʻagaoioia faiga faʻagaoioiga pei o muamua.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le hard drive i se komepiuta

Muamua lava, ou te fia matauina e faapea afai e te le iloa pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se hard drive i se komepiuta feaveaʻi, ona ou fautuaina lea faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaʻiga talafeagai mo lenei, aua o le mea lea lipea komipiuta o se galuega. E moni lava lenei mea mo ituaiga uma o ultrabooks ma Apple MacBooks. Faʻapena foʻi, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le hard drive i le komepiuta feʻaveaʻi o se HDD fafo, o le a faʻamatalaina i lalo.

Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le faʻafesoʻotaʻi o se hard drive i se komepiuta mo sui e le maua ai ni faigata. I le avea ai o se tulafono, i luga o laupepa faapena, mai le pito i lalo, o le ae matauina ai le tasi, lua pe tolu "pulou" o loʻo viliviliina ma fao. I lalo o se tasi o latou o se Winchester. Afai o loʻo ia te oe na se komepiuta feaveaʻi - lagona le saoloto e aveese le tuai hard drive ma faʻapipiʻi se fou, o lenei ua faia faigofie mo tulaga masani 2.5-inisi SATA hard drive.

Fesootai le hard drive e pei o se fafo fafo

O le faigofie auala e faʻafesoʻotaʻi ai o le faʻafesoʻotaʻi le hard drive i se komupiuta poʻo se komepiuta feaveaʻi. E faia lenei mea i le faʻaogaina o le talafeagai adapters, adapters, fafo mataupu mo le HDD. O le tau o ia fetuunaiga e leai se maualuga maualuga ma e seasea maualuga atu nai lo 1000 rubles.

O le uiga o nei mea uma sapalai e tutusa lava - o le manaʻoga manaʻomia o loʻo tuʻuina atu i le hard drive e ala i le mea fuafua, ma o le fesoʻotaʻiga i le komepiuta e ala ile USB interface. O lea taualumaga e le atagia mai ai se mea faigata ma e tutusa lelei lava ile masini masani flash. Pau le mea, a e faʻaaogaina le hard drive o se mea i fafo atu, ia mautinoa e faʻaaoga le sefe tuʻu eseʻesega o le masini ma e leai se mea e tape ai le mana i le taimi o lona faʻagaioiga - ma le maualuga maualuga o tulaga faʻaletonu lea e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le hard drive.

Pin
Send
Share
Send