Tatalaina o faila PRN

Pin
Send
Share
Send

I aso nei, e mafai ona maua faila PRN i totonu o gaioiga eseese e faia ai le tele o galuega, e faʻalagolago i le polokalame na latou faia muamua. I totonu o le faiga o lenei aʻoaʻoga, o le a matou iloiloina uma ituaiga oi ai nei ma talanoa e uiga i polokalama talafeagai mo le tatalaina.

Tatalaina Faiga PRN

E tele polokalame e mafai ona faʻagaioia faila i le PRN format, fuafua i lona ituaiga. O le a tatou gauai atu na o le lua oi latou, o le sili talafeagai ma faigofie ona maua e soʻo se Windows tagata faʻaaoga.

Faiga 1: Microsoft Excel

O lenei lomiga o le PRN format e mafai ona fausia ma tatalaina i Microsoft Excel, o se vaega o le ofisa polokalama afifi a lenei kamupani. O mea i totonu o ia faila o se laulau e auina atu i fafo i se tusitusiga foliga ina ia mafai ai ona faʻaliliuina nisi faʻamatalaga. E mafai ona faʻatele atu mea e uiga i le polokalama mai se mea faʻapitoa.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Microsoft Excel

Faʻailoa: Nai lo Excel, e mafai ona e faʻatautaia i soʻo se faʻatonutonu e tutusa, ae o mea o loʻo i totonu o le faila e mafai ona faʻaleagaina tele.

Sii mai le Microsoft Excel

  1. Sii mai ma faʻapipiʻi le polokalama faʻapitoa i lau komepiuta. A maeʻa, kiliki i luga ole sootaga "Tatala isi tusi" ma, i luga o le itulau "Tatala"kiliki i le aikona "Vaʻaiga lautele".
  2. Mai le mataʻu i lalo lisi o mamanu, filifili "Faila uma" pe Faila faila.

    Ina ua uma na filifili le pepa talafeagai i luga o le komupiuta ma fetaomi le ki "Tatala".

  3. I le faʻamalama "Matai o tusitusiga" i vaega uma e tolu e manaʻomia e seti se numera o tapulaʻa mo lona gaosiaina.

    Faia i le gauai atu i le fanua "Muai Vaaiga", ma le faaiuga faʻaaoga le faʻamau Faia.

  4. O lenei o le matala tusi faʻaaliga vaʻaia i le Microsoft Excel o le a tatalaina, lea o loʻo tuʻuina mai ai mea o loʻo filifilia le PRN faila. E mafai ona e suia ma sefe i se lava faʻatulagaina, peitaʻi, ia e manatua o le faʻatonutonuina o galuega i lenei mataupu e faʻatapulaʻa.
  5. I le faʻaaogaina o lenei polokalame, e mafai ona e tatalaina se PRN pepa na faia i le taimi o lolomi.

    Ae e le pei o tusitusiga faʻatusa, o ia faila o le a le faʻaalia saʻo, matua faʻaleaogaina le muamua anotusi.

I se tulaga ma lenei ituaiga PRN faatulagaga, o le numera o isi polokalama filifiliga e matua faʻatapulaʻaina. O le mea lea, o le tali sili, se tasi auala pe o se isi foi, o le Microsoft Excel. E le gata i lea, e mafai ona e tatalaina se faila e le gata ile polokalame, ae e ala atu foi ile fesoʻotaʻiga i luga ole laiga.

Metotia 2: Adobe Acrobat

O le polokalame a le Adobe Acrobat e lagolagoina le tele o fuainumera, e aofia ai ma PRN faila. Ae ui i lea, e le pei o le muamua metotia, latou te aofia ai ni faʻasologa eseese mo faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. Ua mafai fausiaina se faila ao lomia se pepa i le PDF format.

Sii mai le Adobe Acrobat Reader

  1. Tikia ma faʻapipiʻi polokalama Adobe Acrobat. E mafai ona e faʻaalu i le Acrobat Reader ma le Acrobat Pro DC, fuafua i ou sini.
  2. Ina ua maeʻa oso faʻalautele, faʻalauteleina le lisi i luga ole laulau Faila ma filifili "Tatala". Oe mafai foi ona oomi se ki tuufaatasi "CTRL + O".
  3. Mai le lisi ma mamanu, filifili le filifiliga "Faila uma".

    Le isi, filifili le pepa manaomia ma faʻaaoga le faʻamau "Tatala".

  4. O le taunuuga, o le faila o le a faagasolo ma tuu i luga o se isi laupepa i le polokalama. Oe mafai ona vaʻaia mea i totonu o se vaega faʻapitoa, faʻaaogaina le meafaigaluega i luga ole laulau, pe a manaʻomia.

    E le mafai ona suia anotusi i le Acrobat Reader i soo se auala. Ae ui i lea, e ui i lea, e mafai ona e faʻaolaina i tusitusiga poʻo i le PDF format.

Na matou iloiloina Adobe Acrobat o le sili sili lea mo le gaosiga o faila PRN, aua e faʻatagaina oe e vaʻavaʻai mata i mea, faʻaliliu i le PDF poʻo le lolomiina. Ma le isi, afai e te le manaʻomia e teuteu le faila, o le polokalama e leai se totogi. A leai, o le PRO version ei ai le 7-aso tofotofoga taimi, pei o le tele o isi oloa a le kamupani.

Faaiuga

Na matou iloiloina le faiga o le tatalaina o le PRN faila na o polokalama masani, ae o loʻo i ai isi lava fofo. E faʻapena foʻi i tagata e faʻagaoioia polokalame e ese mai i le Windows. A iai ni au fesili e uiga i le tatalaina o faila i luga o fausaga faʻapitoa pe e te le malamalama i se mea, tusi mai ia matou i faʻamatalaga e uiga i lenei.

Pin
Send
Share
Send