Le masini ma le mataupu faavae o le faʻagaioiga o le flash drive

Pin
Send
Share
Send

Flash taʻavale e oʻo mai i totonu o taʻutaʻua fafo sili ona lauiloa faʻasalalauga teuina. E le pei o tisiketi mata ma maneta (CD / DVD ma faʻasaʻo malosi, faʻatulagaina), flash taʻavale e sili atu puʻupuʻu ma teteʻe i mea faʻaleagaina. Ma ona o le a le compactness ma le mautu na ausia? Seʻi tatou mafaufau iai!

O a mea e aofia ai le flash drive ma le faʻafefea

O le mea muamua e matauina o loʻo leai ni mea faʻamalosia vaega i totonu o le flash drive e ono afaina ai e ala i pa'ū poʻo le. Lenei ua ausia ona o le mamanu - e aunoa ma se puipuiga, o le moli uila o se lolomiina laupapa laupapa lea e usuina le USB connector. Sei o tatou vaʻai i ona vaega.

Vaega autu

O vaega o le tele o taʻavale flash mafai ona vaevaeina i le muamua ma le lua.


O mea taua e aofia ai:

  1. NAND manatua chips;
  2. pule
  3. quartz resonator.
  4. Uafu USB

Manatu NAND
O le drive galue faafetai i NAND-manatua: semikonductor chips. O le chips o lo latou manatua, e muamua, e matua puʻupuʻu, ma lona lua, e matua tele lava: pe a fai o le flash flash muamua i le tele o mea na leiloa i tisiki tisiki sa masani ai i lena taimi, o le taimi nei lava Blu-Ray tisiki sili gafatia. O ia mea e manatua, ma isi mea, e le o gofie, o lona uiga, e le manaʻomia se paoa e teuina ai faʻamatalaga, e le pei o le RAM chips na faʻaaogaina e faʻaaogaina ai tekonolosi tutusa.

Ae ui i lea, NAND manatua e tasi lava lona faʻatusatusa pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o teuina masini. O le mea moni o le ola tautua o nei chips e faʻatapulaʻaina e se numera o le toe tusia o lio (sitepu mo le faitauina / tusia faʻamatalaga i totonu o sela). O le averesi, o le aofaʻi o faitau-tusitusi taamilosaga o 30,000 (faʻalagolago i le ituaiga o manatua manatua). E foliga mai e pei o se aofaʻi tele, ae o le mea moni o le 5 tausaga mamafa faʻaaogaina. Peitaʻi, tusa lava pe ua oʻo le tapulaʻa, mafai ai ona faʻaaogaina le flash drive, ae naʻo le faitau faʻamatalaga. I se faʻaopopoga, ona o lona natura, NAND manatua e tele gofie i mana eletise ma eletise eletise, o lea ia aloese mai puna o ia lamatiaga.

Pule
Numera 2 i le faʻatusa i le amataga o le tusitusiga o se tamai microcircuit - o se faʻatonutonu, o se fesoʻotaʻiga mea faigaluega i le va o flash memory ma fesoʻotaʻiga masini (PC, televise, taʻavale uila, ma isi).

Le pule (i se isi faʻaigoaina o le microcontroller) o se laititi o mea muamua komipiuta ma lona lava faʻapolopolo ma nisi RAM faʻaaogaina mo le caching faamatalaga ma ofisa. Ole auala ole faʻafouina o le firmware poʻo le BIOS o lona uiga naʻo le faʻafouina le polokalama a le microcontroller. A o faʻataʻitaʻiga faʻaalia, o le sili ona taatele e faʻaletonu ai flash drive o le toilalo o le e pulea.

Quartz tioata
O lenei vaega o se tamai quartz tioata, lea, pei o se uati eletoroni, maua harmonic oscillations o se taimi masani. I flash drive, o le resonator ua faʻaaogaina mo fesoʻotaʻiga i le va o le pule, NAND-memory ma isi vaega.

O lenei vaega o le flash drive e i ai foi i le lamatia o mea leaga, ma, e le pei o faʻafitauli ma le microcontroller, e toetoe lava a le mafai ona fofoina oe lava. O le mea e lelei ai, i faʻaonapo nei avetaavale, toesea toesea seasea lava.

USB e fesoʻotaʻi
I totonu o le tele o mataupu, i le flash flash i onapo nei, ua faʻapipiʻi ai se USB 2.0 ituaiga A fesoʻotaʻiga, taulai atu i le taliaina ma le lafoina. O le puʻeina fou faʻaaogaina USB 3.0 Ituaiga A ma le Ituaiga C.

Vaega faaopoopo

I se faʻaopopoga i le vaega autu o le flash memory device o loʻo taua i luga, o tagata gaosi oloa e masani ona latou tuʻuina atu i latou i mea e filifili ai, pei o le faʻailoaina o le LED, o le tusitusi-puipuia ki, ma nisi o mea e faʻapitoa mo nisi faʻataʻitaʻiga.

TAITAIINA faailoilo
E tele taʻavale flash e iai se tamaʻi laʻititi ae e matua malamalama lava. Ua mamanuina e vaʻaia vaʻaia le gaioiga a le flash drive (pueina pe faitau faʻamatalaga) pe na o se mea elemene mamanu.

O lenei faʻailoga e tele taimi e le amoina ai se galuega aoga mo le flash drive lava ia, ma e manaʻomia, i le mea moni, ua naʻo mo le faʻafaigofie o le tagata faʻaoga pe mo le lalelei.

Tusi le puipuiga ki
O lenei elemene e sili atu le masani ai mo kata SD, e ui lava o nisi taimi e maua i luga o USB mea e teu ai masini. O le mea mulimuli e tele ina faʻaaogaina i totonu o le kamupani siosiomaga o ni feʻaveaʻi o ituaiga eseese o faʻamatalaga, e aofia ai le taua ma agatapuia. Ina ia aloese mai mea tutupu ma le tafia faafuasei o ia faʻamatalaga, o tagata gaosiina o taʻavale flash i nisi faʻataʻitaʻiga faʻaaoga se pa puipui puipuiga: se mea tetee, lea, pe a fesoʻotaʻi atu i le manatua o le suauʻu mana sapalai le mana sapalai, taofia eletise eletise mai le oʻo atu i le sela manatua.

A e taumafai e tusi ai pe tape faʻamatalaga mai se taʻavale lea e mafai ai le puipuiga, o le OS o le a faʻaalia sea feʻau.

E faapena foi, puipuiga o loʻo faʻatinoina i totonu o soʻo ua taua USB ki: flash drives o loʻo i ai le saogalemu tusi faamaonia e manaʻomia mo le saʻo lelei o nisi vaega polokalama.

O lenei elemene e mafai foi ona malepe, e iʻu ai i se faʻalavelave - o le masini e foliga mai e aoga, ae le mafai ona faʻaaoga. E i ai a matou mea i luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona fesoasoani e foia lenei faʻafitauli.

Faitau atili: Faʻafefea ona aveese tusitusi puipuiga i luga o le USB flash drive

Tuufaatasi vaega

E aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, le iai o le Lightning, microUSB poʻo le Type-C connectors: flash drive ma le i ai o na mea e faʻaaoga mo le faʻaaogaina, e aofia ai luga o telefoni poto ma laupepa.

Vaʻai foi: E faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le USB flash drive i se smartphone i le Android poʻo le iOS

O loʻo iai ni faʻamoega ma le maualuga o le puipuiga o faʻamaumauga - ua i ai le latou ki-keyboard mo le ulufale atu i se numera numera.

O le mea moni, o le sili atu lea tulaga faʻalauiloaina o le overwrite puipuiga ki o taʻua i luga.

Le lelei o flash flash:

  • faʻatuatuaina;
  • tele le malosi;
  • faʻamai;
  • tetee atu i masini mamafa.

Le atoatoa o flash drive:

  • maaleale o vaega faʻavae;
  • faatapulaaina auaunaga ola;
  • faigofie ona paʻu i paʻu ma static lafo.

I se aotelega - mai se vaaiga faʻapitoa manatu, o se moli uila e faigata tele. Ae peitai, ona o le mautu-tulaga mamanu ma le miniaturization o vaega, sili atu tetee atu i faʻamalosi masini ua ausia. I le isi itu, flash drive, aemaise lava ma taua faʻamaumauga, e tatau ona puipuia mai le aʻafia o voltage voltage poʻo eletise eletise.

Pin
Send
Share
Send