Faʻafefea ona e mauaina pe o fea le komipiuta na toe ki

Pin
Send
Share
Send


I le vaitau o faʻamatalaga tekonolosi, o se tasi o galuega sili ona taua mo le tagata o le puipuia lea o faʻamatalaga. Komepiuta e matua faʻamau i totonu o tatou olaga ma latou talitonuina le sili ona taua. Ina ia puipuia au faʻamatalaga, e ese 'upu faʻasamoa, faʻamaoniga, faʻailoaina ma isi puipuiga auala ua faia. Ae leai se isi e mautinoa se selau pasene mai a latou gaoi.

Tasi faʻaaliga o popolega e uiga i le faʻamaoni o latou faʻamatalaga o le tele ma sili atu tagata fia mananaʻo e fia iloa pe o latou PC latou ki luga pe a latou le i ai. Ma e le o ni faʻailoga faʻapitoa lea, ae o se mea taua - mai le manaʻo e pulea le taimi o loʻo faʻaalu ile komipiuta a le tamaititi i le taumafai e molia ana uo faigaluega i le ofisa e tasi o le le faamaoni. O le mea lea, ua manaʻomia ai lenei lomiga sili atu auiliili iloiloga.

Auala e suʻe ai pe a ola le komipiuta

E tele auala e iloa ai le taimi na mulimuli ai le komipiuta. Lenei mafai ona faia uma e ala i auala saunia i le faʻafoe faiga, ma le faʻaaogaina o lona tolu-vaega polokalama. Sei o tatou nonofo ia i latou i auiliiliga sili.

Metotia 1: Poloaiga Laina

O lenei auala o le faigofie sili uma ma e le manaʻomia ni togafiti faʻapitoa mai le tagata faʻaaoga. E faia mea uma i le lua laasaga:

  1. Tatala le laina faʻatonu i soʻo se auala talafeagai mo le tagata faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, ile valaʻauina le faʻaaogaina "Manumalo + R" polokalama tatala le faamalama ma ulufale atu le faʻatonuga iinacmd.
  2. Ulu atu i le faʻatonuga i le lainasysteminfo.

Ole faʻaiuga ole faʻatonuga o le faʻaalia o atoatoa ma faʻamatalaga e uiga ile faiga. Mo le mauaina o faʻamatalaga matou te fiafia i ai, faʻalogo i le laina "Faigaluega le taimi amata".

O faʻamatalaga o loʻo i ai i totonu o le taimi lea na faʻavasega ai le komipiuta, ae le o le faitauina o le vasega lea. I le faʻatatauina ma le taimi o la latou galuega mo le PC, e mafai e le tagata faʻaaoga ona faigofie ona iloa pe o se isi tagata na ki luga pe leai

Tagata e faʻaaogaina le Windows 8 (8.1), poʻo le Windows 10, e tatau ona manatua o faʻamaumauga maua mai i lenei auala faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i le moni ki o le komepiuta, ae le o le aveʻesea mai le tulaga hibernation. O le mea lea, ina ia maua mai faʻamatalaga faʻalavelave, e tatau ona e tape atoa i le laina faʻatonuga.

Faitau atili: Faʻafefea ona tape le komipiuta e ala ile laina faʻatonu

Metotia 2: Mea na tupu ogalaau

E mafai ona e mauaina le tele o mea manaia e uiga i le mea o loʻo tupu i totonu o le system mai le event log, lea e tausia otometi i vaega uma o Windows. Ina ia e alu ai, e tatau ona faia mea nei:

  1. Taumatau kiliki i le aikona "Lau komepiuta" tatala le computer computer window.

    Mo i latou e faʻaaogaina mo i latou o le ala o le faiga o auala vaʻaia foliga i luga o le laupepa tumau o se mea lilo, pe na o le fiafia i se mama desktop, e mafai ona e faʻaaogaina le Windows search bar. O iina e tatau ona e ulufale ai i le fuaitau Maimoaga Maimoaga ma kiliki ile sootaga e faʻaalia ole iuga o le suʻega.
  2. I le pule faamalama alu i Windows logs totonu "Ofisa".
  3. I le faʻamalama i le itu taumatau, alu i le faamama seti e nana ai faʻamatalaga le talafeagai.
  4. I le tulaga o le mea na tutupu log faamama i le tapulaa "Puna o mea e tutupu" seti taua Winlogon.

O se taunuuga o gaioiga na faia, i le ogatotonu o le ogalaau faʻamau matala faʻaaliga o le a aliali mai i le taimi o faʻamatalaga uma ma ulufafo mai le faiga.

A maeʻa ona iloiloina nei faʻamatalaga, ona faigofie lea ona e iloa pe i ai se isi tagata na liliu le komipiuta.

Faiga 3: Aiaiga a le lotoifale

Ole mafai ona faʻaali se feʻau e uiga ile taimi na mulimuli ai le komipiuta ua saunia i totonu ole vaega faʻavae faiga faʻavae. Ae o le tulaga faʻamuta, ua le-faʻatagaina lenei filifiliga. Ina ia mafai ai, e tatau ona e faia mea nei:

  1. I le polokalame e amata laina faʻaigoa le faʻatonugagpedit.msc.
  2. A uma ona tatala le faatonu, tatala faasologa le vaega e pei ona faʻaalia i le ata ata:
  3. Alu i le "Faʻaalia faʻamatalaga e uiga i login muamua taumafai a le tagata faʻaaoga log in" ma tatala e fa kiliki.
  4. Seti le faʻatatau aoga ile tulaga "I luga".

O le iʻuga o le tulaga na faia, taimi uma e ki ai le komipiuta, o le a faʻaalia se feʻau o lenei ituaiga:

O le aoga o lenei metotia o se faʻaopopoga i le mataituina o se amataga manuia, faʻamatalaga o le a faʻaalia i luga o na login gaioiga na le aoga, lea o le a faʻailoa atu ia te oe o loʻo taumafai se tasi e saili le faʻamatalaga mo le teugatupe.

O loʻo faʻaavanoaina mai le Polokalama Polokalama Suʻesuʻe naʻo vaega atoa ole Windows 7, 8 (8.1), 10. I le fale ma le Pro versi, e le mafai ona e faʻatulagaina le sao o feʻau e uiga ile taimi na faʻaola ai le komipiuta e faʻaaoga ai lenei metotia.

Faiga 4: Tusi resitala

E le pei o le muamua, o lenei metotia galue i lomiga uma o faagaoioia faiga. Ae a faʻaaoga, e tatau ona e matua faʻaeteete ia le faia se mea sese ma faʻalavelave e le faʻaleagaina se mea i le system.

Ina ia mafai ona faʻaalia e se komepiuta se feʻau e uiga i ana malosiaga-muamua i le amataga, e tatau ona e:

  1. Tatala le lesitala e ala i le ulufale atu i le faʻatonuga i le polokalama amata lainafaʻamaoni.
  2. Alu i le vaega
    HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Policies System
  3. I le faʻaaogaina o se kiliki taumatau i luga o le avanoa i le itu taumatau, fausia se fou 32-bit DWORD faʻamalama.

    E tatau ona e faia le 32-bit parameter, tusa lava pe faʻapipiʻi 64-bit Windows.
  4. Taʻu mai le mea na fai FaaaliLastLogonInfo.
  5. Tatala le mea fou na fausia ma faʻavae lona aoga i le 'avea ma tasi.

O lenei, i amataga uma, o le faiga o le a faʻaalia tonu tutusa feau e uiga i le taimi na komipiuta ai le komipiuta taimi muamua, e pei ona faamatalaina i le auala muamua.

Metotia 5: TurnedOnTimesView

Tagata e le manaʻo e le manaʻo e faʻalavelave i le le mautonu tulaga faʻatulagaina ma le ono lamatia ai le faʻalavelave e mafai ona faʻaaoga le tolu-vaega aoga TurnedOnTimesView e maua faʻamatalaga e uiga i le taimi na mulimuli ai le komipiuta. I le ogatotonu, o se faʻafaigofie tele faila log, o loʻo faʻaalia ai na o mea e faatatau i le liliu / tape ma toe amataina le komipiuta.

Sii Mai TurnedOnTimesView

E aoga tele le faʻaaogaina le aoga. Ua lava le unzip o le download faila ma tamoʻe le faila faʻatinoina, ona o faʻamatalaga taua uma o le a faʻaalia i luga o le mata.

I le tulaga masani, e leai se gagana Lusia-gagana i totonu o le aoga, ae i luga o le 'upega tafaʻilagi' upega tafaʻilagi e mafai ona e faʻaopopo faʻaopoopo foi le manaʻomia gagana afifi. O le polokalama e tufatufaina leai se totogi.

Na o auala uma na e mafai ona e iloaina ai le taimi na faʻavasega ai le komepiuta. O le fea e sili atu mo le tagata faʻaaoga e filifili.

Pin
Send
Share
Send