Faʻafefea ona otometi ona faʻaogaina se komepiuta i se faasologa

Pin
Send
Share
Send


O le manatu o le faʻatuina o se komipiuta ina ia otometi liliu i le taimi tuʻuina atu e oʻo mai i mafaufau o le tele o tagata. O nisi tagata e faapena ona manaʻo e faʻaaoga la latou PC pei o se uati popolega, o isi e tatau ona amata lalagaina torrents i le taimi sili ona alofagia e tusa ai ma le fuafuaga o le tau, ae o isi e manaʻo e faʻatulaga le faʻapipiʻi o faʻafouga, siaki o le virus, poʻo isi galuega faapena. O auala o loʻo mafai ai ona faʻatino ia manaoga o le a talanoaina i lalo.

Le setiina o le komipiuta e liliu otometi

E tele auala e mafai ona e fauina ia lau komipiuta ina ia otometi ona ki. E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o mea faigaluega o loʻo i totonu ole komipiuta komipiuta, metotia ua saunia i totonu ole faʻafoega o masini, poʻo polokalama faʻapitoa mai isi tagata gaosi mea. O le a matou auiliilia nei metotia i sili auiliiliga.

Metotia 1: BIOS ma UEFI

Masalo o tagata uma na iloa sina mea itiiti e uiga i faʻavae o komipiuta komipiuta na faʻalogo e uiga i le i ai o le BIOS (Basic Input-Output System). Ole e nafa ma le suʻega ma le mafai ona tuʻufaʻatasia uma vaega o le PC mea faigaluega, ona ia fesoaʻiina lea o le pule i latou i le faʻagaioiga. BIOS o loʻo aofia ai le tele o faʻatulagaga eseese, faʻatasi ai ma le i ai e mafai ona ki luga le komepiuta i le otometi auala. Matou faia vave se faʻaagaga o lenei galuega e le o iai i BIOS uma, ae naʻo sili atu pe itiiti faʻaonapo nei faʻamatalaga o ia.

Ina ia fuafua le faʻalauiloaina o lau PC ile masini e ala ile BIOS, e tatau ona faia mea nei:

  1. Ulufale i le BIOS seti menu SetUp. Ina ia faia lea mea, pe a maeʻa ona kiina le mana, fetaomi le faamau Tapē pe F2 (faʻamoemoe i le gaosi oloa ma le BIOS lomiga). E ono iai isi filifiliga. E masani lava, faʻaalia le faiga pe faʻafefea ona e ulufale i le BIOS i le taimi lava e uma ona liliu le PC.
  2. Alu i le vaega "Pule Puleaina o le Faʻatulagaina". Afai e leai se vaega faʻapena, ona i ai lea i le lomiga lenei o le BIOS le mafai ona faʻaavanoaina lau komipiuta i luga ole masini e le saunia.

    I nisi vaega o le BIOS, o lenei vaega e le oi totonu o le vaega autu, ae o se vaega i totonu "Avanoa Maualuga BIOS" pe "Fetuunaiga ACPI" ma e faʻailoaina teisi laʻititi, ae peitaʻi o lona aano e masani lava tutusa - o loʻo i ai komepiuta mana eletise.
  3. Saili i le vaega "Pule Faatonutonu Pule" Fuaiupu "Malosiaga-Ala e Ala"ma seti ia te ia i le faiga "Ua mafai".

    I lenei auala, o le PC o le a otometi liliu.
  4. Faatulaga se faasologa mo liliu le komipiuta. I le taimi lava e maeʻa ai le palakalafa muamua, o faʻatonuga e avanoa. "Ala o le Masina Masina" ma le "Ala taimi".

    Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faʻatonutonuina le numera o le masina lea e otometi lava ona amata le komepiuta ma lona taimi. Parakalafa "Aso uma" i le parakalafa "Ala o le Masina Masina" lona uiga o lenei faiga e amata i aso uma i le taimi atofaina. O le setiina o soʻo se numera mai le 1 i le 31 i le vaega lea o lona uiga o le komipiuta o le a ola i se numera numera ma taimi. Afai e le suia faʻapitoa nei tapulaʻa, ona faia lea o lenei taotoga tasi i le masina i le aso faʻapitoa.

O le faʻamatalaga ole BIOS ua manatu ua le toe aoga. I komepiuta faaonapo nei, ua suia e le UEFI (Unified Extensible Firmware Interface). Ole autu autu e tutusa lelei ma le BIOS, ae o loʻo tele avanoa e tele. E sili atu le faigofie i le tagata faʻaoga e galulue ma le UEFI faʻafetai i le isumu ma le gagana Rusia lagolago i le fesoʻotaʻiga.

Le faʻatuina o le komipiuta e otometi ona faʻaogaina le UEFI e pei ona taua i lalo:

  1. Saini i le UEFI. Ulufale iina o faia i tutusa tutusa ala e pei o BIOS.
  2. I le UEFI main window, sui i le alualu i luma auala e ala i le oomiina o le ki U7 pe o le kiliki i luga o le ki "Avanoa" i le pito i lalo o le faamalama.
  3. I le faʻamalama e matala, i luga o le laupepa "Avanoa" alu i le vaega "AWP".
  4. I se faʻamalama fou, faʻagaioia le faiga “Faʻafaigofie e ala i le RTC”.
  5. I laina fou e aliali mai, faʻatulaga le faʻasologa e otometi ona liliu le komipiuta.

    E tatau ona totogia lelei le faʻataʻitaʻiga "Aso Lulu Alofa RTC". Seti i le o lona uiga o le liliu i le komepiuta i aso uma i se taimi atofaina. O le setiina o se eseʻese taua i le laina 1-31 o lona uiga o le aofia ai i se aso, faʻapena foʻi i le mea e tupu i le BIOS. Faʻatulagaina on-taimi e tupu fua ma e le manaʻomia se isi faʻamatalaga.
  6. Sefe au faʻatulagaga ma alu ese atu UEFI.

O le faʻatulagaina o oe lava e faʻaogaina le BIOS poʻo le UEFI e naʻo le pau lava lea o le auala e mafai ai ona e faia lenei gaioiga i luga o le komipiuta na tape. I isi tulaga uma, e le o le uiga o le kiina, ae e uiga i le aveeseina o le PC mai le hibernation po o moe faiga.

E alu e aunoa ma le faʻapea o le mea e mafai ona otometi le mana-luga e galue ai, o le komipiuta mana o le komepiuta e tatau ona tumau tuʻu i totonu o se outlet poʻo le UPS.

Metotia 2: Task Scheduler

E mafai foi ona e faʻatulagaina le komipiuta e liliu otometi faʻaogaina le Windows system tools. Mo le faia o lea, faʻaaoga le task scheduler. Sei o tatou vaʻai i lenei auala e faia ai le Windows 7 o se faʻataʻitaʻiga.

Muamua e tatau ona e faʻatagaina le polokalama e otometi ona ki / tape le komipiuta. Ina ia faia lea mea, tatala le vaega i le faʻamasinoga "System ma le Puipuiga" ma i le vaega "Malosiaga" mulimuli ile sootaga "Faʻatulagaina le suiga i le moe faiga".

Ma i le faamalama e matala, kiliki i luga ole sootaga “Suia tulaga eletise maualuluga”.

A maeʻa, saili i le lisi o faʻaopopo tapulaʻa "Miti" ma o iina na setiina le iugafono mo le ala mai luga timer e taʻu mai Faʻataga.

O lenei e mafai ona e setiina le faasologa mo otometi le liliu ile komipiuta. Ina ia faia lenei mea, ia faia mea nei:

  1. Tatala le faʻasologa. O le faigofie auala e fai ai lenei mea o le lisi. "Amata"lea ei ai se faʻapitoa fanua mo le sailia o polokalame ma faila.

    Amata le taina le upu “scheduler” i lenei fanua ina ia aliali mai le fesoʻotaʻiga e tatala ai le aoga i luga o le laina.

    Ina ia tatalaina le scheduler, na o le kiliki i luga o le agavale isumu agavale. E mafai foi ona faalauiloa e ala i le lisi menu. "Amata" - "Tulaga" - "Auaunaga", pe e ala i le faʻamalama Tamoe (Manumalo + R)i le ulufale atu i le poloaiga iinataskchd.msc.
  2. I le scheduler faamalama, alu i le vaega "Fale Tapolo Faʻatonu Fale Taʻitaʻi".
  3. I le itu taumatau o le faamalama, filifili Faia le galuega.
  4. Fausia se igoa ma le faʻamatalaga mo le galuega fou, mo se faʻataʻitaʻiga, "Otometi ona liliu le komipiuta." I le faʻamalama lava e tasi, e mafai ona e faʻatonutonuina ai tapulaa e ala ai i luga le komepiuta: o le tagata i lalo o le a le faiga o le a ulufale i totonu, ma le maualuga o ona aia tatau.
  5. Alu i le tab "Tagata faatupu vevesi" ma kiliki i le faʻamau Faia.
  6. Seti le taimi ma le taimi mo le komepiuta e otometi ai ona otometi, mo se faʻataʻitaʻiga, i aso uma ile 7.30 am
  7. Alu i le tab "Gaioiga" ma fatuina se gaioiga fou pei o le parakalafa muamua. O iinei e mafai ona e toe setiina mea e tatau ona tupu i le taimi o le galuega. Matou faia ina ia faʻaalia se feʻau i luga o le mata.

    A manaʻomia, e mafai ona e toe setiina se isi gaioiga, mo se faʻataʻitaʻiga, taʻalo se faila leo, faʻasalalauina se torrent poʻo isi polokalame.
  8. Alu i le tab "Tuutuuga" ma siaki le pusa "Ala i luga le komepiuta e faauma ai le galuega". A manaʻomia, tuu le faʻailoga o totoe.

    O lenei mea e taua i le fatuina o la tatou galuega.
  9. Faaiʻu le gaioiga i le oomiina o le ki Ua lelei. Afai o le lautele faʻamasinoga faʻamatalaina le login e pei o se tagata faʻapitoa, o le faʻatonutonuina fesili o le a fai atu ia te oe e faʻailoa lona igoa ma lana faʻamatalaga.

Lea faʻamaeʻa le faʻatulagaina o otometi le liliu i luga o le komepiuta faʻaaoga le scheduler. Faʻamaoniga o le saʻo o gaioiga o le a faia o le foliga mai o se galuega fou i le lisi o galuega a le faʻatulagaina.

O le iʻuga o lona faʻatinoina o le ala lea i aso uma e ala ai i luga komipiuta i le 7.30 i le taeao ma faʻaalia le feʻau "Le taeao lelei!"

Faiga 3: Tolu Vaega Polokalama

E mafai foi ona fatuina se komepiuta faʻatulagaina polokalame e faia e isi vaega atiae. I se vaega, latou duplicate galuega tauave o le faiga galuega faʻatulagaina. O nisi ua iloga ona faʻaititia le aoga faʻatusatusa i ai, ae taui mo lenei e le faigofie o faʻatulagaina ma se sili atu talafeagai fesoʻotaʻiga. Ae ui i lea, e le tele ni polokalama faakomepiuta e mafai ona ala mai i se komepiuta mai le moe moe. Sei o tatou mafaufau i nisi oi latou i sili auiliiliga.

TAIMI

Se tamai polokalame leai se aoga e leai se mea tele. A maeʻa faapipiiina, faaitiitia i le fata. I le valaʻauina mai mai le mea, e mafai ona faʻatulagaina le faʻatulagaina o le ki ma le komipiuta.

Sii maia TaimiPC

  1. I le polokalame o le faamalama, alu i le vaega talafeagai ma seti tulaga manaomia.
  2. I le vaega "Fuafuaga" E mafai ona e setiina le faasologa mo le liliu / tape le komipiuta mo le vaiaso.
  3. O iʻuga o tulaga o le a vaaia i le scheduler faamalama.

O le mea lea, liliu / tape le komepiuta o le a faʻatulagaina tusa lava poʻo le aso.

Taavale Mana-luga & Tapuni-lalo

Seisi polokalama e mafai ai ona e kiina se komepiuta i luga ole masini. E leai se faʻaletonu Rusia-gagana e fesoʻotaʻi i le polokalama, ae e mafai ona e mauaina se taʻe mo ia i luga o le upega tafailagi. O le polokalame e totogi, o le 30-aso faʻataʻitaʻiga vaega e ofoina mo le toe iloiloina.

Sii maia le Power-On & tapuni-lalo

  1. Ina ia galulue faʻatasi ma i totonu o le faʻamalama autu, alu i le Faʻasologa o Galuega ma tab ai se galuega fou.
  2. O isi uma faʻatulagaina e mafai ona faia i le faʻamalama e aliali mai. O le mea taua iinei o le filifiliga o gaioiga "Malosiaga", lea o le a mautinoa le aofia ai o se komepiuta ma faʻatatauina tapulaʻa.

WakeMeUp!

O le Ofisa o lenei polokalama ua i ai le masani masani o faʻailo uma ma faʻamanatu. E totogi le polokalame, e faʻaavanoa le faʻataʻitaʻiga mo le 15 aso. O ona vaivaiga aofia ai le umi faaumiumi o faafouga. I totonu o le Windows 7, na faʻasalalau naʻo le tulaga talafeagai ma Windows 2000 ma aia tatau tau pulega.

Sii mai WakeMeUp!

  1. Ina ia faʻatulaga le komipiuta e otometi ala, i lona autu faamalama oe manaʻomia le fatuina o se galuega fou.
  2. I le isi faamalama, e tatau ona seti le talafeagai ala ala. Faʻafetai i le gagana Rusia-gagana, o a gaioiga e tatau ona faia e tupu fua i soʻo se tagata e faʻaaogaina.
  3. O iʻuga o togafiti, o le a oso mai ai se galuega fou i le polokalame faʻatulagaina.

E mafai ona faʻamaeʻa le talanoaga pe faʻafefea ona otometi ona faʻaola le komepiuta i luga o le faasologa. O faʻamatalaga na saunia e lava e taʻitaʻi ai le tagata faitau i mea e ono tutupu ai e foia ai lenei faʻafitauli. Ma o fea o auala e filifili ai, o ia lava e filifili.

Pin
Send
Share
Send