Linux savali mai le flash drive

Pin
Send
Share
Send

Toeitiiti leai se tasi faʻaaoga tisiki e faʻapipiʻi Linux i luga o se PC poʻo se komepiuta feʻaveaʻi. E faigofie tele le susunuina o le ata i le USB flash drive ma vave faʻapipiʻi se OS fou. E te le tau popole i se avetaavale, e ono le i ai se mea, ma e te le tau popole foi i se maosiosia o se drive. I le faigofie ai faʻatonuga, e faigofie ona e faʻapipiʻi Linux mai le aveʻese.

Faatu nei Linux mai le flash drive

Muamua lava, e te manaʻomia se avetaʻavale tisaini i le FAT32. O lona tele e tatau ona i lalo ole 4 GB. Faʻapea foi, pe a fai e leai sau ata faʻatusa o le Linux, ona lelei ai lea o le Initaneti ile auala ile lelei televave.

Faia au faʻasalalauga ile FAT32 o matou faʻatonuga e fesoasoani ia oe. E uiga i faʻatulafonoina i le NTFS, ae o taualumaga o le a tutusa lava, naʻo mea uma e tatau ona e filifilia "FAT32"

Lesona: Faʻafefea ona faʻatulaga se USB flash drive i le NTFS

Faʻamolemole matau mai pe a faʻapipiʻi Linux i luga o se komepiuta poʻo le tablet, o lenei masini e tatau ona tuʻuina atu ile paoa (i totonu o se outlet).

Laasaga 1: Talia le tufatufaina

O le faʻapipiʻiina o se ata mai Ubuntu e sili atu mai le ofisa 'aloaʻia. E mafai ona e mauaina i taimi uma le faʻamatalaga fou o le OS iina, e aunoa ma le popole e uiga i siama. O le ISO faila e tusa lona mamafa ma le 1.5 GB.

Uepi saite 'upega tafaʻilagi

Laasaga 2: fausiaina o se bootable flash drive

E le lava le naʻo le faʻasolo o le download ata i luga o se USB flash drive, e tatau ona tusia saʻo. Mo ia faʻamoemoe, e mafai ona e faʻaogaina se tasi o aoga faʻapitoa. Ave le Unetbootin o se faʻataʻitaʻiga. Ina ia maeʻa le galuega, fai lenei:

  1. Faofi le flash drive ma tamoe le polokalama. Mareko Ata tisikifilifili ISO Tagavai ma le mauaina o le ata i luga o le komupiuta. A maeʻa, filifili le USB flash drive ma kiliki Ua lelei.
  2. O se faʻamalama e aliali mai ma le tulaga o le ulufale. A maeʻa, kiliki "Alu i fafo". O lenei o le tufatufaina faila o le a aliali mai i luga o le flash drive.
  3. Afai o le bootable flash drive na fausia i Linux, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le mea faʻavae-aoga. Ina ia faia lea mea, ia faʻavasega se mea i totonu o le talosaga "Fausiaina o se boot disk" - o taunuʻuga o le a manaʻomia aoga.
  4. I totonu ia e manaʻomia le faʻailoaina o le ata, le flash drive faʻaaogaina ma kiliki "Fatu boot disk".

Faitau atili e uiga i le faia o bootable ala o faasalalauga ma Ubuntu ia tatou faʻatonuga.

Lesona: Faʻafefea ona fausia se bootable USB flash drive ma Ubuntu

Laasaga 3: BIOS Faʻatulagaina

Ina ia mafai e le komepiuta ona utaina se USB flash drive i luga o le amataga, o le a manaʻomia oe e faʻavasega se mea i le BIOS. E mafai ona e maua i totonu o le kiliki "F2", "F10", "Tapē" pe "Esc". Ona mulimuli lea i se faasologa o sitepu faigofie:

  1. Tatala matau "Seevae" ma alu i le "Faigata Tisiketi Faigata".
  2. Lenei, faatuina le USB flash drive o le muamua auala.
  3. Alu loa ia "Boot masini faamuamua" ma faʻamuamua le auala muamua.
  4. Sefe uma suiga.

O lenei taualumaga e talafeagai mo AMI BIOS, e ono eseese i luga o isi faʻasalalauga, ae o le mataupu tau e tutusa. Faitau atili e uiga i lenei faʻasologa i le tatou tusitusiga i le BIOS faʻatulaga.

Lesona: Faʻafefea ona seti seevae mai le flash drive i le BIOS

Laasaga 4: Saunia mo Faʻapipiʻiina

O le isi taimi e toe restart lau PC, a bootable USB flash drive o le a amataina ma o le ae vaʻai i se faʻamalama ma se filifiliga o gagana ma le OS boot mode. Ona faia lea o mea nei:

  1. Filifili "Faatu le Ubuntu".
  2. O le isi faamalama o le a faʻaalia ai se fua faatatau o leai se avanoa avanoa avanoa ma pe o i ai se Initaneti fesoʻotaʻiga. E mafai foi ona e maitauina o le lalagaina o faʻafouga ma le faʻapipiʻiina o polokalama, ae e mafai ona e faia lea pe a uma ona e filifilia le Ubuntu. Kiliki Faʻaauau.
  3. Le isi, filifili le ituaiga faʻapipiʻi:
    • faʻatu se OS fou, ae tuʻu le mea tuai;
    • faʻatu se OS fou, sui le mea tuai;
    • vaevaega le tagata malosi masini (mo le poto masani).

    Siaki le filifiliga taliaina. O le a tatou mafaufau e faʻapipiʻi Ubuntu aunoa ma le faʻapipiʻiina mai le Windows. Kiliki Faʻaauau.

Laasaga 5: Faʻaavanoa avanoa avanoa

O se faʻamalama o le a aliali mai i le mea e te manaʻomia ai e tufatufa atu le hard disk vasega. E faia lea ile gaoioi o le vavaeʻese. I le itu tauagavale o le avanoa avanoa mo Windows, i le itu taumatau o Ubuntu. Kiliki Faatuina nei.
Faʻamolemole ia matau o loʻo manaʻomia e Ubuntu le 10 GB ole avanoa.

Laasaga 6: Faauma Faʻapipiʻiina

Oe o le a manaʻomia e filifili le taimi sone, keyboard faʻatulagaina ma fatu se teuga tupe. O le tagata faʻapipiʻi mafai foi fautuaina e faaulufale mai Windows faʻamatalaga faamatalaga.

I le iʻuga o le faʻapipiʻiina, o le a le toe faia o le tino o le a manaʻomia. I le taimi lava e tasi, o le a musuia oe e aveese le USB flash drive ina ia aua le toe amataina le amataga (pe'ā tatau, toe faʻafoʻi tulaga muamua i le BIOS).

I le faʻaiuga, ou te fia fai atu o le mulimuli i lenei faʻatonuga, e mafai ona e tusia ma faʻapipiʻi Linux Ubuntu mai le flash drive e aunoa ma ni faʻafitauli.

Pin
Send
Share
Send