Laasaga ma lea laasaga faʻapipiʻiina Kali Linux i le VirtualBox

Pin
Send
Share
Send


Kali Linux o se tufatufaina atu e tufatufaina fua i luga o le faʻavae o se masani ISO-ata ma se faʻatusa mo masini tafailagi. E le gata e mafai ona faʻaoga le faʻaaogaina o le VirtualBox virtualization system tagata o Kali e pei o se LiveCD / USB, ae faʻapipiʻiina foʻi o se malo faʻapitoa faiga galue.

Saunia e faʻapipiʻi Kali Kali i luga o VirtualBox

Afai e te leʻi faʻapipiʻi le VirtualBox (o loʻo taʻua i lalo nei o VB), e mafai ona e faia lea faʻaoga ile matou taʻiala

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le VirtualBox

O le faʻasoaina o Kali e mafai ona laʻuina mai i le upega tafailagi aloaia. Na tatalaina e le au atiaʻe ni faʻamatalaga eseese, e aofia ai le masani lite, faʻatasiga ma atigi 'eseʻese atigi, sina loloto, ma isi.

A o mea uma e te manaʻomia ua download, e mafai ona e faʻaauau i le faʻapipiʻiina o Kali.

Faʻapipiʻi Kali Linux i le VirtualBox

Soʻo se taʻotoga i le VirtualBox o se isi masini komipiuta. E i ai ana lava tulaga faʻapitoa tulaga ma tapulaʻa mamanuina mo le mautu ma saʻo le faʻagaioiga o le tufatufaina.

Fausiaina se masini tafailagi

  1. I le VM Manager, kiliki i le ki Faia.

  2. I le fanua "Igoa" amata ona tusia le "Kali Linux". O le polokalama e iloa le tufatufaina atu, ma laufanua "Ituaiga", "Faʻamatalaga" faatumu oe lava.

    Faʻamolemole vaʻai, afai na e downloadina le 32-bit faiga galue, ona o lea o le fanua "Faʻamatalaga" o le a tatau ona suia, talu mai VirtualBox lava ia faʻaalia se faʻasologa 64-bit.

  3. Faailoa le aofaʻi o RAM e te naunau e faʻasoaga mo Kali.

    E ui i le fautuaga o le polokalame ia faʻaaogaina 512 MB, o lenei aofaʻi o le a laititi, ma o le mea ua tupu, faʻafitauli e ono tulaʻi mai ma le televave ma le faʻalauiloaina o le polokalama. Matou te fautua atu oe faʻasoaina le 2-4 GB e mautinoa ai le mautu faʻagaioioiga o le OS.

  4. I le virtual hard disk select window, tuu le tulaga e le suia ma kiliki i luga Faia.

  5. VB o le a fai atu ia te oe e faamaʻoti mai le ituaiga o virtual drive o le a faia mo Kali e galue ai. Afai i le lumanaʻi o le disk o le a le faʻaaogaina i isi virtualization polokalame, mo se faʻataʻitaʻiga, i VMware, o lona uiga e le manaʻomia foi lenei suiga.

  6. Filifili le teuina ituaiga e te manaʻo ai. E masani lava, tagata filifilia filifilia se malosi tisiki ina ia aua le aveina se avanoa avanoa, lea i le lumanaʻi ono le faʻaaogaina.

    Afai e te filifilia se faʻatulagaina foliga, ona i lea o le tele filifilia le tafailagi tafailagi o le a faʻasolosolo malie lava, pe a tumu. O le tulaga faʻatulagaina o le a faʻaolaina vave le faʻatulagaina numera o gigabytes i luga o le HDD tino.

    Tusa lava poo le a le faiga filifilia, o le isi laasaga o le faʻailoa lea o le aofaʻi o le a mulimuli ane avea o se tapulaa.

  7. Ulufale i le igoa o le tafailagi hard disk ma faamaoti lona maualuga tele.

    Matou te fautua atu e te faʻasoaina se laʻititi a le 20 GB, a leai, i le lumanaʻi atonu o le a leai se avanoa e faʻapipiʻi ai polokalama ma faʻafouga o le polokalama.

I lenei taimi, le faʻatulagaina o le masini komepiuta muta. O lenei e mafai faʻatulagaina le faʻagaoioiga faiga i luga o. Ae e sili ona fai ni nai faʻaopoopo, a leai, e le faʻamalieina le gaioiga o le VM.

Faatulaga masini tafailagi

  1. I le itu tauagavale o VM Pule, saili le masini faia, taumatau kiliki i luga ma filifili Faʻavasega.

  2. O le a tatalaina le faʻamalama. Alu ile tab "Ofisa" > Faagasologa. Faaopopo le isi ātino i le kiina o le tuitui "Faagasologa (s)" i le taumatau, ma siaki foi le pusa i autafa o le faʻataʻitaʻiga Faʻatino PAE / NX.

  3. A e vaʻai i se faʻasilasilaga "E le saʻo seti ua iloa"ona leai lea o se mea tele. O le polokalama faʻailoa e le o faʻapitoa IO-APIC galuega faʻatulagaina e faʻaaoga le tele o faʻalavelave faʻamalosi tino. VirtualBox o le a faia lenei mea na o ia lava pe a sefe tulaga.

  4. Itulau "Fesootaiga" E mafai ona suia le ituaiga o sootaga. Muamua seti i NAT, ma puipuia le malo OS i luga o le Initaneti. Ae e mafai ona configigure le ituaiga o fesoʻotaʻiga fuafua i le mafuaʻaga na e faʻapipiʻi ai Kali Linux.

Oe mafai foi ona vaʻai i le vaega o loʻo totoe. E mafai ona e suia i se taimi mulimuli ane pe a fai o le masini komipiuta ua tape, pei ona i ai nei.

Faatu nei Kali Linux

O lenei ua e sauni e faʻapipiʻi le OS, e mafai ona e amataina le masini tafailagi.

  1. I le VM Manager, faʻapitoa Kali Linux ma le agavale agavale tauagavale ma kiliki i le ki Tamoe.

  2. O le polokalama o le a fai atu ia te oe e taʻu maia se disk disk. Kiliki i luga o le faila button ma filifili le nofoaga o loʻo teuina ai le Kali Linux image o loʻo teuina.

  3. Ina ua uma filifilia le ata, o le a ave oe i le Kali boot menu. Filifili le ituaiga o le faʻapipiʻiina: le filifiliga autu e aunoa ma faʻaopoopoga faʻatulagaga ma soalaupulega o "Faʻamalama Faʻapipiʻi".

  4. Filifili le gagana o le a faʻaaogaina mo le tuʻuina i le lumanaʻi i le taʻotoga faiga lava.

  5. Faʻailoa lou nofoaga (country) ina ia mafai e le system ona seti le taimi sone.

  6. Filifili le ki keyboard e te faʻaaogaina i luga o taimi faifai pea. O le faʻatulagaga Igilisi o le a avanoa e muamua.

  7. Faʻailoa mai le auala e fesuiaʻi ai gagana i luga o le keyboard.

  8. Otometi tuning o le faʻagaioiga seti faiga o le a amata.

  9. E toe aliali mai foʻi tulaga o le faʻamalama. Ole a fesiligia oe mo se igoa komepiuta. Tuu le igoa faʻaiʻu pe ulufale i le mea e te manaʻo ai.

  10. Nofoaga tulaga e mafai ona sikoa.

  11. O le tagata faʻapipiʻi o le a ofoina atu e fatuina se superuser account. Ua i ai avanoa i faila uma o le faʻagaioiga sisitema, o lea e mafai ona faʻaogaina uma mo le faʻalauteleina lelei ma le faʻaumatia atoa. Ole vaega lona lua e masani ona faʻaogaina e le cybercriminals pe ono mafua mai i le mageso ma le le masani ai gaioiga o le pule o le PC.

    I le lumanaʻi, o le a e manaʻomia ni aʻa tala faʻamatalaga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a galulue ma le console, e faʻapipiʻi ni polokalama eseese, faʻafouga ma isi faila ma le sudo faʻatonuga, faʻapea foi ma le ulufale i totonu o le tino - i le mea masani, o gaioiga uma i Kali e tupu mai root.

    Fatu se faʻamautu faʻamaumauga ma ulufale i faʻatonuga e lua.

  12. Filifili lau taimi sone. E i ai nai filifiliga, o le mea lea, afai o lau taulaga e le o iai i le lisi, e tatau ona e faʻailoaina se tasi e fetaui ma le taua.

  13. O le otometi fetuʻunaʻiga o faiga faʻatulagaina o le a faʻaauau pea.

  14. Sosoo ai, le faiga o le a ofoina atu e vaeluaina le disk, o lona uiga, e tufatufa atu. A le talafeagai lea mea, filifili se aitema "Taavale", ma afai e te manaʻo e fausia ni logical drive, filifili "Le lima".

  15. Kiliki Faʻaauau.

  16. Filifili le filifiliga talafeagai. Afai e te le malamalama pe faʻapefea ona vaevae se disk, pe afai e te le manaʻomia, na o le kiliki Faʻaauau.

  17. O le tagata faʻapipiʻi o le a fai atu ia te oe e filifili se vaega mo faʻamatalaga auiliili. Afai e te le tau faʻailoga se mea, kiliki Faʻaauau.

  18. Siaki uma suiga. Afai e te malilie faatasi ma i latou, kiliki Ioema o lea Faʻaauau. Afai e te manaʻo e faasaʻo se mea, ona filifili lea Leai > Faʻaauau.

  19. Le amataina o Kali e amata. Faatali mo le faiga e maeʻa.

  20. Faapipiiina le pusa oloa pulega.

  21. Tuu le avanoa lea i le avanoa pe a fai o le a le faʻaaogaina se sui e faʻapipiʻi ai le pule seti.

  22. O le download ma le faʻatulagaina o polokalame ole a amata.

  23. Faataga le faʻatulagaina o le GRUB bootloader.

  24. Faamaoti le masini lea o le a avea ai le bootloader. E masani lava, o le fausia mama tafailagi (/ dev / sda) faʻaaogaina mo lenei. Afai e te vaeluaina le disk ona faʻapipiʻi Kali, ona filifili lea o le manaʻomia tuʻutuʻuga nofoaga oe faʻaaogaina le aitema "Faʻamaoti masini faʻapitoa".

  25. Faatali mo le faʻapipiʻi e maeʻa.

  26. E te mauaina se faʻasilasilaga ua maeʻa le faʻapipiʻi.

  27. A maeʻa le faʻapipiʻi, e mafai ona e download Kali ma amata faʻaaoga. Ae i luma atu o lena, tele isi gaioiga o le a faia i le otometi auala, e aofia ai ma le toe faia o le OS.

  28. O le polokalama o le a fai atu ia te oe e ulufale i se username. I Kali, oe ulufale i totonu o le superuser tala (aʻa), o le faʻamatalaga mo le na setiina i le 11th tulaga o le faʻapipiʻiina. O le mea lea, e tatau ona ulufale i totonu o le fanua e le o le igoa o lau komepiuta (na e maitauina i le taimi o le 9th installation tulaga), ae o le igoa o le teuga lava ia, o lona uiga, o le upu "root".

  29. E tatau foi ona e ulufale i le upu faataga na e faia i le taimi o le faapipiiina o Kali. I le auala, i le kilikiina o le kia ki, e mafai ona e filifilia le ituaiga o galuega siosiomaga.

  30. A maeʻa le pasi login, o le a ave oe i le Kali desktop. O lenei e mafai ona e amata faʻamasani i lenei faiga faʻatino ma faʻatulagaina.

Na matou talanoa e uiga i le faʻapipiʻiina o le faʻatulagaina o le Kali Linux, e faʻavae i le Debian tufatufaina. A maeʻa le faʻatulagaina lelei, matou te fautuaina le faʻatulagaina o le VirtualBox add-ons mo le malo OS, faʻatulagaina o le siosiomaga galue (Kali lagolagoina KDE, LXDE, Cinnamon, Xfce, GNOME, MATE, e17) ma, afai e tatau ai, fausiaina o se teuga masani tagata faaaoga tagata ia aua nei faia uma laasaga pei o aa.

Pin
Send
Share
Send