O le salalau laupepa e faasalalau i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

E i ai taimi e uma ona maeʻa ona faʻaaoga e le tagata aoga se vaega taua o le laulau pe faʻamaeʻa foʻi galuega i luga o lea, na ia malamalama foʻi, o le a atili manino ai faʻalautele le laulau 90 poʻo le 180 tikeri. O le mea moni, pe a fai o le laulau e fai mo oe lava manaʻoga, ma e le o le faʻatonuina, ona le mafai lea ona ia toe faia, ae o le a faʻaauau pea e galue i se faʻaaliga o iai. Afai o le lisi laulau e liliu e le fale faigaluega po o le tagata faʻatau, ona i lea o le tulaga o le a tatau ona e afu. Ae o le mea moni, e i ai le tele o faigofie togafiti o le a mafai ai oe e faigofie tele ma vave liliu le laulau i le itu manaʻo, tusa lava pe o le laulau na faia mo oe lava pe mo le faʻatonuga. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faia o lenei mea i Excel.

U-liliu

E pei ona uma ona faʻailoa mai, ole laulau e mafai ona faʻasolo ile 90 po o le 180 tikeri. I le tulaga muamua, o lona uiga e faʻapea o laina ma laina o le a fesuiaʻi, ma i le lona lua, o le laulau o le a faʻasolo mai i luga i le pito i lalo, o lona uiga, ina ia avea le laina muamua e avea ma mulimuli. Le faʻatinoina o nei galuega, e tele metotia eseese o faʻalavelave. Sei o tatou aʻoaʻo le faʻasologa o la latou tusi talosaga.

Metotia 1: 90 tikeri liliu

Muamua lava, saili pe faʻafefea ona sui laina ma koluma. O lenei taualumaga e taʻua foi o transposition. O le auala pito sili ona faigofie e faʻatino ai o le faʻapipiʻi lea o se faʻapipiʻi faʻapitoa.

  1. Faʻailoga le laulau e te manaʻo e faʻalauteleina. Matou te kiliki i le fasi vaega ma le isumu taumatau faamau. I le lisi e matala, taofi i luga o le filifiliga Kopi.

    Faʻapea foʻi, nai lo le gaoioiga o loʻo i luga, a maeʻa ona faʻatulagaina le nofoaga, e mafai ona e kiliki i luga o le aikona, Kopilea e tu ile tab "Fale" i le faʻasologa Laupapa.

    Ae o le saoasaoa filifiliga o le gaosia lea o se tuʻufaʻatasia keystroke pe a maeʻa ona filifilia se vaega Ctrl + C. I lenei tulaga, kopiina o le a faia foi.

  2. Faʻailoa mai soʻo se mea gaogao i luga o le pepa ma se laina o le avanoa avanoa. O lenei mea e tatau ona avea ma pito i luga agavale o le transposed laina. Matou te kiliki i luga o lenei mea ma le taumatau faamau isumu. I le poloka "Faapitoa faaofi" atonu o ata "Fesuiaʻi". Filifili o ia.

    Ae o iina e te ono le mauaina ai, talu ai o le uluaʻi lisi e faʻaali na tagata faʻaofi filifiliga e tele ina faʻaogaina. I lenei tulaga, filifili le filifiliga i le lisi. "Faapitoa faaofi ...". Ua tatalaina le lisi faaopoopo. Kiliki le aikona i totonu. "Fesuiaʻi"tuu i le poloka Faaofi.

    E i ai foi se isi filifiliga. E tusa ai ma lona faʻasologa, a maeʻa ona faʻauia se sela ma vaʻai le anotusi lisi, oe manaʻomia le faaluaina-kiliki i luga o aitema "Faapitoa faaofi".

    Ina ua mavae lena, e matala le faʻapipiʻi faʻapipiʻi matala. Faafeagai le taua "Fesuiaʻi" faʻatu le pusa siaki. Leai ni toe faʻamalosi tino i lenei faʻamalama e tatau ona faia. Kiliki le ki "Ua lelei".

    O nei gaioiga e mafai foi ona faia e ala i le ki i luga o le lipine. Matou te filifilia le sela ma kiliki i le tafatolu, lea e tu i lalo ifo o le ki Faapipiituu i le laupepa "Fale" i le vaega Laupapa. Ua tatalaina le lisi. A e vaʻai i ai, o loʻo i ai foʻi le ata faʻapitoa. "Fesuiaʻi", ma le palakalafa "Faapitoa faaofi ...". Afai e te filifilia le aikona, o le suiga o le a tupu vave. Pe a alu "Faapitoa faaofi" a se faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapitoa e amata, lea ua uma ona matou talanoa i luga. O gaioiga uma i totonu e tutusa lelei.

  3. I le maeʻa ai o soʻo se tasi o nei tele filifiliga, o le iʻuga lava e tasi: o le laulau vaega o le a fai, o se 90-tikeri faʻamatalaga o le laina muamua. O lona uiga, faʻatusatusa i le muamua laulau, o laina ma pou o le laufanua nofoaga o le a fesuiaʻi.
  4. E mafai ona tuu uma nofoaga laulau i luga o le pepa, pe mafai foi ona tatou tape le muamua pe a le toe manaʻomia. Ina ia faia lea mea, matou te faailoa atu le laina atoa e tatau ona tape i luga ole laiga laʻau. Ina ua uma lena, i le tab "Fale" kiliki i le tafatolu, lea e tu i le itu taumatau o le ki Tapē i le vaega "Sela". I le lisi drop-down, filifili le filifiliga "Aveese laina mai le pepa".
  5. Ina ua mavae lena, o laina uma, e aofia ai le laulau muamua, lea o loʻo i luga aʻe o le laina faʻataʻitaʻiina, o le a soloia.
  6. Ma, ina ia mafai ona ave le puʻupuʻu matauʻuga vaʻaia, matou te filifilia uma ma, alu i le laupepa "Fale"kiliki i le ki Fausaga " i le vaega "Sela". I le lisi e matala, filifili le filifiliga Taavale Fit Koluma lautele.
  7. Ina ua maeʻa le gaioiga mulimuli, o le laulau na ave i luga o se puʻupuʻu ma foliga lelei. I le taimi nei, e mafai ona tatou iloa manino i totonu, faʻatusatusa i le uluaʻi laina, ua faʻasolosolo laina ma pou.

I se faʻaopopoga, e mafai ona e sui le laulau i le faʻaaogaina o le faʻapitoa Excel operator, lea e taʻua - FESILI. Galuega FELAUGA Faapitoa mamanuina e faʻaliliu le laina faʻataʻamilosaga i le uila ma le isi itu. O lona Sisitema:

= FUAFUAGA (laina)

Faʻatonuga naʻo le pau le finauga i lenei galuega. O le faasinomaga lea i le vavao e see i lalo.

  1. Faʻaali mai le tele o le gaogao sela i luga o le pepa. Ole numera o elemene ile koluma o le fasi vaega filifilia e tatau ona fetaui ma le numera o sela i le laulau laina, ma le numera o elemene i le laina o le laina faʻaavanoa i le numera o sela i le pou o le laulau eria. Ona kiliki ai le aikona. "Faaofi galuega".
  2. Faatoʻa uma Faiga faataulaitu. Alu i le vaega Faʻatonuga ma Faʻasologa. Matou te faailogaina le igoa iina FESILI ma kiliki i "Ua lelei"
  3. Ua matala le finauga faamalama o le i luga faamatalaga. Faʻatu le faʻataʻoto i lona naʻo fanua - Faʻatonuga. Uu i lalo le agavale isumu agavale ma maka le laulau vaega lea e te manao e faʻalautele. I lenei mataupu, o ana faʻatonu o le a faʻaalia i luga o le malae. A mavae lena, aua le faatopetope e oomi le ki "Ua lelei"e pei ona masani ai. O loʻo matou feagai ma se vaega o galuega, ma o lea ina ia mafai ai ona faʻataunuʻuina ma le saʻo le faʻasologa, fetaomi le ki numera Ctrl + Sifi + Ulufale.
  4. O le laulau faʻafeagai, e pei ona tatou vaʻaia, o loʻo faʻaofi i totonu o le faʻailoga iloga.
  5. E pei ona e vaʻai, o le leaga o lenei filifiliga pe a faʻatusatusa i le isi muamua o le taimi pe a faʻauluina le muamua faʻafanua e le faʻasaoina. I se faʻaopopoga, a e taumafai e suia le faʻamatalaga i soʻo se sela i le vaega o loʻo i ai ile faʻasologa, o loʻo aliali mai ai se feau e le mafai ona e suia se vaega o le tuʻufaʻatasiga. I se faʻaopopoga, o le transposed array e fesoʻotaʻi ma le laina muamua ma pe a e tape pe suia le mea, e faʻaumatia foi pe suia.
  6. Ae o faʻaiʻuga mulimuli e lua e mafai ona taulimaina faigofie. Matau le tele transposed laina. Kiliki i le aikona Kopi, o loʻo lafoina i luga o le mea faapipii i le vaega Laupapa.
  7. Ina ua mavae lena, e aunoa ma le aveeseina o le nota, kiliki i luga o le auala ua taua i luga ma le taumatau faamau isumu. I le anotusi menu i le vaega Faaofi i totonu filifiliga kiliki i le aikona "Taua". O lenei ata ua aumaia i le foliga o se sikuea o loʻo iai numera.
  8. Ina ua maeʻa ona faʻatinoina lea gaioiga, o le vailaʻau i le laina o le a liua i mea masani. O lenei o faʻamaumauga o loʻo i ai i totonu e mafai ona suia pei oe finagalo i ai. I se faʻaopopoga, o lenei faʻatulagaina e le o toe faʻafesoʻotaʻi ma le laulau o faʻamatalaga. O lenei, pe a manaʻomia, o le laulau muamua e mafai ona tape i le ala lava e tasi na matou iloiloina i luga, ma le faʻasologa liliu e mafai ona faʻatulagaina lelei ina ia foliga faʻamatalaga ma faʻamatalaga.

Lesona: Suia o se laulau i Excel

Metotia 2: 180 Tikeri Liliu

O lenei ua oʻo mai le taimi e fuafua ai le solia o le laulau 180 tikeri. O lona uiga, e tatau ona tatou mautinoa o le muamua laina e alu i lalo, ma le mea mulimuli alu i luga i le pito i luga. I le taimi lava e tasi, o laina o loʻo i ai pea o le lisi o laulau na suia faʻapena foi latou tulaga muamua.

O le faigofie auala e faʻataunuʻu ai le galuega lea o le faʻavasegaina o agavaʻa.

  1. I le itu taumatau o le laulau, i le pito i luga pito i luga, tuu se numera "1". Ina ua uma lena, seti le faʻata i le pito i lalo taumatau o le sela lea ua setiina ai le numera faʻapitoa. I lenei tulaga, o le faʻatautasi ua liua i se faʻailoga tumu. I le taimi lava e tasi, uu i lalo le agavale isumu agavale ma le ki Ctrl. Matou te faaloaloa le kursor i le pito i lalo o le laulau.
  2. E pei ona mafai ona e vaaia, a maeʻa ona faʻatumuina uma lea faʻasologa i numera ile faʻasologa.
  3. Faailoga le koluma ma numera. Alu i le tab "Fale" ma kiliki i le faʻamau Faʻavasega ma faʻamama, e faʻatulagaina i luga o le mea faapipii i le vaega "Faʻatonutonuina". Mai le lisi e matala, filifili le filifiliga Faʻavasega Faʻapitoa.
  4. A maeʻa, e faʻaavanoaina se faʻatalanoaga pusa lea e lipotia mai ai o loʻo maua faʻamatalaga i fafo atu o le taimi faʻatulagaina. O le tulaga masani, le ki i lenei faamalama ua setiina i "Otometi ona faʻalauteleina matata filifilia". E te manaʻo e tuu i le tulaga tutusa ma kiliki i le ki "Faʻavasega ...".
  5. Ua amata le faamalama sailiili amata. Ia mautinoa ia latalata le aitema "O aʻu faʻamatalaga e aofia ai ulutala" le siakiina le siaki siaki e tusa lava pe o le ulutala na i ai moni. A leai, o le a le maulalo i lalo, ae o le a tumau ai i le pito i luga o le laulau. I le eria Faʻavasega i e manaʻomia ona e filifilia le igoa o le koluma lea ua faatulaga ai le numera. I le eria "Faʻavasega" tapulaa e tatau ona tuua "Taua"lea ua faʻapipiʻi mai le tulaga masani. I le eria "Poloaiga" e tatau ona setiina "Afio ifo". Ina ua uma ona mulimuli i nei faatonuga, kiliki i le ki "Ua lelei".
  6. A maeʻa, o le a faʻavasegaina faʻasologa laulau i le faʻasologa i tua. O le faʻaiuga o lenei ituaiga, o le a liliu i lalo, o lona uiga, o le laina mulimuli o le a avea ma ulutala, ma o le ulu e avea ma laina mulimuli.

    Taua taua! Afai o le laulau o loʻo i ai faʻamatalaga, ona e mafua mai i le faʻavasegaina o mea, o latou iʻuga atonu e le o faʻaalia saʻo. O le mea lea, i lenei tulaga, e tatau ona e matua lafoaia le inversion, pe muamua liliu mai iʻuga o le fuafuaina o fuainumera i tulaga taua.

  7. O lenei e mafai ona tatou tape leisi koluma faʻatasi ma numera, ona ua tatou le manaʻomia. Matou te makaina, taumatau-kiliki i luga o le fasi fasi na filifilia ma filifili le tulaga i le lisi E manino mea.
  8. O lenei o galuega i le faalauteleina o le laulau 180 tikeri e mafai ona manatu ua maeʻa.

Ae, pei ona e matauina, ma lenei metotia o faʻalautele, o le uluaʻi laulau e na ona faʻaliliuina i le faʻalauteleina. O le punavai lava ia e le faʻasaoina. Ae i ai taimi e tatau ai ona fuli i luga le faʻasologa, ae i le taimi lava e tasi, ia e tausi le punavai. E mafai ona faia i le faʻaaogaina o le galuega masani FAʻAFETAI. O lenei filifiliga e talafeagai mo le faʻavae o le tasi koluma.

  1. Matou te faailogaina le sela i le itu taumatau o le laina e lafoina i lona laina muamua. Kiliki le ki "Faaofi galuega".
  2. Amata i luga FAAALIA Wizard. Ua matou o atu i le vaega Faʻatonuga ma Faʻasologa ma makaina le igoa "OFISA", kiliki lea "Ua lelei".
  3. E amata le faʻamasinoga faʻamasinoga. Galuega FAʻAFETAI O loʻo fuafua ia fesuiaʻi i laina ma e i ai lo latou syntax:

    = OFFSET (faasinomaga; row_offset; column_offset; maualuga; lautele)

    Manatu finau Lisi e fai ma sui o se soʻotaga i le sela mulimuli poʻo le laina o le leleiga.

    Laina Aveese atu - Ole finauga lea e faʻaalia ai le aofaʻi o le laulau e manaʻomia ona faʻasolo mai lea laina i lea laina;

    Laina Offset - o se finauga e faʻaalia ai le aofaʻi o le laulau e manaʻomia ona faʻasolo i koluma;

    Manatu finau "Maualuga" ma le Lautele filifiliga. Ua latou faailoa mai le maualuga ma le lautele o sela o le faasologa liliu mai. Afai e te leiloa nei tulaga taua, e manatu o latou e tutusa i le maualuga ma le lautele o le punavai.

    O lea, seti le faʻatautee i le malae Lisi ma makaina le sela mulimuli o le laina e faʻataʻapeʻapeina. I lenei tulaga, e tatau ona faia atoa le fesoʻotaʻiga. Ina ia faia lea mea, maka ma faʻau le ki U4. O le tala le tupe ($).

    Le isi, seti le faʻatautee i le malae Laina Aveese atu ma i la matou mataupu, tusi le faʻaupuga nei:

    (LAʻU () - AISEʻU ($ A $ 2)) * - 1

    Afai na e faia mea uma i le auala tutusa e pei ona faamatalaina i luga, i lenei faʻaaliga oe atonu na o le eseese i le finauga a le tagata faigaluega lona lua LE MATAUPU. Lenei oe manaʻomia le faʻamaonia o faʻatonuina o le muamua sela ole flipped laina i le tulaga atoatoa.

    I le fanua Laina Offset tuu "0".

    Fanua "Maualuga" ma le Lautele tuu gaogao. Kiliki i luga "Ua lelei".

  4. E pei ona e vaʻai, o le taua sa i totonu o le sela pito i lalo ua faʻaalia nei i le pito i luga o le faʻasologa fou.
  5. Ina ia lafoina isi tulaga taua, oe manaʻomia e kopi le fua mai lenei sela i le atoa lalo ifo. Matou te faia lenei mea ma le faʻatumu faʻailoga. Seti le fa’ata i le pito i lalo taumatau o le elemene. O loʻo tatou faʻatali mo le avea ma se satauro laitiiti. Uu i le agavale isumu agavale ma toso i lalo i le tuaoi o le lisi.
  6. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le ato atoa o loʻo tumu i faʻamatalaga faʻapitoa.
  7. Afai tatou te mananaʻo e leai ni faʻasologa, ae faʻatauaina i totonu o ona sela, filifili filifili le vaega faʻasino ma kiliki i le faʻamau Kopi luga o le mea faapipii.
  8. Ona tatou kiliki lea i le faʻailogaina fasi fasi ma le taumatau isumu faamau ma i le poloka Faaofi i totonu filifiliga filifili le aikona "Taua".
  9. O le taimi nei o faʻamatalaga i totonu o le faʻasologa o loʻo faʻaofi o ni mea taua. E mafai ona e tape le uluaʻi laulau, pe mafai foi ona e tuu.

Pei ona e vaʻai, e tele mea eseʻese auala e faʻalautele ai le laulau array 90 ma 180 tikeri. O le filifiliga o se filifiliga faʻapitoa, muamua lava, e faʻamoemoe i le galuega ua tofia i le tagata faʻaaoga.

Pin
Send
Share
Send