Mea uma e tatau ona e iloa e uiga defragmenting lau hard drive

Pin
Send
Share
Send

Disk Defragmenter - o se taualumaga mo le tuʻufaʻatasia faila fragmented, lea e tele faʻaoga e sili ona lelei ai Windows. Toetoe o soʻo se tusitusiga i le faʻavavevaveina o se komepiuta, e mafai ona e maua ni fautuaga i le defragmenting.

Ae le o tagata uma e malamalama i le mea e avea defragmentation, ma le iloa pe o le a le tulaga e taua ai le faia, ma i totonu leai; o le a se polokalama e aoga ona faʻaaogaina mo lenei mea - o le built-in utiliti lava, pe sili atu foi le faʻapipiʻiina se isi vaega polokalame.

O le a le disk defragmentation?

A defragmenting se disk, toatele tagata faaaoga e le o mafaufau pe taumafai e saili po o le a tonu lava. O le tali e mafai ona maua i le igoa lava ia: "defragmentation" o se gaioiga lea e tuʻufaʻatasia faila na vaeluaina i ni fasi vaega pe a tusi i le hard drive. O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia manino mai i le itu tauagavale o vaega o le tasi faila o loʻo faʻamauina i se tafega faʻaauau, e aunoa ma ni avanoa avanoa ma vaeluaga, ma i le itu taumatau o le faila lava e tasi o lo o salalau solo i le hard disk i foliga o fasi.

E masani lava, o le disk o le sili sili talafeagai ma vave ona faitau se mautu faila nai lo vaevaeina avanoa gaogao ma isi faila.

Aisea tupu HDD fragmentation tupu

Hard disk aofia ai vaega, e tofu mafai ona teu se tele o faʻamatalaga. Afai e sefe se faila lapoʻa i le hard drive, lea e le mafai ona ofi i totonu o le tasi vaega, ona vaeluaina lea ma sefe i le tele o vaega.

I le tulaga masani, o le faiga e taumafai pea e tusi ni faila faila e latalata ile tasi i le isi e mafai ai - i tuaoi tuaoi. Ae peitai, ona o le tapeina / sefeina o isi faila, toe suia o faila ua uma ona faʻasaoina ma isi faʻagasologa, e leʻo lava le tele o vaega maua fua o loʻo i tafatafa o le tasi. O le mea lea, Windows faʻaliliu le faila puʻeina i isi vaega o le HDD.

E faʻafefea ona faʻavavevave le saoasaoa o le vaevaeina

A e manaʻo e tatala se faʻamaumauga faila vavaeina, o le ulu o le malosi faʻataʻavale le a faasolosolo agai i vaega na sa sefe. O le mea lea, o le tele o taimi e tatau ona ia fealuaʻi solo i le hard drive i se taumafaiga e suʻe uma vaega o le faila, o le tuai o le faitauga o le a tupu.

O le ata i le itu tauagavale e faʻaalia ai le tele o gaioiga e te manaʻomia e faia i le ulu o le malosi faʻasasa ina ia mafai ai ona faitau faila faila i vaega. I le itu taumatau, o faila uma e lua, faʻailoga i le lanumoana ma le samasama, o loʻo faʻamauina pea, lea e faʻaititia tele le numera o gaioiga i luga o le lau o le disc.

Defragmentation o le faʻagasologa o le toe tuʻufaʻatasiga o se tasi faila ina ia faʻaititia le pasene atoa o faʻavaeina, ma faila uma (pe a mafai) o loʻo tuʻuina i isi tuaoi. Ona o lenei mea, o le faitauga o le a tupu faifai pea, e ono afaina ai le saoasaoa o le HDD. E faapitoa le matauina pe a faitauina faila lapoʻa.

E fetaui se aoga o le faʻaaogaina polokalame o le vaega lona tolu i le defragment

Ua faia e le au atiaʻe le tele o polokalame e feagai ma le defragmentation. E mafai ona e mauaina uma laiti defragmenter polokalama ma faʻafetaui latou o se vaega o lavelave polokalame faʻalelei. E i ai filifiliga ma totogi totogi. Ae latou te manaomiaina?

E le taumate o loʻo iai se aoga faʻapitoa ole aoga vaega lona tolu. Polokalame mai tagata atiaʻe eseese e mafai ona ofoina atu:

  • Tu tulaga faʻapitoa-defragmentation faʻatulaga. O le tagata faʻaoga mafai ona sili atu le faʻamalieina faʻatautaia o le faʻasologa o le taualumaga;
  • Isi algorithms mo le faia o le faiga. Tolu-vaega polokalama e iai ona lava faʻailoga, e sili atu le aoga i le iʻuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te manaʻomia le itiiti ifo pasene o avanoa avanoa i luga o le HDD e tamoe ai le defragmenter. I le taimi lava e tasi, e faʻateleina faila o loʻo faia e faʻateleina ai le latou saoasaoa. E faʻapipiʻi foʻi le avanoa i se aofaʻiga o loʻo tuʻufaʻatasia le soʻona faʻateleina i le lumanaʻi.
  • Faaopopo foliga, mo se faʻataʻitaʻiga, defragment le resitala.

O le mea moni, o galuega o polokalame eseese e faʻalagolago i le tagata atiaeina, o lea e manaʻomia e le tagata filifili se mea aoga e faʻavae i luga o latou manaʻoga ma PC gafatia.

E manaʻomia e defragment pea le tisiki

Uma faaonaponei faʻamatalaga o le Windows ofoina se otometi, faʻatulagaina faʻagasologa tasi i le vaiaso. Uma i le mea, ua sili atu le aoga nai lo le tatau. O le mea moni o le fragmentation lava ia o se faiga tuai, ma i luma o sa masani ona manaʻomia. I taimi ua tuanaʻi, e oʻo lava i sina malamalamaʻaga na avea muamua ma aʻafiaga leaga i faʻatinoga o le tino.

Ua i ai foi le maualuga o le faʻagaioiga o le HDDs i aso nei, ma ua faʻasolosolo ona faʻaogaina faiga fou o faʻagaioiga, o le mea lea, e oʻo lava i se faʻasologa o vaega, e ono le maitauina e le tagata faʻaitiitia se saoasaoa o le galuega. Ma afai e te faʻaogaina se faʻamaumauga faigata tele ma le tele o le voluma (1 TB ma luga atu), ona mafai lea e le faiga ona tufatufaina atu faila mamafa i se tulaga sili ona lelei mo ia, ina neʻi afaina ai le faʻatinoina.

I se faʻaopopoga, o le faʻaauau ona faʻalauiloaina le defragmenter faʻaititia le olaga tautua o le disk - o se mea taua lea e faʻaitiitia, lea e aoga le amanaia.

Talu defragmentation mafai faʻagaioia i Windows, e tatau ona faʻaletonu lima:

  1. Alu i le "O lenei komepiuta", taumatau-kiliki i luga o le disk ma filifili Meatotino.

  2. Alu ile tab "Auauna" ma kiliki i le faʻamau "Faʻalelei".

  3. I le faamalama, kiliki i le faamau "Suia tulaga".

  4. Lē siaki “Faatino e pei ona fuafuaina (fautuaina)” ma kiliki i Ua lelei.

E tatau ona ou defragment se SSD taʻavale?

O se masani masani sese o tagata faʻaaoga SSDs o le faʻaaogaina o soʻo se defragmenter.

Manatua, pe a fai o loʻo iai se SSD faʻapipiʻi i lau komupiuta poʻo le komepiuta, e leai se mea e te le defragment - e faʻatelevaveina le ofuina o le taʻavale. I se faʻaopopoga, o lenei auala e le faʻaopopoina ai le saoasaoa o le mautu setete 'aveina.

A faʻapea e te leʻi faʻaleagaina muamua le defragmentation i le Windows, ia mautinoa e fai lelei lea mo taʻavale uma, pe naʻo le SSD.

  1. Toe fai laasaga 1-3 mai le faatonuga i luga ona kiliki ai lea i le ki "Filifili".
  2. Siaki pusa na i tafatafa o na HDD e te manaʻo e defragment e tusa ma le faʻasologa, ma kiliki i luga Ua lelei.

I totogafiti aoga lona tolu, o loʻo i ai foʻi lenei foliga, ae o le auala e faʻatulaga ai ona ese lea.

Oloa Defragmentation

E tele nuances mo le lelei o lenei taualumaga:

  • E ui lava i le mea moni e mafai ona galulue defragmenters i tua, e maua ai le faʻaiuga sili ona lelei e tamoe ai i latou pe a leai se gaioiga i le itu o le tagata e faʻaaogaina, pe a i ai se aofaʻi faʻaitiiti o ia (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi malolo pe a faʻalogologo i musika);
  • A o faʻatautaia ni taimi masani le faʻaolaina o amio, e sili atu le saʻo ona faʻaaoga vave metotia e faʻavavevave ai le ulufale atu i le laupepa autu ma pepa, peitaʻi, o se vaega o le faila o le a le toe gaosia. O le maeʻa faʻasologa i lenei mataupu mafai ona faia soʻo tele;
  • Ae le i maeʻa defragmentation, ua fautuaina e tape faila faila, ma, pe a mafai, faʻateʻaina faila mai le faʻagaioiga pagefile.sys ma le hiberfil.sys. O nei faila e lua e faʻaaoga e le tumau ma e toe faia faʻatasi ma polokalame amata uma;
  • Afai o le polokalama e iai le tomai e defragment le laulau faila (MFT) ma faila faila, ona e le tatau ona tuulafoaia. I le avea ai o se tulafono, o se galuega faapena e le o maua pe a faʻagaioia le faiga o loʻo faʻatautaia, ma e mafai ona faia pe a uma le toe faia aʻo leʻi amataina Windows.

Faʻafefea ona fai uiga leaga

E lua auala autu i le defragment: faʻapipiʻiina se mea aoga mai seisi tagata atiaʻe pe faʻaaogaina se polokalama ua fausia i totonu o le faʻagaioiga o le polokalama. I lenei tulaga, e mafai ona sili atu ona lelei optimized le fausia-i totonu o taʻavale, ae e faʻatinoina foi ni masini fafo fafo e ala USB.

O la matou 'upega tafaʻilagi ua i ai faʻatonuga mo le defragmenting Windows 7 o se faʻataʻitaʻiga. I totonu o oe o le a maua ai le faʻatonuga e galulue ai ma lauiloa polokalama ma le tulaga faʻaaogaina Windows.

Nisi faʻamatalaga: Metotia Defragmentation Pupuni Pupuni

I le aotelega o mea i luga, matou te fautua atu:

  1. Aua le defragment se malo malo (SSD).
  2. Faʻamuta le faʻatulagaina defragmentation i Windows.
  3. Aua le faʻaleaogaina lea faiga.
  4. Muamua faia se auiliiliga ma saili pe o iai se manaʻomia mo defragmentation.
  5. Afai e mafai, faʻaaoga polokalame maualuga-lelei lona aoga maualuga atu nai lo le faʻaaogaina Windows faʻaaogaina.

Pin
Send
Share
Send