Faʻaaogaina galuega faʻapitoa i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

I totonu o galuega eseese i Excel ua fuafuaina mo le galulue ma tusitusiga, o le faʻagaioia tu i fafo mo ona foliga le masani ai Taumatau. O lona galuega o le aveeseina mai o se numera faʻatino o mataʻitusi mai se sela faʻapitoa, faitau mai le iʻuga. Sei o tatou aʻoaʻo i nisi faʻamatalaga e uiga i le gafatia o lenei tagata faʻatautaia ma e uiga i tuʻuaiga o lona faʻaaogaina mo mea faʻatino faʻatino ma faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

Tagata faigaluega PRIVSIMV

Galuega Taumatau aveese mai le elemene faʻapitoa i luga o le pepa le numera o mataʻitusi i le itu taumatau e taʻu mai e le tagata faʻaaoga. Faʻaalia le iʻuga mulimuli i le sela le mea e tu ai. O lenei galuega e aofia ai i le faʻavasegaina o tusitusiga o Excel. O le fogafoga e faʻapea:

= TAIMI (tusitusiga; numera o mataʻitusi)

A oe vaʻai, o le galuega e naʻo le lua finauga. Muamua "Tusitusiga" mafai ona avea ma foliga o se tusitusiga pe o se fesoʻotaʻiga i se elemene o le pepa i le mea o loo iai. I le muamua tulaga, o le tagata faʻagaioia o le a aveese le numera faʻailoaina o mataʻitusi mai le faʻamatalaga faʻasino upu faʻamatalaina o se finauga. I le tulaga lona lua, o le gaioiga o le a "pinch off" mataitusi mai le tusitusiga o lo oi ai i le sela faamaoti.

O le lona lua finauga o "Aofai o tagata" - o se numera faʻatauaina e faʻailoa mai ai pe fia ni tagata i se tusitusiga faʻasino, maitauina i le itu taumatau, e tatau ona faʻaalia i le sini sela. O lenei finauga e filifili. Afai e te faia, e manatu o e tutusa i le tasi, o lona uiga, naʻo le tasi itu taumatau faʻailoga o le elemene faʻapitoa ua faʻaalia i totonu o le sela.

Talosaga faataitaiga

Sei o tatou vaʻai i le faʻaaogaina o le gaioiga Taumatau luga o se faʻatonuga faʻapitoa.

Faʻataʻitaʻiga, ave le lisi o tagata faigaluega a le pisinisi. I le muamua koluma o lenei laulau o igoa o tagata faigaluega faʻatasi ai ma numera telefoni. Matou te manaʻomia fuainumera ia faʻaaogaina le galuega Taumatau tuu i se isi koluma, lea e taʻu Numera o le telefoni.

  1. Filifili le muamua gaogao sela i le koluma. Numera o le telefoni. Kiliki i le aikona. "Faaofi galuega", lea e tu i le itu tauagavale o le formula bar.
  2. Faamalama Faatoagaina tupu tupu Faiga faataulaitu. Alu i le vaega "Tusitusiga". Mai le lisi o mea taua igoa FAATAUVA. Kiliki le ki. "Ua lelei".
  3. E faʻamatalaina le faʻamalama faʻaletausaga Taumatau. O loʻo aofia ai ni fanua se lua e fetaui lelei ma finauga a le galuega faʻapitoa. I le fanua "Tusitusiga" oe manaʻomia le faʻailoaina o se fesoʻotaʻiga i le muamua sela o le koluma "Igoa", o loʻo i ai le igoa o le tagata faigaluega ma le numera telefoni. O le tuatusi e mafai faʻailoaina faʻapitoa, ae o le a matou faia eseʻese. Faatulaga le faʻatautee i le malae "Tusitusiga", ma kiliki-kiliki i luga o le sela o ana faʻatonu e tatau ona ulufale. A maeʻa, e faʻaalia le tuatusi i le faʻamalama faʻamalama.

    I le fanua "Aofai o tagata" tuu i totonu se numera mai le keyboard "5". Ole numera lima e aofia ai le numera telefoni o tagata faigaluega taʻitasi. Ma le isi mea, o numera telefoni uma o loʻo i ai i le pito o sela. O le mea lea, ina ia faʻaalia latou tuʻueseʻese, tatou te manaʻomia e aveese mai le lima amio mai nei sela i le itu taumatau.

    A maeʻa ona faʻaogaina ia faamatalaga i luga, kiliki i le ki "Ua lelei".

  4. I le maeʻa ai o lenei gaioiga, o le numera telefoni o le tagata faigaluega faʻapitoa ua aveeseina i totonu o le sela ua maeʻa faʻasoasoa. O le mea moni, o le faʻalauiloaina o le faʻailoaina o fuainumera eseese mo tagata taʻitoʻatasi i le lisi o se lesona umi, ae e mafai ona e faia vave, le kopiina. Ina ia faia lea mea, tuʻu le faʻata i le pito i lalo taumatau o le sela, lea ua uma ona iai le fua Taumatau. I lenei tulaga, o le ala ua liua i se faʻailoga tumu i foliga o se tamai koluse. Uu i lalo le agavaʻa isumu ma toso le faʻataʻamilo i lalo i le pito o le laulau.
  5. Ia o le koluma atoa Numera o le telefoni tumu i faʻailoga talafeagai mai le koluma "Igoa".
  6. Ae, pe a tatou taumafai e aveese numera telefoni mai le pou "Igoa"ona amata loa lea ona mouʻese mai le koluma Numera o le telefoni. E mafua ona o nei potu uma e fesoʻotaʻi ma se fua faʻavae. Ina ia aveese lenei mafutaga, filifili le aano atoa o le koluma Numera o le telefoni. Ona kiliki ai le aikona Kopitu i luga o le lipine i le tab "Fale" i le meafaigaluega kulupu Laupapa. E mafai foi ona e taina se poloketi poloka Ctrl + C.
  7. Ma le isi, e aunoa ma le aveeseina o le filifiliga mai le luga koluma, kiliki i luga ma le taumatau faamau isumu. I le faʻailoga mataupu i le kulupu Faaofi i totonu filifiliga filifili tulaga "Taua".
  8. Ina ua uma lena, o faʻamatalaga uma i le koluma Numera o le telefoni o le a faʻalauiloa o ni tutoʻatasi amio, ae le o se iʻuga o le fuafuaina o le fua. O lenei, afai e manaʻo ai, e mafai ona tape lau numera numera mai le koluma "Igoa". O lenei mea o le a le afaina ai le aano o le koluma. Numera o le telefoni.

Lesona: Galuega Faiva i Excel

A e vaʻai, avanoa e maua e le faʻatinoga Taumataui ai ni aoga aoga. I le faʻaaogaina o lenei tagata faigaluega, e mafai ona e faʻaali le manaʻomia numera o mataʻupu mai le sela faʻapitoa i le faʻailoga iloga, faitau mai le pito, o lona uiga, i le taumatau. O lenei faʻatautaia o le a aoga tele pe a fai e te manaʻomia le aveeseina o numera tutusa o mataʻitusi mai le iʻuga i se tele tele o sela. Faʻaaogaina le fomu i lalo o ia tulaga faʻasaoina le tele o tagata faʻaaoga taimi.

Pin
Send
Share
Send