INDEX galuega ile Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o aoga pito sili ona lelei o le Excel polokalame o le INDEX faʻagaioi. E suʻesuʻe mo faʻamatalaga i se laina i le vaeluaga o le laina faʻapitoa ma le pou, toe faʻafoʻi mai le iʻuga i se seleni na filifilia muamua. Peitaʻi o le atoa avanoa o lenei faʻagaioiga ua faʻaalia pe a faʻaaogaina i fusifusiga faʻafitauli e ogatasi ma isi tagata e faʻagaioia. Sei o tatou vaʻai ile eseese filifiliga mo lona faʻaaogaina.

Faʻaogaina le galuega INDEX

Tagata e faafoe FAʻASASOA auai i se vaega o galuega mai le ituaiga Faʻatonuga ma Faʻasologa. E lua ituaiga: mo array ma mo faasinomaga.

O le filifiliga mo arrays ei ai le syntax nei:

= INDEX (faasologa; laina_ numera; koluma_ numera)

I le taimi lava e tasi, o finauga mulimuli e lua i le fuainumera e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma soʻo se tasi o ia soʻo, pe a fai o le laina e tasi-pito. Mo le tele o itu vaʻaiga, e tatau ona faʻaaogaina mea taua uma. E tatau foi ona amanaia o le laina ma le koluma numera e le o malamalama i ai o le numera i luga o fesoʻotaʻiga o le pepa, ae o le faʻatulagaina i totonu o le faʻatulagaina ato lava ia.

O le tapulaʻa mo le faʻasino filifiliga o loʻo mulimuli mai:

= INDEX (sootaga; laina_ numera; koluma_ numera; [area_number])

I lenei, i le auala lava lea e tasi, oe mafai faʻaaogaina ai le tasi finauga mai le lua: Numera laina pe Numera o le koluma. Manatu finau "Numera o le Eria" e masani lava e filifili ma e faʻaaogaina pe a o nisi laina e aʻafia i le faʻagaioiga.

O le mea lea, o le tagata suʻesuʻe suʻe faʻamaumauga i le faʻatulagaina auiliili pe a faʻatatauina se laina poʻo se pou. O lenei faʻailoga e foliga tutusa lelei VLR tagata faʻatautaia, peitai, e le pei o lea, e mafai ona suʻesuʻe toetoe o soʻo se mea, ma e le naʻo le itu tauagavale o le laulau.

Metotia 1: faʻaaogaina le INDEX faʻaaogaina mo array

Muamua lava, seʻi o tatou auiliiliina le faʻaaogaina faʻaaogaina le faigofie auala FAʻASASOA mo array.

E i ai la matou totogi totogi. O le koluma muamua o loʻo faʻaalia ai igoa o tagata faigaluega, lona lua o loʻo faʻaalia ai le aso totogi, ma le lona tolu o loʻo faʻaalia ai le aofaʻi o tupe maua. E tatau ona faʻaali le igoa o le tagata faigaluega i le laina tolu.

  1. Filifili le sela e faʻaalia ai le faʻaiuga Kiliki i le aikona "Faaofi galuega", lea e tu tonu i le itu agavale o le formula bar.
  2. Faʻaola gaioiga Faiga faataulaitu. I le vaega Faʻatonuga ma Faʻasologa lea meafaigaluega pe "Atoa lisi faʻapitoa" saili se igoa FAʻASASOA. A maua le nei tagata faigaluega, filifili ma kiliki i le ki "Ua lelei", o loʻo tu i le pito i lalo o le faʻamalama.
  3. Ua tatalaina se tamai faamalama e tatau ai ona e filifilia se tasi o ituaiga gaioiga: Faʻatonuga pe Lisi. Matou te manaʻomia se filifiliga Faʻatonuga. O loʻo tu muamua ma faʻailoga na iloa O lea la, e tatau lava ona tatou kiliki i le ki "Ua lelei".
  4. E tatalaina le faʻamalama faʻamalama FAʻASASOA. E pei ona taʻua i luga, e tolu ana finauga, ma tusa ai, tolu fanua e faʻatumu.

    I le fanua Faʻatonuga Oe tatau ona faʻailoa mai le tuatusi o faʻamaumauga o loʻo faʻagaioia. E mafai ona tulia i se lima. Ae mo le faʻafaigofieina o le galuega, o le a tatou faia. Tuu le faʻataʻoto i le laufanua talafeagai, ma lio loa le atoa o laina o laupepa faʻamatalaga i luga o le pepa. A uma lena, o le tuatusi o le laina o le a faʻaalia vave i le fanua.

    I le fanua Numera laina tuu le numera "3", talu ai e ala i tuutuuga e tatau ona tatou filifilia le igoa lona tolu i le lisi. I le fanua Numera o le koluma seti le numera "1", talu ai o le koluma ma igoa o le muamua lea i le faʻasologa filifilia.

    A maeʻa uma faʻamatalaga faʻapitoa ua maeʻa, kiliki i le ki "Ua lelei".

  5. O le iʻuga o gaioiga na faʻaalia i totonu o le sela na faʻaalia i le palakalafa muamua o lenei faʻatonuga. Ole igoa ole igoa ole tagata pito i tua, ole lona tolu lea ile lisi o vaega ua filifilia.

Sa matou iloiloina le faʻaaogaina o le gaioiga FAʻASASOA i le multidimensional array (tele koluma ma laina). A faʻapea o le laina ua tasi-dimensional, o le faʻatumuina o faʻamaumauga i le faʻamalama faʻamalama o le a sili atu faigofie. I le fanua Faʻatonuga i le metotia lava ia e pei ona i luga, matou te faailoa lona tuatusi. I lenei tulaga, o le faʻamaumauga o ituaiga e aofia ai naʻo mea taua i le tasi koluma. "Igoa". I le fanua Numera laina faʻailoa le tau "3", talu ai e tatau ona e mauaina faʻamaumauga mai le laina lona tolu. O le fanua Numera o le koluma lautele, e mafai ona tuu ia gaogao, talu ai tatou maua se tasi-dimensionala ituaiga lea na o le tasi koluma e faaaogaina. Kiliki le ki "Ua lelei".

Ole iʻuga ole a tutusa lelei e pei ona i luga.

Lenei o le faigofie faʻataʻitaʻiga mo oe e vaʻaia pe faʻafefea ona aoga lea gaioiga, ae i le faʻataʻitaʻiga, o se ituaiga tutusa o lona faʻaaogaina ua seasea faʻaaogaina.

Lesona: Excel Feature Wizard

Metotia 2: faʻaaoga tuʻufaʻatasia ma le faʻagaioia SEARCH

I le faʻataʻitaʻi, o le gaioiga FAʻASASOA tele ona faʻaaogaina ma finauga VAAI. Lotoa FAʻASASOA - VAAI o se mea faigaluega malosi pe a galue i Excel, lea i lona aoga e sili atu fetuutuunaʻi nai lo lona latalata vavalalata - le tagata faʻaaogaina VPR.

Ole faʻamoemoe autu ole gaioiga VAAI o se faʻaalia lea o le numera i le faʻatulagaina o se tau taua i le faʻasologa filifilia.

Tagata Faigaluega Fualaʻau VAAI pei:

= SEARCH (search_value, lookup_array, [match_type])

  • Saili taua - o le taua lenei o lona tulaga i le tulaga o loʻo tatou sailia;
  • Vaʻai i Vaʻa o le ituaiga na oʻo iai lenei tau aoga;
  • Faafetaui Ituaiga - Ole filifiliga faʻatulagaina lea e iloa ai pe tatau ona saʻo pe faʻatauaina tulaga taua. O le a tatou vaʻai mo mea taua, o le mea lea o lenei finauga e le faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o lenei mea e mafai ona e otometi le faʻaogaina o finauga Numera laina ma le Numera o le koluma i lona gaioiga FAʻASASOA.

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faia lea tulaga ma se faʻataʻitaʻiga patino. O loʻo matou galulue ma laulau e tasi, lea na talanoaina i luga. Eseesega, e lua a matou fanua faʻaopoopo - "Igoa" ma le "Aofaiga". E ao ona faʻamautinoaina pe a e ulufale i le igoa o le tagata faigaluega, o le aofaʻi o le tupe maua e otometi faʻaalia. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻatinoina lea i le faʻaaogaina o galuega FAʻASASOA ma le VAAI.

  1. Muamua lava, tatou maua le totogi a le tagata faigaluega Parfenov D.F. Faʻaaoga lona igoa i le fanua talafeagai.
  2. Filifili se sela i le malae "Aofaiga"e iʻu i ai le faʻaiuga mulimuli. Tatala le faʻamalama faʻamalama faʻamalama FAʻASASOA mo array.

    I le fanua Faʻatonuga tatou ulufale atu i le faamaopoopoina o le koluma lea e maua ai totogi o tagata faigaluega.

    O le fanua Numera o le koluma tuu le mea gaogao, a o matou faʻaaoga le one-dimensional range e pei o se faʻataʻitaʻiga.

    Ae i le fanua Numera laina tatou te manaomia lava le tusia o se galuega VAAI. Ina ia tusia, tatou te mulimulitaʻi ma le faʻataʻitaʻiga na talanoaina i luga. Ia ulufale loa ile igoa ole tagata faʻagaeʻetia ile malae "VASEGA" aunoa ma ni upusii. Ona faʻavave loa lea o le puipui ma faʻaali mai faʻatonu o le manaʻomia. O fesoʻotaʻiga ia o le sela lea na matou faʻamauina faʻamanatu ai le igoa o le tagata faigaluega Parfenov. Na matou tuʻuina le koma faʻatonu ma faʻailoa ia fesoʻotaʻiga o le vaʻaiga o loʻo vaʻaia. I la matou mataupu, o le tuatusi lea o le koluma faʻapea ma igoa o tagata faigaluega. A maeʻa, tapuni le puipui.

    A uma ona faʻatau uma aoga, kiliki i le ki "Ua lelei".

  3. Ole iʻuga o le aofaʻiga o tupe maua D. Parfenov i le maeʻa ai o faʻagaioiga o loʻo faʻaalia i totonu o le malae "Aofaiga".
  4. Afai o le i le fanua "Igoa" o le a matou suia le anotusi ma "Parfenov D.F."mo se faataitaiga, "Popova M. D.", ona fesuiaʻi lea le tau o totogi i le fanua "Aofaiga".

Metotia 3: taulimaina tele laulau

Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona faʻaaoga le faʻaaogaina FAʻASASOA E mafai ona faʻagagaina le tele o laulau. Mo lenei faʻamoemoe o le a faʻaopoopo se finauga. "Numera o le Eria".

E tolu la matou laulau. E tofu laulau ma faʻaalia totogi o tagata faigaluega mo le tasi le masina. O la matou galuega o le sailia lea o le totogi (koluma lona tolu) o le tagata faigaluega lona lua (laina lona lua) mo le lona tolu o masina (tolu itulagi).

  1. Filifili le sela e maua ai le iʻuga ma i le masani auala tatala FAAALIA Wizardae filifili le ituaiga tagata faʻatino, filifili le faʻamatalaga matamata. Matou te manaʻomia lea aua o le ituaiga lea e lagolagoina le finauga. "Numera o le Eria".
  2. Ua matala le finauga. I le fanua Lisi tatou te manaʻomia faʻamaoti tuatusi o laina uma e tolu. Ina ia faia lea mea, seti le faʻatautee i le laufanua ma filifili le muamua tuʻufaʻatasia ma le agavale o le isumu agavale oomiina. Ona tuu lea o se faʻailoga. E taua tele lenei mea, aua afai e te vave alu i le filifiliga o le isi tuʻufaʻatasiga, ona tuʻufaʻatasia lea o lona tuʻutuʻuga e sui ai faʻamaumauga o le isi muamua. O lea la, a uma ona ulufale i le semikolon, filifili le isi vaega. Ma matou toe tuʻu se faʻailoga ma filifili le faʻasologa mulimuli. O le atoaga i le malae Lisi ave i puipui.

    I le fanua Numera laina taʻu le numera "2", talu ai o loʻo tatou sailia se faʻaiuga lona lua i le lisi.

    I le fanua Numera o le koluma taʻu le numera "3"talu ai o le totogi koluma o lona tolu i le laina i laulau taitasi.

    I le fanua "Numera o le Eria" tuu le numera "3", talu ai tatou te manaʻomia le mauaina o faʻamaumauga i le laulau lona tolu, o loʻo iai faʻamatalaga i totogi mo le masina lona tolu.

    A uma ona faʻamaumauga uma, kiliki i le ki "Ua lelei".

  3. A maeʻa lena, o iʻuga o le fuafuaina na faʻaalia i le sela filifilia muamua. O loʻo faʻaalia ai le aofaʻi o totogi o le tagata faigaluega lona lua (V. M. Safronov) mo le masina lona tolu.

Metotia 4: fuafua le aofaʻi

Ole faʻamatalaga e le masani ona faʻaaogaina o le array form, ae e mafai ona faʻaoga e le gata pe a galulue ma le tele o laina, ae mo isi manaʻoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaogaina e fuafua ai le aofaʻi i le tuʻufaʻatasiga ma se tagata faʻafoe PULE.

A faʻaopopo le aofaʻi PULE e i ai le vaega lea:

= AUTU (array_address)

I la matou tulaga faʻapitoa, o le aofaʻi o totogi o tagata faigaluega uma i le masina e mafai ona fuafua le faʻaaogaina o le fuainumera nei:

= SUM (C4: C9)

Ae e mafai ona e faʻaliliuina sina laititi e faʻaaoga ai le gaioiga FAʻASASOA. Ma o le ai ai le pepa faʻatusa:

= SUM (C4: INDEX (C4: C9; 6))

I lenei tulaga, o fesoʻotaʻiga o le amataga o le faʻasologa e faʻailoa ai le sela lea e amata ai. Ae i faʻatulagaina maitauina le faʻaiuga o le faʻasologa, ua faʻaaoga le tagata faʻafoe FAʻASASOA. I lenei tulaga, o le muamua finauga a le tagata faafoe FAʻASASOA faʻaalia se laina, ma le lona lua - i le sela mulimuli - le ono.

Lesona: Uiga aoga Excel

E pei ona e vaaia, o le gaioiga FAʻASASOA mafai ona faʻaaogaina i le Excel e foia ai ni galuega eseese. E ui ina ua matou mafaufau mamao tele mai avanoa uma avanoa mo lona aoga, ae naʻo sili ona lauiloa. E i ai ituaiga e lua o lenei galuega: faʻasino ma mo array. E mafai ona faʻaogaina sili lelei le tuʻufaʻatasia ma isi tagata faʻatautaia. Faiga faʻavae na faia i lenei auala o le a mafai ona foia faʻafitauli sili ona faigata.

Pin
Send
Share
Send