Tulaga faʻatasi i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

A galue ma faʻamaumauga, e masani lava ona manaʻomia e saili poʻo le a le mea e nofo ai le tasi poʻo seisi faʻailo i le lisi atoa i tuʻufaʻatasiga o le lapoʻa. I fuainumera, e taʻua lea o le faasologa. Excel o loʻo i ai meafaigaluega e faʻatagaina ai tagata e faʻavave ma faigofie ona faʻataunuʻuina lenei faiga. Seʻio tatou suʻeina pe faapefea ona faʻaaoga.

Tulaga faʻatinoina galuega

Le faia o le faʻasologa i Excel o loʻo i ai ni galuega faʻapitoa. I faʻamatalaga tuai o le apalai, sa i ai le tasi faʻataʻitaʻi fuafuaina e foia lenei faʻafitauli - FAʻAFETAI. Mo le tulaga faʻamaufaʻailoga, e tuʻua i se isi vaega o faʻasologa ma i faʻaonapo nei faʻamatalaga o le polokalame, ae o loʻo fautuaina pea e galulue ma paʻaga fou i lo latou, pe a mafai. E aofia ai ma faʻamaumauga faʻainumera. FAʻAFETAI ma le FAʻAFETAI. O le a tatou talanoa e uiga i eseesega ma le algorithm e galulue ai ma i latou mulimuli ane.

Metotia 1: RANK.RV galuega

Tagata e faafoe FAʻAFETAI faʻatinoina faʻamaumauga ma faʻaalia i totonu o le sela faʻapitoa faʻasologa numera o le faʻatatauina faʻamasinoga mai le aofaʻiga lisi. A faʻapea e i ai ni tulaga tutusa i faʻatauga, ona faʻaalia lea e le faʻatautaia le maualuga mai le lisi o tulaga faatauaina. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, e lua tau aoga tutusa le taua, ona faʻaaoga uma lea o le numera lona lua, ma le isi numera sili ona taua o le ai ai le lona fa. I le ala, e faia tutusa le tagata faafoe FAʻAFETAI i lomiga tuai a Excel, o lea o nei galuega mafai ona mafaufau tutusa.

O le faiga mo lenei faʻaupuga ua tusia e faʻapea:

= RANK.RV (numera; faʻasino; [faʻatonuga])

Manatu finau "numera" ma le fesoʻotaʻiga manaomia foi "poloaiga" - filifiliga. E pei o le finauga "numera" e manaʻomia lou ulufale atu i se fesoʻotaʻiga i le sela o loʻo i ai le taua, o le numera faʻasologa o loʻo e manaʻomia ona e sailia. Manatu finau fesoʻotaʻiga o loʻo i totonu o le tuatusi o le vasega atoa o loʻo lisia. Manatu finau "poloaiga" atonu e lua uiga - "0" ma le "1". I le tulaga muamua, o le faʻasologa e faitauina i le faʻasolo maualalo, ma i le lona lua, i le faasologa maualuga. A le faʻailoaina lea finauga, ona manatu lea o le polokalama e leai se mea.

O lenei faiga e mafai ona tusia faʻataʻitaʻi i le sela i le mea e te manaʻo ai le faʻaalia o le faʻagasologa, ae mo le tele o tagata e sili atu ona faigofie le setiina o le sao i totonu o le faʻamalama Faiga faataulaitu.

  1. Matou te filifilia i luga o le pepa se sela lea e faʻaalia ai le iʻuga o faʻagaioiga. Kiliki le ki "Faaofi galuega". E faʻataʻitaʻiina i le itu tauagavale o le fuainumera pa.
  2. O nei gaioiga mafua ai le faʻamalama e amata ai. Faiga faataulaitu. E faʻaalia uma ai (faʻaesea lava faʻapitoa) faʻagaioia e mafai ona e faʻaogaina e fausia ai fuainumera i Excel I le vaega "Faʻamatalaga" pe "Atoa lisi faʻapitoa" maua le igoa "RANK.RV", filifili i ai ma kiliki i le "OK" faʻamau.
  3. I le maea ai o gaioiga i luga, o le faʻatautaia faʻamalama faʻamalama o le a faʻaagaina. I le fanua "Numera" ulu atu i le tuatusi o le sela i le mea e te manaʻo e faʻavasega. E mafai ona faia lenei mea ile tagata, ae e sili atu ona faigofie le faʻatinoina i le auala o le a talanoaina i lalo. Faatulaga le faʻatautee i le malae "Numera", ona filifili ai lea o le sela e manaʻo ai ile pepa.

    A uma lena, o lona tuatusi o le a ulufale atu i le fanua. I le auala lava e tasi matou te ulufale ai faʻamatalaga i le malae Lisi, i le tulaga lea tatou te filifilia le atoa o le laina lea e fai ai le suʻega.

    Afai e te manaʻo i le tulaga e tupu mai i le laititi i le lapoʻa, ona i ai lea i le malae "Poloaiga" fuainumera e tatau ona seti "1". Afai e te manaʻo i le faʻasoasoaina o le faʻasologa mai le lapisi i le laiti (ma i le tele o mataupu o le tonu lea e manaʻomia), ona tuu lea o lenei fanua gaogao.

    Ina ua uma ona tusia uma i luga faamatalaga, kiliki i le ki "Ua lelei".

  4. A maeʻa nei sitepu i le sela faʻapitoa muamua, o le a faʻaalia faasologa numera o loʻo iai le taua na e filifilia i totonu o le lisi atoa o faʻamaumauga.

    Afai e te manaʻo e faʻavasega uma le vaega faʻasino faʻapitoa, ona e le manaʻomia lea e ulufale atu i se isi faʻasologa o faʻailoilo taʻitasi. Muamua lava, fai le tuatusi i le malae Lisi faʻamaoni. A o le i faʻatapulaʻaina tau aoga, faʻaopopoʻa le numera tala ($). I le taimi lava e tasi, sui tulaga taua i le fanua "Numera" e le tatau ona matua, a le o le faiga o le a le faʻatulagaina saʻo.

    Ina ua mavae lena, e tatau ona e tuu le faʻataʻitusi i le itu taumatau pito i lalo o le sela, ma faʻatali mo le faʻailoga faʻatumu e aliali mai i foliga o se tamai koluse. Ona tuu lea i lalo le agavale isumu agavale ma toso le faʻailoga e tutusa i le itu fuafuaina.

    E pei ona e vaʻaia, o le auala lea e kopi ai le faʻasologa, ma o le a faia ai le faʻasologa i luga o le faʻamaumauga atoa.

Lesona: Galuega Faiva i Excel

Lesona: Lautele ma faʻafesoʻotaʻi soʻotaga i Excel

Metotia 2: RANK.S.R. galuega

O le galuega lona lua e faʻatino le Excel ranking o le faʻagaioiga FAʻAFETAI. E le pei o galuega FAʻAFETAI ma le FAʻAFETAIa faʻapea e tutusa le tau ma le anoanoaʻi o nei tulaga, o lenei tagata e faia iai le averesi. O lona uiga, afai e lua aoga e tutusa tulaga ma mulimuli i le taua i lalo o le numera 1, ona faʻaaoga uma lea ia numera lua le numera 2.5.

Fuataga FAʻAFETAI tutusa lelei ma le ata o le faʻamatalaga muamua. E pei ole mea lea:

= RANK.SR (numera; faʻasino; [faʻatonuga])

O se fomula e mafai ona ulufale ile lima poʻo le Function Wizard. O le a matou nonofo i le filifiliga mulimuli i nisi auiliiliga.

  1. Matou te filifilia le sela i le laupepa e faʻaalia le iuga. I le auala tutusa e pei o taimi muamua, alu i le FAAALIA Wizard ala i le faamau "Faaofi galuega".
  2. Ina ua uma ona matala le faʻamalama Faiga faataulaitu filifili vaega i le lisi "Faʻamatalaga" igoa FAʻAFETAI ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  3. O le faʻamalama faʻamalama ua faʻagaioia. O finauga mo lenei tagata faʻatautaia e tutusa lelei lava mo le galuega FAʻAFETAI:
    • Numera (tuatusi o le sela o loʻo iai le elemene o lona tulaga e tatau ona fuafuaina);
    • Lisi (faamaopoopo o le lautele, faasologa i totonu lea e faia);
    • Poloaiga (tuu i le filifiliga finauga).

    Ulufale faʻamatalaga i totonu o faʻatoʻaga tupu i le tutusa auala tutusa ma faʻagaioiga muamua. A maeʻa uma tapenaga, kiliki i le ki "Ua lelei".

  4. E pei ona e vaʻai, a maeʻa laʻasaga na faʻatinoina le faʻaogaina o le faʻaalia i le sela na faʻailo i le parakalafa muamua o lenei faʻatonuga. O le iʻuga lava o se nofoaga e faʻaaogaina se taua faʻapitoa i isi tau faʻatauaina. E faʻatusatusa i le iʻuga FAʻAFETAIaotelega aotelega FAʻAFETAI atonu e i ai ni vaega amata uiga.
  5. Pei o le mataupu i le faʻavae muamua, e ala i le suia o fesoʻotaʻiga mai le faʻatatau i le faʻamaoni ma iloga faʻailoga, e ala ile faʻaogaina o le autocomplete e mafai ona e faʻavasegaina le atoa o faʻamaumauga. O le faʻasologa o gaioiga e tutusa lelei.

Lesona: Isi faʻamatalaga fuainumera galuega i Microsoft Excel

Lesona: Faʻafefea ona fai ia maeʻaeʻa i le Excel

E pei ona e vaʻai, i totonu o Excel o loʻo iai ni galuega se lua mo le faʻatinoina o le tulaga o se tulaga taua i se faʻasologa o faʻamaumauga: FAʻAFETAI ma le FAʻAFETAI. Mo faʻamatalaga tuai o le polokalama, ua faʻaaogaina le faʻaaogaina. FAʻAFETAI, lea, i le mea moni, o se atoa auiliiliga o le gaioiga FAʻAFETAI. Ole eseesega tele ile va FAʻAFETAI ma le FAʻAFETAI e aofia ai i le mea moni o le muamua o i latou e faʻaalia le maualuga pito sili pe a ogatasi mea taua, ma o le lona lua o loʻo faʻaalia le averesi faʻailo i foliga o se decimal fraction. Pau lea o le eseʻesega i le va o nei tagata faʻagaioia, ae e tatau ona faʻaaoga i le taimi e filifilia ai le gaioiga e tatau ona faʻaaoga e le tagata faʻaaoga.

Pin
Send
Share
Send