Fuafuaina o le fuainumera o fesuiaiga i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o faʻamaumauga taua o se faʻasologa o fuainumera o le tuʻutuʻuga o fesuiaiga. Ina ia maua ai, faia faʻamaumauga faigata. O Microsoft Excel meafaigaluega faigofie tele mo le tagata faʻaaoga.

Le fuafuaina o le fuainumera o fesuiaiga

O lenei faʻailoilo e atagia mai ai le fua faatatau o faʻavasegaina masani i numera numera. O le iʻuga ua faʻaalia o se pasene.

I Excel e leai se isi vaega eseʻesega e suʻesuʻe ai lenei faʻailoga, ae o loʻo i ai tuʻutuʻuga mo le fuafuaina o le tulaga ese faʻavae ma le numera numera o se faʻasologa o fuainumera, o lona uiga o loʻo faʻaogaina e maua ai le fuainumera o fesuiaiga.

Laasaga 1: fuafua se tuʻufaʻatasiga masani

O le tulaga faʻavaea masani, pe, e pei ona taʻua i isi upu, le faʻavae masani, o le sikuea aʻa o le fesuiaʻiga. Ina ia fuafuaina le tulaga ese, faʻaaoga le gaioiga Atinaʻe. Amata i le faʻaaliga o Excel 2010, e vaevaeina, fuafua i le faitau aofaʻi o tagata ua filifilia pe filifilia, i ni filifiliga eseese se lua: TULAFONO.G ma le TUMAU.V.

O le faiga mo ia gaioiga e pei ona taua i lalo:


= STD (Numera 1; Numera 2; ...)
= STD.G (Numera 1; Numera 2; ...)
= STD. B (Numera1; Numera 2; ...)

  1. Ina ia mafai ona faʻataʻitaʻiina le tulaga ese tulaga, filifili soʻo se sela fua i luga o le pepa e talafeagai mo oe ina ia faʻaalia ai le faʻatulagaina o taunuʻuga i totonu. Kiliki le ki "Faaofi galuega". O loʻo i ai foliga o se ata ma e tu i le itu tauagavale o le laina o fuʻa.
  2. Faatoʻa uma Faiga faataulaitu, e amata e seisi faʻamalama ma se lisi o finauga. Alu i le vaega "Faʻamatalaga" pe "Atoa lisi faʻapitoa". Filifili se igoa TULAFONO.G pe TULAFONO.V, fuafua pe o le aofaʻi atoa o tagata poʻo le faʻataʻitaʻiga e tatau ona fuafuaina. Kiliki le ki "Ua lelei".
  3. O le faʻamalama faʻamalama o lenei gaioiga e tatalaina. E mafai ona maua mai le 1 i le 255 laufanua, e mafai ona aofia ai uma numera maʻoti ma faʻasino i sela poʻo laina. Tuu le faʻataʻoto i le malae "Numera1". Faʻaaoga le isumu, filifili le faʻasologa o tau e faʻagaoioia i luga o le pepa. A i ai ni mea faʻapena ma e le tutusa foʻi le tasi i le isi, ona faʻasino mai ai lea o fesoʻotaʻiga o leisi mea i le malae "Numera2" etc. Ina ua ulufale uma faamatalaga talafeagai, kiliki i le ki "Ua lelei"
  4. O le muai filifilia sela faʻaalia le iʻuga o le fuafuaina o le filifilia ituaiga o tulaga faʻavae ese.

Lesona: Excel tapulaa tulaga ese

Laasaga 2: fuafua le numera numera

Arithmetic mean o le fua faatatau o le aofaʻi atoa o mea taua uma o le numera faʻasologa i la latou numera. E i ai foi se vaega eseʻesega mo le fuafuaina o lenei faʻailoga - TATAU. Matou te fuafuaina lona aoga faʻaaoga se faʻapitoa faʻataʻitaʻiga.

  1. Filifili se sela i luga o le pepa faigaluega e faʻaali atu ai le iʻuga. Kiliki i le faamau ua uma ona matou iloa "Faaofi galuega".
  2. I le fuainumera vaega o le Function Wizard, o loo matou sailia le igoa SRZNACH. A uma ona filifilia, kiliki i le ki "Ua lelei".
  3. Manatu le faʻamalama faʻamalama TATAU. O finauga e tutusa uma lava ma i latou o le faʻagaioiga vaega. Atinaʻe. O lona uiga, i lo latou uiga lelei mafai ona gaioi o ni tagata numera numera, ma fesoʻotaʻiga. Faatulaga le faʻatautee i le malae "Numera1". E pei lava ona iai muamua, tatou te filifilia le seti manaʻomia o sela i luga o le pepa. A maeʻa ona faʻavasegaina a latou fesoʻotaʻiga i le fanua o le faʻamalama faʻamalama, kiliki i le ki "Ua lelei".
  4. O le iʻuga o le fuafuaina o le arithmetic mean o loʻo faʻaalia i totonu o le sela na filifilia aʻo le i tatalaina Faiga faataulaitu.

Lesona: Faʻafefea ona fuafua le tau ole tau ile Excel

Laasaga 3: sailia o le fuainumera o fesuiaiga

O loʻo iai nei a matou faʻamatalaga saʻo, ina ia fuafua saʻo ai le fua o fesuiaʻiga.

  1. Filifili le sela e faʻaali ai le iʻuga. Muamua lava, e tatau ona e mafaufau o le tuʻutuʻuga o fesuiaiga o se pasene tau. I lenei tulaga, e tatau ona e suia le sela format i le talafeagai. Lenei mafai ona faia pe a uma ona filifilia, le i ai i le tab "Fale". Kiliki i luga o le faʻafanua fanua i luga o le lipine i le meafaigaluega poloka "Numera". Mai le mataʻu i lalo lisi o filifiliga, filifili "Le fiafia". I le maeʻa ai o nei gaioiga, o le ituaiga o elemene, o le a talafeagai.
  2. Toe foʻi, toe foʻi i le sela e faʻaali ai le iʻuga. Matou te faʻamalosia i latou e ala i le faaluaina-kiliki le isumu tauagavale. Na matou tuuina se faailoga i totonu "=". Filifili le elemene na mafua ai le faʻaiuga o le fuafuaina o le tulaga ese ese lea. Kiliki i le "vaevaega" faamau (/) luga o le keyboard. Ma le isi, filifili le sela i le numera numera ile aofaʻi o numera numera o loʻo iai. Ina ia fuafua ma faʻaali le taua, kiliki i le ki Ulufale luga o le keyboard.
  3. A o e vaʻai, o le faʻatulagaina o tali o loʻo faʻaalia lea i luga o le pupuni.

O le mea lea, matou fuafuaina le tuʻutuʻuga o fesuiaiga, faasino i sela lea ua leva ona fuafuaina fuafuaina le tulaga ese tulaga ma fuainumera. Ae e mafai e se tasi ona faagasolo i se auala teisi ese lava, e aunoa ma le faʻailoaina eseese o nei taua.

  1. Matou te filifilia se sela na faʻatulagaina muamua mo pasene format, lea o le iʻuga o le a faʻaalia. Matou te tusia i totonu o se faʻavae ile ituaiga:

    = STDB.V (value_range) / AUALA (value_range)

    Nai le igoa Taua tele matou faaofiina le faamaopoopoina moni o le itulagi i totonu o le numera numera faasologa o loo i ai. O lenei mafai ona faia e ala i le na ona faʻamamaina o se tuʻuina mai Ae le ole tagata faafoe TUMAU.Va faʻapea e manaʻomia e le tagata, e mafai ona e faʻaaogaina le galuega TULAFONO.G.

  2. Ina ua mavae lena, e fuafua le taua ma faʻaalia le iuga i luga o le mataitu lau, kiliki i le ki Ulufale.

E i ai le faʻapolokalame faʻatapulaʻaina. E talitonuina a fai o le fuainumera o fesuiaiga coefficient itiiti ifo nai lo 33%, o lona uiga o le seti o fuainumera homogen. I se isi itu, e masani ai ona faʻailoaina ia heterogen.

E pei ona e vaʻai, o le polokalame Excel e mafai ona faʻafaigofie faʻafaigofie le faia o se tuʻufaʻatasia faʻamaumauga o fuainumera o le suʻega mo le fuainumera o fesuiaiga. O le mea e leaga ai, e leʻi iai se galuega o le apalai e fuafua le faʻailoilo lea i se tasi gaioiga, ae faʻaaoga le au faʻatautaia Atinaʻe ma le TATAU O lenei galuega e faigofie tele. O le mea lea, i Excel, e mafai ona faʻatinoina e oʻo lava i se tagata e le o iai le maualuga o le poto e faʻatatau i tulafono faʻasino.

Pin
Send
Share
Send