Faʻateleina o le pasene o numera ile Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Pe a faia ni faatatauga eseese, o nisi taimi e manaʻomia e faʻateleina le numera i le pasene. Faʻataʻitaʻiga, e faʻaaoga le faʻatulagaina lea e fuafua ai le aofaʻi o alauni tau fefaʻatauaʻiga i tulaga tau tupe, faatasi ai ma le iloa ole pasene. Ae paga lea, e le o se faigofie lea galuega mo tagata uma. Seʻio tatou faʻamatalaina pe faʻafefea ona faʻateleina se numera i le pasene i le Microsoft Excel.

Faateleina se numera e se pasene

O le mea moni, o le pasene o le selau pasene o se numera. O lena e, pe a latou fai mai, faʻataʻitaʻiga, lima taimi 13% - e tutusa lava ma 5 taimi 0.13. I Excel, o lenei faʻaaliga e mafai ona tusia e faʻapea "= 5 * 13%." Mo le fuafuaina, e tatau ona tusia lenei fuaitau i le laina o fua faʻatau, poʻo soʻo se sela i luga o le laupepa.

Ina ia vaʻai i le iʻuga na filifilia i le sela filifilia, na ona oomi le ki ENTER i luga ole komipiuta komipiuta.

Pe a ma le tutusa auala, e mafai ona e faʻatulagaina le faʻateleina e se seti pasene o laupepa faʻamatalaga. Ina ia faia lenei mea, tatou te i totonu o le sela lea o le a faʻaalia ai le faʻatatauina o iʻuga. O le a lelei tele mo lenei sela ona i ai i luga o le laina tutusa e pei o le numera e fuafua. Ae le o se isi mea muamua. Matou te tuʻuina se faʻailoga tutusa ("=") i totonu o lenei sela, ma kiliki i le sela e i ai le numera numera. Ma, matou tuʻuina le faʻailoga tele ("*"), ma matou tusia i luga o le keyboard le pasene tau lea matou te mananao ai faʻateleina le numera. I le faaiuga o faʻamaumauga aua neʻi galo e tuʻu le pasene faʻailoga ("%").

Ina ia faʻaalia le iuga i luga o le pepa, kiliki i le ENTER faʻamau.

A manaʻomia, o lenei gaioiga e mafai ona faʻaogaina i isi sela e ala ile kopiina ole fomu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo tuʻuina mai faʻamaumauga i se laulau, ona lava lea o le tu atu i le itu taumatau pito i lalo o le sela o loʻo faʻamalosia ai le fuainumera ma, a o uʻuina le ki agavale tauagavale, toso i lalo i le pito o le laulau. O le mea lea, o le fua faatatau o le a kopiina i sela uma, ma o le a le tatau ona e faʻataʻavaleina i le lima tagata e fuafua ai le faaluaina o fuainumera i se pasene faʻapitoa.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, faʻateleina le numera i le pasene i Microsoft Excel, e le tatau ona i ai ni faʻafitauli faʻapitoa e le gata mo tagata poto masani tagata faʻaaogaina, ae e oʻo lava i tagata amataina. O lenei taʻiala o le a fesoasoani ia te oe e faʻatautaia lea gaioiga e aunoa ma ni faʻafitauli.

Pin
Send
Share
Send