Microsoft Excel Vaega: Module Fuafuaina

Pin
Send
Share
Send

O le module o se lelei atoatoa faʻatauaina o soʻo se numera. E oʻo lava i se numera le lelei o le a maua pea le faʻalelei lelei. Sei o tatou saili pe faʻafefea ona fuafua le tele o le module i le Microsoft Excel.

ABS galuega

E i ai se faʻapitoa faapitoa e faʻaigoaina ABS mo le faitauina o le module size i Excel. O le faʻataʻitaʻiga mo lea galuega e faigofie lava: "ABS (numera)". Pe faʻapea o le fua e mafai ona fai le pepa "ABS (cell_address_with_number)".

Ina ia mafai ona faʻataʻitaʻia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le modulus o le numera -8, e tatau ona e alu i totonu o le laina o fuainumera pe i soʻo se sela o loʻo i luga o le laupepa, faʻavae nei: "= ABS (-8)".

Ina ia faia se fuafuaina, oomi le ENTER faʻamau. E pei ona e vaʻaia, o le polokalame e tali mai ma se tulaga lelei o le numera 8.

E i ai le isi auala e fuafua ai le module. E talafeagai mo i latou e le masani ona faʻaaogaina fomula eseese i latou ulu. Tatou kiliki i le sela tatou te manaʻomia le tali e teuina. Kiliki i le "Insert Function" button o loʻo i le itu tauagavale o le formula bar.

Ua amata le faamalama Function Wizard. I le lisi e i totonu, e te manaʻomia le sailia o le ABS galuega, ma faailoga. Ona kiliki i le "Lelei" faamau.

E tatalaina le faʻamalama faʻamalama. O le ABS galuega e na o le tasi le finauga - o se numera. Matou te faailoa atu. Afai e te manaʻo e ave se numera mai faʻamaumauga o loʻo teuina i totonu o soʻo se sela o le pepa, ona kiliki ai lea o le ki i le itu taumatau o le sao pepa.

Ina ua mavae lena, o le faamalama ua faʻaititia, ma e tatau ona e kiliki i luga o le sela o loʻo i ai le numera lea e te manaʻo e fuafua le module. A maeʻa le numera, toe kiliki i le ki i le itu taumatau o le sao faʻatau.

Le pupuni ma le galuega faʻamasinoga amata toe. E pei ona e vaaia, o le numera numera e tumu i se tau. Kiliki le ki "OK".

Mulimuli i lenei, i le sela na faʻaalia muamua, o le module taua o le numera na e filifilia o faʻaalia.

Afai o le taua o loʻo i totonu o le laulau, ona mafai lea ona kopi le fuainumera module i isi sela. Ina ia faia lea mea, e tatau ona e tu i le pito i lalo tauagavale o le sela lea ua uma ona i ai se faʻasologa, tuʻu i lalo le ki o le isumu, ma toso i lalo i le pito o le laulau. O le mea lea, i lenei koluma i sela o le taua modulo o le puna data o le a aliali mai.

E taua tele maitau o nisi tagata faʻaaoga taumafai e tusia se module, e pei ona masani ai i matematika, o lona uiga, | (numera) |, mo se faʻataʻitaʻiga | -48 |. Ae, i le tali atu, latou maua se mea sese, ona e le malamalama Excel i lenei syntax.

E pei ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i le faʻatulagaina o se vaega mai le numera i le Microsoft Excel, talu ai o lenei gaioiga e faia e faʻaaoga ai se aoga faigofie. Pau le tuʻutuʻuga ua naʻo na e tatau ona iloa lenei faʻatinoga.

Pin
Send
Share
Send