Microsoft Excel: Faʻavasega ma faʻamama Data

Pin
Send
Share
Send

Mo le faigofie o le galulue ma le tele o faʻamaumauga i laulau, e tatau ona oka soʻo e tusa ma se faʻamatalaga faʻapitoa. I se faʻaopopoga, e faʻataunuʻuina ai sini faʻapitoa, o nisi taimi e le manaʻomia le tele o faʻamatalaga, ae naʻo laina a tagata taʻitoʻatasi. O le mea lea, ina ia aua neʻi nunumi i se tele o faʻamatalaga, o se tali talafeagai o le faʻamaopoopo lea o faʻamaumauga, ma faʻamama ai mai isi faʻaiuga. Seʻi tatou saili pe faʻapefea ona faʻavasega ma faʻamamaina ia faʻamatalaga i totonu o le Microsoft Excel.

Faigofie faamatalaga sailiiliga

Sorting o se tasi o sili ona talafeagai meafaigaluega pe a galue i Microsoft Excel. Ile faʻaaogaina, e mafai ona e faʻatulagaina laina o le laulau i le faʻasologa o mataʻitusi, e tusa ma faʻamaumauga i le koluma potu.

Sorting data i totonu o Microsoft Excel e mafai ona faʻatinoina le faʻaaogaina o le "Sort and Filter" button, o loʻo i ai i le "Home" tab i luga o le lipine i totonu o le "Editing" toolbar. Ae, muamua, tatou te manaomia e kiliki i soʻo se sela o le koluma lea tatou te o e faʻavasega.

Faʻataʻitaʻiga, i le laulau i lalo, e tatau ona e faʻavasega tagata faigaluega faʻavasega. Matou te ulufale i totonu o soʻo se sela o le "Igoa" koluma, ma kiliki i le "Sort ma Filter" button. Ina ia faʻavasega igoa i mataʻitusi, mai le lisi e aliali mai, filifili "Faʻavasega mai A i le Z".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o loʻo tuʻuina uma faʻamaumauga i le laulau, e tusa ma le faʻasologa o igoa igoa.

Ina ia mafai ona faʻavasega i le faʻasologa i lalo, i le tutusa menu, filifili le faʻamau Sort mai Z i le A. "

E toe faʻavasega le lisi i se isi itu.

E tatau ona maitauina o lenei ituaiga o faʻavasegaina na faʻaalia na o se tusitusiga faʻatatau foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le fuainumera faʻatulagaina, o loʻo faʻailoaina le faʻavasegaina "Mai le laʻitiiti i le maualuga" (ma le isi itu), ma le faʻatulagaina o aso, "Mai le tuai i le fou" (ma le isi itu).

Faʻavasegaina masani

Ae, pei ona outou vaʻai, ma le faʻailoaina o ituaiga faʻavasegaina e le tasi tau, o faʻamaumauga o loʻo i ai igoa o le tagata lava ia e tasi faʻavasega i totonu o le laina i le faʻasologa o le soʻotaga.

Ae faʻapefea pe a tatou mananaʻo e faʻavasega igoa i faʻapitoa igoa, ae mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le igoa e fetaui, ia mautinoa o faʻamaumauga o loʻo faʻavasega i aso? Ina ia faia lenei mea, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o isi foliga, e tutusa uma i le "Sort and Filter" menu, e tatau ona tatou o atu i le "Custom Sorting ..." aitema.

Ina ua uma lena, o le faʻavasegaga faʻatulagaina matala matala Afai o lau laulau ei ai ulutala, faamolemole ia matau o lenei faamalama e tatau ona i ai se siaki siaki i autafa o le filifiliga "O au faamatalaga o lo oi ai ulu".

I le "Koluma" fanua, faʻaali mai le igoa o le koluma lea o le a faʻavasega ai ona faia. I le tatou mataupu, o le "Name" koluma lea. O le "Sort" field faʻaalia poʻo le a le ituaiga o anotusi o le a faʻavasega. E i ai filifiliga e fa:

  • Faatauaina;
  • Valivali sela;
  • Lanu vai;
  • Feaveai aikona.

Peitaʻi, i le tele o mataupu, e faʻaoga le mea "Tau". Ua setiina i se tulaga faʻaletonu. I la matou mataupu, matou te faʻaaoga foi lenei mea taua.

I le koluma "Poloaiga" tatou te manaʻomia e faʻailoa i le faʻasologa o le a faʻatulaga ai faʻamaumauga: "Mai A i le Z" pe faʻapea foi. Filifili le tau "Mai A i le Z".

O lea, matou te faʻatulaga le faʻavasegaina e se tasi o pou. Ina ia mafai ona faʻavasegaina faʻavasega i se isi koluma, kiliki i le "Add Level" button.

E aliali mai seisi seti o fanua, e tatau ona faʻatumuina i totonu mo le faʻavasegaina e seisi koluma. I la matou mataupu, e ala i le "Aso" koluma. Talu ai o le faʻatulagaina aso ua setiina i nei sela, i le "Poloaiga" fanua tatou te le setiina mea taua "Mai le A e oʻo i le Z", ae "Mai le tuai i le fou" poʻo le "Mai le fou i le tuai".

I le auala tutusa, i lenei faamalama e mafai ona e fauina, pe a talafeagai ai, maitauina e isi koluma i le faasologa o mea e faamuamua. Ina ua maeʻa uma tulaga, kiliki i le "Lelei" faamau.

E pei ona e vaʻaia, o loʻo i la matou laulau o faʻavasegaina faʻamaumauga muamua, muamua i igoa o tagata faigaluega, ona faʻasolo lea i aso totogi.

Ae, e le o nei uma mea e mafai ona faʻavasega masani. Afai e te manaʻo ai, i lenei faʻamalama e mafai ona e faʻavasegaina le faʻavasega e le i koluma, ae i laina. Ina ia faia lea mea, kiliki i le "Filifiliga" faamau.

I le faʻavasegaga avanoa matala e matala, faʻasolo le ki mai le "Range Lines" tulaga i le "Range Columns" tulaga. Kiliki le ki "OK".

O lenei, e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga muamua, e mafai ona e ulufale i totonu o faʻamaumauga mo le faʻavasegaina. Ulufale faamatalaga, ma kiliki i le "OK" faʻamau.

Pei ona outou vaʻaia, a maeʻa, ona faʻafesuiaʻi lea o pou e tusa ma le ulufale atu i vaega.

O le mea moni, mo la matou laulau, na avea o se faʻataʻitaʻiga, o le faʻavasegaina ma le suia o le nofoaga o pou e le aoga tele, ae mo nisi laulau o lenei ituaiga o faʻavasegaina e mafai ona talafeagai tele.

Faamama

I se faʻaopopoga, o Microsoft Excel o loʻo iai se faʻamaumauga o galuega. E faʻatagaina oe e tuʻua naʻo faʻamatalaga na e manatu e tatau ai, ma nana le isi mea. A manaʻomia, o mea lilo o loʻo mafai ona toe faʻafoi atu i le vaʻaia.

Ina ia faʻaogaina le galuega lea, tatou te tu i luga o soʻo se sela i le laulau (ma sili atu ile ulutala), toe kiliki i le "Sort and Filter" faʻamau i le "Editing" toolbar. Ae, i le taimi lea, filifili le "Filter" aitema i le lisi e aliali mai. E mafai foʻi ona sui nai lo nei gaioiga ona e taofiofi le ki autu o faʻatasia Ctrl + Shift + L.

E pei ona e vaʻaia, i totonu o sela ma igoa o koluma uma, na aliali mai se faʻailoga i foliga o se sikuea, lea o loʻo tuʻu i lalo se tafatolu.

Matou te kiliki i luga o lenei aikona i le koluma e tusa ai o le a matou o e faʻamama. I la matou mataupu, na matou filifili loa e faamama igoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona tatou tuʻuina ia faʻamatalaga naʻo le tagata faigaluega a Nikolaev. Ole mea lea, le siakiina igoa o isi tagata faigaluega uma.

A maeʻa le faʻasologa, kiliki i le "OK" faʻamau.

E pei ona e vaaia, naʻo laina ma le igoa o le tagata faigaluega Nikolaev na totoe i le laulau.

Sei tatou faʻamaʻia le galuega, ma tuʻu i le laulau naʻo faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma Nikolaev mo le III kuata o le 2016. Ina ia faia lenei mea, kiliki i le aikona i le "Aso" sela. I le lisi e matala, uncheck le masina "May", "June" ma "October", aua latou te le auai i le kuata lona tolu, ma kiliki i le "OK" faʻamau.

A o e vaʻai, naʻo faʻamaumauga matou te manaʻomia o totoe.

Ina ia aveese le faamama e se koluma faapitoa ma faʻaalia mea lilo, toe kiliki i luga o le ata o loʻo i totonu o le sela ma le ulutala o lenei koluma. I le lisi e matala, kiliki i luga o le mea "Ave ese faʻamama mai ...".

Afai e te manaʻo e toe setiina le faʻamama atoa e tusa ma le laulau, ona tatau lea ona e kiliki le "Sort ma filter" button i luga o le lipine ma filifili "Clear".

Afai e te manaʻo e aveese atoa le faamama, ia, pei a o e tamoeina, i le tutusa menu e tatau ona e filifilia le "Filter" aitema, pe taʻi i le keyboard shortcut Ctrl + Shift + L.

I se faʻaopopoga, e tatau ona maitauina a uma ona matou ki le "Filter" galuega, pe a e kiliki i luga o le faʻailoga e tutusa i totonu o sela o le laulau ulutala, o faʻavasegaina galuega na matou talanoa i luga o maua i totonu o le lisi e aliali mai: "Sorting from A to Z" , Faʻasologa mai Z i le A, ma Sini e Valivali.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaaoga le autofilter i le Microsoft Excel

Laulau laulau

Sorting ma filtering mafai foi ona faʻamalosia e ala i le liliuina o faʻamaumauga o loʻo e galue ai ma i totonu o le mea e taʻu o le laulau atamai.

E lua auala e fausiaina ai se laulau poto. Ina ia mafai ona faʻaogaina le muamua o latou, filifili le atoa vaega o le laulau, ma, i ai i le "Fale" laupepa, kiliki i le ki i luga o le "Faiga pei o laulau" lipine. O lenei faʻamau e tu i le "Styles" meafaigaluega poloka.

Sosoo ai, filifili se tasi o sitaili e te fiafia ai i le lisi e matala. O le filifiliga o le a le afaina ai le aoga ile laulau.

A maeʻa, e faʻaavanoaina se faʻatalanoaga pusa lea e mafai ai ona e suia le laulau o le laulau. Ae, afai na e filifilia muamua le eria, e leai se isi mea e tatau ona faia. O le mea taua o le maitauina o loʻo i ai se siaki siaki i autafa o le "Lisi ma ulutala" Le isi, na o le kiliki i luga ole "OK" button.

Afai e te filifili e faʻaaoga le auala lona lua, ona e manaʻomia foʻi lea ona filifili uma le vaega atoa o le laulau, ae o le taimi lea alu i le "Insert" tab. Mai iinei, i luga o le lipine i le Laulau meafaigaluega pusa, kiliki i luga ole Lisi faamau.

Ina ua uma lena, e pei o le taimi mulimuli, e matala se faʻamalama i se mea e mafai ona e faʻatonutonu ai faamaopoopo o le laulau. Kiliki le ki "OK".

Tusa lava poʻo le a le auala e te faʻaaogaina ai pe a fausia se "laulau atamai", o le a outou i ai ma se laulau i le sela o le ulutala o le faamama ikon faamatalaina i luga o le a ua uma ona faapipiiina.

A e kiliki i luga o lenei aikona, o galuega uma lava o le a avanoa e pei o le taimi e amata ai le faʻamau i tulaga masani e ala i le "Sort and filter" button.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i Microsoft Excel

E pei ona e vaʻai, o le meafaigaluega mo le faʻavasegaina ma le faʻamamaina, pe a faʻaaogaina saʻo, e mafai ona fesoasoani tele i tagata e galulue ma laulau. Le mataupu o latou faʻaaogaina avea sili talafeagai pe a fai o se tele lapoa faʻatulagaina faʻamaumauga tusia i le laulau.

Pin
Send
Share
Send