Auala e momoli ai se laulau mai le Microsoft Excel i le Word

Pin
Send
Share
Send

E leai se mea faʻalilolilo o Microsoft Excel o le sili ona aoga ma faigofie spreadsheet talosaga. Ioe, o laulau e sili atu faigofie ona faia tonu i Excel nai lo le 'upu faʻamoemoe mo isi faʻamoemoe. Ae, o nisi taimi o le laulau na faia i totonu o lenei spreadsheet editor e manaʻomia ona fesiitai atu i se tusitusiga pepa. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona faʻaliliu se laulau mai Microsoft Excel i le Word.

Faigofie kopi

O le faigofie auala e momoliina ai se laulau mai le tasi Microsoft polokalame i le isi o le na o le kopiina ma faapipii.

Lea, tatala le laulau i Microsoft Excel, ma filifili atoa. Ina ua uma lena, matou te taua le tusiga menu ma le taumatau faamau isumu ma filifili le "Kopi" aitema. E mafai foi ona kiki se ki i lalo o le igoa lava lea e tasi i le lipine. I se isi auala, e mafai ona e na o le keyboard auala puʻupuʻu Ctrl + C.

A uma ona kopi le laulau, tatala le polokalame a le Microsoft Word. Lenei e mafai ona faʻapea e leai se pepa gaogao poʻo se pepa e iai le tusitusiga ua maeʻa faʻailogaina i le mea e tatau ona faʻaofi ai le laulau. Filifili le nofoaga e faʻapipiʻi ai, taumatau-kiliki i luga o le nofoaga o le a tatou faʻaofi ai le laulau. I le anotusi menu o loʻo aliali mai, filifili le aitema i le faʻapipiʻi filifiliga "Sefe tulaga faʻapitoa". Ae, pei ona kopiina, e mafai ona faapipii i le kiliki i luga o le ki talafeagai i luga o le lipine. O lenei faʻamau e taʻua o le "Paste", ma e tu i le amataga o le lipine. E le gata i lea, e i ai le auala e faʻapipiʻi ai le laulau mai le laupapa laupapa i le na o le taina o le keyboard auala puʻupuʻu Ctrl + V, ma e sili atu - Shift + Insert.

O le mea le lelei o lenei metotia, a mafai ona lautele le laulau, ia atonu e le ofi i totonu o tuaoi o le laupepa. O le mea lea, o lenei metotia e na o talafeagai mo tele-talafeagai laulau. I le taimi lava e tasi, o lenei filifiliga e lelei i le mafai ona e faʻaauau ona faasaʻoloto le faasaʻosaʻo o le laulau e te manaʻo ai, ma faia suiga i ai, tusa lava pe a uma ona faʻapipiʻi i totonu o le Word pepa aloaia.

Kopi le faʻaaogaina o pepa

O le isi auala e mafai ai ona e siiina se laulau mai Microsoft Excel i le Word o le faʻapipiʻi lea faʻapipiʻi.

Matou te tatalaina le laulau i Microsoft Excel, ma kopi i se tasi o auala na faʻaalia i le isi faʻasologa mulimuli atu: ala i le anotusi menu, ala i le faʻamau i luga o le lipine, pe o le fetaomi atu i le keyboard shortcut Ctrl + C.

Ona, tatala le Word document i le Microsoft Word. Filifili le nofoaga e te manaʻo e faʻaofi ai le laulau. Ma, kiliki i luga o le mataʻu i lalo lisi o loʻo i lalo o le "Insert" faʻamau i luga o le lipine. I le mataua i lalo menu, filifili "Paste Faapitoa".

E matala matala faʻapipiʻi faʻapitoa Matou te fesuiaʻi le ki i le "Link" tulaga, ma mai le tuʻuina atu filifiliga faʻapipiʻi, filifili le "Microsoft Excel worksheet (mea)" aitema. Kiliki le ki "OK".

Ina ua mavae lena, o le laulau e faʻaofi i totonu o le Microsoft Word pepa aloaia o se ata. O lenei metotia e lelei i totonu e tusa lava pe lautele le laulau, e faʻamalosia i le laupepa itulau. O le le atoatoa o lenei metotia aofia ai ma le mea moni e le mafai e Word ona faʻatonutonu le laulau aua ua faʻaofi o se ata.

Faʻaofi mai i le faila

O le lona tolu o metotia e le aofia ai le tatalaina o se faila i le Microsoft Excel. Na matou faʻalauiloa loa le Word. Mea muamua lava, e tatau ona e alu i le "Insert" tab. I luga o le lipine i le "Tusitusiga" meafaigaluega poloka, kiliki i luga o le "Mea" faʻamau.

O le Insert Object faamalama matala e matala. Alu i le tab "Fatu mai se faila", ma kiliki i le "Browse" faʻamau.

E matala se faʻamalama i le mea e te manaʻomia ai le mauaina o le faila i le Excel format, le laulau e te manaʻo e faʻapipiʻi ai. A maua loa le faila, kiliki i luga ma kiliki ile ki o le "Insert".

Ina ua mavae lena, matou toe toe foʻi i le "Insert Object" faamalama. Pei ona outou vaʻaia, o le tuatusi o le faila o loʻo manaʻomia ua maeʻa ona ulufale I le faʻatulagaina talafeagai. Tau lava ona tatou kiliki i le "OK" faʻamau.

Ina ua mavae lena, o le laulau e faʻaalia i le Microsoft Word pepa aloaia.

Ae, e tatau ona e mafaufau i ai, e pei o i le mataupu muamua, o le laulau e faʻaofi o se ata. Ma le isi mea, e le pei o filifiliga i luga, o mea uma o le faila e faʻaofi i lona atoa. Leai se auala e faʻapupula ai se laulau faʻapitoa poʻo le faʻasologa. O le mea lea, afai e i ai se isi mea e ese mai o le laulau i le Excel faila e te le manaʻo e vaʻaia pe a maeʻa ona siʻitia i le Word format, e tatau ona e faʻasaʻo pe tape nei elemene i le Microsoft Excel ao le i amata amataina le laulau.

Ua matou ufiufi eseese auala e faaliliu ai se laulau mai se faila Excel i se Word pepa aloaia. A e te vaʻaia, e tele lava ni auala eseese, e ui lava e le o mea uma e faigofie, ae o isi e faʻatapulaʻa ile lautele. O le mea lea, a o le i filifilia se filifiliga faʻapitoa, e tatau ona e filifili poʻo le a le mea e te manaʻomia ai le laulau faʻaliliu mo, pe e te fuafua e teuteu ua uma ona i le Word, ma isi nuances. Afai e te manaʻo e lolomi se pepa ma se laulau faʻapipiʻi, ona faʻapipiʻi lea o se ata o le a lelei. Ae, afai e te fuafua e sui le faʻamatalaga i le laulau ua uma ona i totonu o le Word pepa aloaia, ona i ai lea o lenei tulaga, e mautinoa lava e manaʻomia e faʻafoi le laulau i se faʻasologa mafai ona faʻaliliuina.

Pin
Send
Share
Send