Vaʻaia faʻatulagaina mataʻitusi i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

Ole faʻamalieina o tusitusiga sipelaina o se tasi o tulafono taua pe a galulue ma tusitusiga tusitusiga. O le manatu iinei e le gata o le kalama poʻo le tusiga sitaili, ae o le saʻo foʻi o le fausiaina o tusitusiga i le atoa. O foliga nana poʻo le sili atu ona faigofie, o mataʻitusi e le vaaia o le a fesoasoani e siaki ai pe sa e iai ni palakalafa faʻasaʻo, poʻo ni avanoa poʻo ni laupepa ua maeʻa faʻatulagaina i le MS Word.

Lesona: Fausia tusitusiga i le Word

Faʻataʻitaʻiga, e le o taimi uma e mafai ai ona iloa le taimi muamua na faʻaaogaina ai se faʻamau faʻapitoa i se pepa "TAB" pe faaluaina le avanoa avanoa ae le tasi. Naʻo le lē mafai ona lolomiina mataitusi (natia faʻailoaina mataitusi) faʻataga foi oe e iloa "faʻafitauli" nofoaga i le tusitusiga. O nei mataitusi e le lolomiina pe faʻaalia i totonu o le pepa e le masani ai, ae o le liliu i latou ma fetuunai le faʻaali filifiliga e matua faigofie.

Lesona: Tab i le Upu

Aofia ai o ni mea e le o vaaia

Ina ia faʻaalia natia faʻatulagaina mataʻitusi i totonu o le tusitusiga, e tatau ona e kiliki naʻo se tasi faamau. Na ia valaau "Faaali uma faailoga", ae o loʻo iai i le vaega "Fale" i le meafaigaluega kulupu "Palakalafa".

E mafai ona faʻatagaina lenei faiga e le gata i le mouse, ae faʻapea foi ma ki "FMT + *" luga o le keyboard. Ina ia tape le faʻaaliga o le vaʻaia, naʻo le kiliki tutusa ki poʻo le faʻamau i luga ole vave laupepa.

Lesona: Hotkeys i Upu

Seti le faʻaaliga o natia amio

O le tulaga masani, pe a fai o lenei faiga ua faʻagaioi, ua natia uma foliga lilo o loʻo faʻaalia. Afai e te tape, le a natia uma tagata na e faʻailogaina i le faʻatulagaga polokalame. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e mautinoa o nisi o faʻailoga e masani ona vaaia. Faʻatulagaina o natia amio o loʻo faia i le vaega "Parameter".

1. Tatala le laupepa i le faʻavave avanoa laina meafaigaluega Failama alu atu loa i le vaega "Tapulaa".

2. Filifili Mata ma faʻatuina siaki manaʻomia i le itu “Faaali i taimi uma nei mataitusi i luga o le lau”.

Tusi: Le faʻatulagaina o faʻailoga, faʻafeagai ma ni faʻailoga ua setiina, o le a vaaia i taimi uma, tusa lava pe o le auala "Faaali uma faailoga".

Natia mataʻitusi tulaga

I le MS Word filifiliga vaega talanoaina i luga, e mafai ona e vaʻai poʻo a uiga le vaaia. Seʻi o tatou vaʻai totoʻa i vaega taʻitasi ia.

Itulau

O lenei lē mafai ona lolomiina uiga faʻatagaina oe e vaʻai i le nofoaga i le pepa lea na oomi le ki "TAB". O lo o faʻaalia e pei o se tamai au o loʻo faʻasino i le itu taumatau. E mafai ona faʻamasani oe i laupepa i se tusitusiga tusitusiga mai ia Microsoft i nisi auiliiliga i la matou tusitusiga.

Lesona: Laulau Laulau

Space uiga

E faʻaaoga foʻi avanoa mo avanoa e le mafai ona lolomiina. Pe a ola le faiga "Faaali uma faailoga" e pei o tamai ata togitogi o loʻo tu i le va o upu. Tasi le manatu - tasi avanoa, o le mea lea, pe a fai e tele ni mea, o se mea sese na faia i le taimi faʻaigoaina - o le avanoa na oomiina faalua, pe sili atu foi taimi.

Lesona: Faʻafefea ona aveese avanoa tetele i le Word

I le faʻaopopoga i le avanoa masani, i le Word oe mafai foi ona tuʻuina se potu le faʻaavanoa, lea e mafai ona aoga i le tele o tulaga. O lenei lilo lilo foliga mai o se tamai liʻo o loʻo tu i le pito i luga o le laina. Nisi faʻamatalaga faʻapitoa poʻo le a lenei faʻailoga, ma pe aisea atonu e manaʻomia ai, o loʻo tusia i le tatou tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai se avanoa mimita i le Word

Parakalafa faʻailoga

O le faʻailoga "pi", lea, i le ala, o loʻo faʻaalia i luga o le ki "Faaali uma faailoga", faatusa i le faaiuga o se palakalafa. Ole nofoaga lea i le pepa sa taua ai le ki "Ulufale". I le taimi lava e uma ai lenei amio natia, amata se palakalafa fou, le faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi ona tuu i le amataga o se laina fou.

Lesona: Faʻafefea ona 'aveʻese parakalafa i le Upu

Se vaega o le tusitusiga o loʻo i ai i le va o faʻailoga e lua "pi", o le palakalafa lea. O meatotino o lenei fasi tusitusiga e mafai ona fetuʻunaʻi tusa lava poʻo a meatotino o le toega o le tusitusiga ile tusitusiga pe o isi vaega o palakalafa. O meatotino ia e aofia ai le gatasi, laina ma palakalafa spacing, numera, ma le numera o isi tapulaa.

Lesona: Faatulagaina taimi i totonu ole MS Word

Line fafaga

Ua faʻaalia le amio fafaga pei o se ū fanafana, tutusa lava ma le ki "Ulufale" luga o le keyboard. O lenei faʻailoga e faʻailoa ai le nofoaga i le pepa lea e motusia ai le laina, ma faʻaauau pea le tusitusiga i se isi (sosoo) tasi. Faʻamalosi laina fafagaina e mafai ona faʻaopopoina i le faʻaaogaina o ki SHIFT + ulufale.

O meatotino o le laina laina faʻailoga e tutusa ma mea mo le parakalafa faʻailoga. pau le eseesega o le a e faʻaliliuina laina, e le o faʻamatalaina parakalafa fou.

Tusitusiga lilo

I totonu o le Word, oe mafai ona nana le tusitusiga, na muamua matou tusia e uiga i lenei. I le faiga "Faaali uma faailoga" tusitusiga natia ua faailoa mai e se laina motumotu i lalo o lenei tusitusiga.

Lesona: Nana le tusitusiga ile Word

Afai e te tape le faʻaaliga o natia, ona leiloa lea o le tusitusiga natia, ma faatasi ai ma le laina motusia, e mou atu foi.

Sini noatia

O se taula faʻailoga o mea pe, pei ona taʻua, o se taula, faʻailoa le nofoaga i le pepa lea na faʻaopopo ai se faʻatusa poʻo se faʻatusa ata ma suia. E le pei o isi mea lilo faʻailoaina mataʻitusi, i le tulaga faʻaalia o loʻo faʻaalia i le pepa aloaia.

Lesona: Upu taula faailoga

Faʻaoga o sela

O lenei faʻailoga e mafai ona vaʻaia ile laulau. A o i totonu o se sela, e faʻailo le iʻuga o le palakalafa mulimuli o loʻo i totonu o tusitusiga. Faʻapea foi, o lenei faʻailoga ua faʻailoa mai ai le moni pito o le sela pe a gaogao.

Lesona: Fausia laulau i MS Word

Na o le pau lena, o lea ua e iloa le mea sa nana faʻailoga faʻailoilo (le vaaia le amio) o lea ma le mafuaʻaga e manaʻomia ai i Word.

Pin
Send
Share
Send