Fausia se pepa faʻamaumauga i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

Afai e masani ona e galue i le MS Word, faʻasaoina le pepa o se faʻataʻitaʻiga e mautinoa le fiafia ia te oe. O lea la, o le i ai o le template faila ma le faʻatulagaina oe setiina, fanua ma isi tapulaʻa e mafai ona matua faafaigofieina ma faʻavavevave le alafua galuega.

O le ata na faia i le Word, e faʻasaoina i le DOT, DOTX poʻo le DOTM. O le mea mulimuli e faʻatagaina oe e galulue ma faʻatonuga.

Lesona: Fausia macros i le MS Word

O a auivi i le Upu

Mamanu - O se ituaiga faʻapitoa lea o pepa; pe a tatalaina ma faʻafouina, e faia se kopi o le faila. Le uluai (ata) pepa o loʻo tumau pea le suia, faʻapea foi ma lona tulaga i luga o le tisiki.

I le faʻataʻitaʻiga o le mea e mafai ona fai ai se pepa faʻatatau pepa ma pe aisea e manaʻomia ai, e mafai ona e taʻua se pisinisi pisinisi. O pepa faʻapitoa o lenei ituaiga e masani ona fausia i totonu o le Upu, o le mea lea, latou faʻaaogaina tele taimi.

O lea la, nai lo le toe fausiaina o le pepa faʻatulagaina o taimi uma, le filifilia o le talafeagai fonts, mamanuina sitaili, setiina laina, e mafai ona e faʻaaogaina se auivi ma se faʻataʻatiaga masani. E ioe, o lenei auala e galue ai e sili atu ona talafeagai.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopopoina se vaipuna fou i le Word

O se pepa na teuina o se faʻatusa e mafai ona tatalaina ma faʻatumuina i faʻamatalaga talafeagai, tusitusiga. I le taimi lava e tasi, teuina i le tulaga masani DOC ma DOCX mamanu mo Word, o le uluai tusitusiga (faia templet) o le a tumau e le suia, pei ona taʻua i luga.

Ole tele o templates e te ono manaʻomia e galue ai ma tusitusiga ile Word, e mafai ona mauaina i luga o le website aloaia (office.com). I se faʻaopopoga, o le polokalame e mafai ona fai ai au oe templates, faʻapea foi ma le toe teuteuina o iai.

Tusi: O nisi o templates ua uma ona fausia i totonu o le polokalama, ae o nisi o latou na, e ui lava faʻaalia i totonu o le lisi, o loʻo iai moni i luga o le Office.com. A uma ona e kiliki i se faʻavaʻa faapena, o le a vave lalagaina mai le 'upega tafaʻilagi ma avanoa mo galuega.

Fausia lau oe lava mamanu

O le auala pito sili ona faigofie o le amata amataina lea o se faʻatusa ma se pepa avanoa, e tatala ai na o oe e amata lava le Word.

Lesona: Faʻafefea ona fai se ulutala itulau i le Word

Afai e te faʻaogaina se tasi o faʻamatalaga fou mai le MS Word, pe a e tatalaina le polokalame o le a faʻafeiloaʻia oe e le amataga itulau, lea e mafai ai ona e filifilia se tasi o avanoa avanoa. E matua manaia lava ina ua faʻafaigofie uma ona faʻavasegaina i vasega autu.

Ae, pe a fai o oe lava manaʻo e fai se auivi, filifili “Pepa fou”. O se tusi aloaia ma se tulaga le lelei seti i totonu o le a tatalaina. O nei tapulaʻa e mafai ona faʻatulaga polokalame (seti e le au atiaʻe) pe faia e oe (pe a fai sa e sefe muamua ia mea poo na mea taua e pei ona faʻaaogaina e le saʻo).

Faʻaaoga a matou lesona, fai ni suiga talafeagai i le pepa tusia, lea o le a faʻaoga o se template i le lumanaʻi.

Aoaoga upu:
Faʻafefea ona fai ni suiga
Faʻafefea ona suia fanua
Faʻafefea ona sui taimi
Faʻafefea ona suia le faatanoa
Faʻafefea ona fai se ulutala
Faʻafefea ona fai otometi mea
Faʻafefea ona fai vaefaamatalaga

I le faʻaopopo i le faʻatinoga o mea o loʻo taua i luga e pei o ni tulaga masani mo le pepa e faʻaaogaina e avea ma faʻataʻitaʻiga, oe mafai foi ona faʻaopopoina se faʻailoga vai, puʻeina o vai, poʻo soʻo se mea lava. Mea uma e te sui, faʻaopopo ma sefe o le a mulimuli ane o loʻo i ai i faʻamaumauga uma na fausia e faʻavae i luga o lau faʻataʻitaʻiga.

Lesona i le galue ma le Upu:
Faaofi i totonu le ata
Faʻaopoopoina se talaʻaga
Suia le talaaga i se pepa
Fatu ni siata tusi
Faʻaofi ni mataʻitusi ma faʻapitoa tagata

A maeʻa ona e faia le suiga manaʻomia, seti le faʻasologa masani i le lumanaʻi mamanu, e tatau ona sefe.

1. Fasi le faʻamau “Faila” (pe “MS Ofisa”pe a faʻaaogaina se tuai lomiga o le Upu).

2. Filifili "Vagana E Pei".

3. I le lisi paʻu “Faiga faila” filifili le ituaiga mamanu talafeagai:

    • Word template (* .dotx): o se ata masani e fetaui ma ituaiga uma o Word e sili atu nai lo le 2003;
    • Upega upu ma le lagolago lagolago (* .dotm): pei ona taʻu mai le igoa, o lenei ituaiga ata e lagolagoina le galulue ma macros;
    • Upu 97-2003 template (* .dot): fetaui lelei ma le tuai o le Word 1997-2003.

4. Seti le igoa faila, faʻamaoti le auala e sefe ai ma kiliki "Faʻasaʻo".

5. O le faila na e fatuina ma faʻatulagaina o le a teuina e avea ma ata i le faʻatulagaina oe ua faʻamatalaina. O lea e mafai ona tapunia.

Fausia se ata faʻavae e faʻavae i se tusitusiga o loʻo i ai nei poʻo se faʻasologa masani

1. Tatala se avanoa ile MS Word, alu i le laupepa “Faila” ma filifili “Fausia”.

Tusi: I lomiga fou a le Upu, a tatala le avanoa gaogao, o le tagata faʻaoga o loʻo ofoina atu se lisi lisi o faʻataʻatiaga, i luga o le tulaga lea e mafai ai ona e fatuina se pepa o lumanaʻi. Afai e te manaʻo e ulufale i mamanu uma, pe a e tatalaina, filifili “Pepa fou”, ma mulimuli ai i laʻasaga na faʻamatalaina i le palakalafa 1.

2. Filifili le ata talafeagai i le vaega “Avanoa Avanoa”.

Tusi: I le lomiga lata mai o le Word, e te le manaʻomia e filifili se mea, o le lisi o avanoa avanoa e faʻaalia i le taimi lava e te kilikiina i le ki “Fausia”, tuusao i luga o templates o se lisi o avanoa avanoa.

3. Fai ni suiga talafeagai i le pepa e faaaoga ai a matou fautuaga ma faʻatonuga na faʻaalia i le vaega muamua o le tusitusiga (Fausia lau oe lava mamanu).

Tusi: Mo eseese templates, tusitusiga sitaili e avanoa i le lelei ma o loʻo faʻaalia i le laupepa “Fale” i le kulupu Sitaili, atonu e ese ma matua ese mai ia i latou oe ua masani ai e vaʻai i se tusi faʻapitoa.

    Fautuaga: Faʻaoga le avanoa e faʻaoga e matua tulaga ese ai lau lumanaʻi, e le pei o isi pepa. O le mea moni, faia lenei mea pe a le o le faʻatapulaʻaina e ala i manaʻoga mo le tusia o le pepa aloaia.

4. A maeʻa ona e faia ni suiga talafeagai i le pepa, faia uma tulaga oe te manatu ua tatau ai, sefe le faila. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le laupepa “Faila” ma filifili "Vagana E Pei".

5. I le vaega “Faiga faila” Filifili le ituaiga autu talafeagai.

6. Faʻailoa se igoa mo le faʻataʻitaʻiga, faʻamautu faʻavasega “Sailiili” (Vaaiga lautele) ala e sefe ai, kiliki "Faʻasaʻo".

7. O le ata na e faia i luga o le faavae o le i ai nei o le a teuina faʻatasi ai ma suiga uma na e faia. O lenei la e mafai ona tapunia lenei faila.

Faʻaopoopoina o poloka poloka i se faʻatusa

O le poloka poloka e mafai ona toe faʻaaoga mea elemene o loʻo i totonu o le pepa, atoa ai ma na vaega o le pepa lea e teu i le aoina ma o loʻo avanoa mo le faʻaaogaina i soʻo se taimi. E mafai ona teu fale fauina ma tufa atu latou faʻaaogaina templates.

O lea, faʻaaogaina poloka tulaga, e mafai ona e faia se lipoti templet o le a aofia ai tusi faʻapitoa o lua pe sili atu ituaiga. I le taimi lava e tasi, le faia o se lipoti fou e faʻavae i luga o lenei template, o le a mafai e isi tagata faʻaaoga ona filifili soʻo se ituaiga avanoa.

1. Fausia, sefe ma tapuni le faʻatulagaga na e faia ae mafaufau i mea uma o manaʻoga. O loʻo i totonu o lenei faila e faʻaopoopo poloka masani, e mulimuli ane avanoa mo isi tagata e faʻaaogaina le auivi na e faia.

2. Tatala le master document lea e te manaʻo e faʻaopopo ai poloka fale.

3. Faia ni fale fau talafeagai e avanoa mo isi tagata faʻaaogaina i le lumanaʻi.

Tusi: A ulufale i totonu faʻamatalaga i totonu o le pusa talanoaga Fausiaina o se fale fou ulufale i le laina "Sefe i le" le igoa o le auivi lea e manaʻomia ona faʻaopopo (o le faila lea na e faia, sefe ma tapuni e tusa o le palakalafa muamua o lenei vaega o le tusitusiga).

O lenei o le template na e fausia e aofia ai le fausaga poloka mafai ona faʻasoa ma isi tagata faʻaaoga. O poloka lava latou e faʻaolaina ma o le a maua i faʻapitoa aoina.

Faʻaopopo Mea Faʻatonutonu I Se Mamanu

I nisi tulaga, e te manaʻomia le avatua i le pepa faʻataʻitaʻi, faʻatasi ai ma ona anotusi uma, sina lalelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se ata faʻatusa e aofia ai se lisi paʻu i lalo na fausia e le tusitala. Mo se tasi mafuaʻaga poʻo se isi mafuaʻaga, e ono le fetaui ai lenei lisi ma se isi tagata e masani ona galue ma ia.

Afai o loʻo i ai ni mea faʻatonutonu i totonu o se auivi, o le tagata faʻaaoga lona lua o le a mafai ona fetuunai le lisi mo ia lava, ma le faʻataʻatia ai i totonu i le templet lava ia. Ina ia faʻaopopo mea e pulea ai mea i luga o le faʻavae, e tatau ona e faʻaalia le tab “Atiinae” i le MS Upu.

1. Tatala le lisi “Faila” (pe “MS Ofisa” i lomiga muamua o le polokalame).

2. Tatala le vaega “Filifiliga” ma filifili iina “Fausiaina o lipine”.

3. I le vaega “Faletusi autu” siaki le pusa i autafa “Atiinae”. Ina ia tapunia le faamalama, kiliki “Ua lelei”.

4. Tab “Atiinae” o le a aliali mai i le Upu 'au faʻatonutonu.

Faʻaopopoina Faʻamatalaga Pulea

1. I le laupepa “Atiinae” fetaomi le faamau “Fuafuaga Faiga”o loʻo i le kulupu “Pule”.

Faʻapipiʻi mea manaʻomia i le pepa tusia, filifili mai latou mai i le kulupu o le igoa e tasi:

  • Lisi o tusitusiga;
  • Tusitusiga faigofie
  • Ata;
  • Aoina o poloka fale;
  • Combo pusa;
  • Lisi o lalo lisi;
  • Aso filifilia;
  • Siaki pusa;
  • Toe faaluaina vaega.

Faʻaopopoina Faʻamatalaga Faʻamatala i le Mamanu

Ina ia faia le mamanu sili atu le talafeagai e faʻaaoga, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻamatalaga faʻaopoopo ua faʻaopopo ile pepa. A manaʻomia, o tusitusiga masani e mafai ona suia ai i taimi uma ia faʻatonutonuina mea. Le faʻatulaga o le faʻamatalaga faʻaletonu mo le faʻaaogaina mo tagata o le a faʻaaogaina le mamanu, fai le mea lea:

1. Liliu “Fuafuaga Faiga” (itulau “Atiinae”vaega “Puleaina”).

2. Kiliki i le mataupu pulega elemene lea e te manaʻo e faʻaopopo pe faʻapupula le tusitusiga faʻamatala.

Tusi: Faʻamatalaga e faʻamatala i tusitusiga laiti. Afai “Fuafuaga Faiga” le atoatoa, o nei poloka e le o faʻaalia.

3. Suiga, faʻaaoga le sui sui.

4. Tulouna “Fuafuaga Faiga” e ala i le toe oomiina o lenei ki i luga ole panel faʻatonutonu.

5. O le faʻamatalaga faʻaupuga o le a teuina mo le loma nei.

O le a tatou faʻaiʻu mai iinei, mai lenei tusitusiga na e aʻoaʻo ai e uiga i faʻataʻitaʻiga o loʻo i le Microsoft Word, pe faʻapefea ona fausia ma suia i latou, faʻapea foʻi ma mea uma e mafai ona faia ma latou. Lenei o se faʻaaoga aoga tele a le polokalame, e faʻafaigofie tele le galulue faʻatasi ai, aemaise peʻa leai se tasi ae toʻatele tagata faʻaaogaina o loʻo galue i pepa faʻatasi i se taimi, e le taʻua ai kamupani tetele.

Pin
Send
Share
Send