Faʻafefea ona fai lea tafe faʻataʻamilomilo faataamilo i se ata ile Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

A o galue i MS Upega, tasi e masani ona fetaiaʻi le manaʻoga e faʻaali se pepa faʻaaoga e faʻaaoga ata. Ua uma ona matou tusia pe faʻafefea ona na ona faʻaopopo o se ata, pe faʻapefea ona matou tusia, ma faʻafefea ona faʻapipiʻi tusitusiga i luga o le ata. Ae ui i lea, o nisi taimi e ono e manaʻomia le faia o le tafe faʻasolosolo solo i luga o le faʻaopoopoga ata, lea e fai sina faigata, ae foliga sili atu ona lelei. O le a tatou talanoa e uiga i lenei i lenei mataupu.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi tusitusiga i luga o se ata i le Upu

Muamua, e tatau ona malamalama o loʻo iai ni filifiliga mo le afifiina o se tusitusiga i se ata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tusitusiga e mafai ona tuʻuina i tua o se ata, i luma o le ata, pe i autafa foʻi o lona ata. O le mea mulimuli e ono sili ona taliaina i le tele o mataupu. E ui lava i lea, o le auala mo mea uma e masani ai e lautele, ma o le a tatou pasi atu i ai.

1. Afai e leʻi iai se ata i lau tusitusiga, faʻaopopo ia faʻaaoga a matou faʻatonuga.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu se ata i le Upu

2. Afai e manaʻomia, toe sui le ata i le tosoina o luga o le faʻailoga poʻo le faʻailoga o loʻo iai i luga o le ala. Ma, e mafai ona selesele le faʻatusa, toe sui ma otootoina le itu o loʻo i ai. O la matou lesona o le a fesoasoani ia te oe i lenei.

Lesona: Faʻafefea ona toto se ata i le Upu

3. Kiliki i luga le faʻaopopo ata e faʻaali ai le laupepa i luga ole faʻamasinoga “Faatulagaina”o loʻo tu i totonu o le vaega autu "Galue ma ata".

4. I le "Format" tab, kiliki i le ki “Tusitusiga tusitusi”o loʻo i le kulupu “Faʻavasega”.

5. Filifili le talafeagai filifiliga mo tusitusiga afifi i le mataua i lalo lisi:

    • “I le tusitusiga” - o le ata o le a "ufiufi" i tusitusiga i totonu o le eria;
    • “Oʻo i itu uma ("Lotoa") - o le tusitusiga o le a tu i autafa o le sikuea sikuea o loʻo iai le ata;
    • “Luga po o le Lotoa” - o le mau o le a maua i luga ma / pe lalo ifo o le ata, o le nofoaga i itu o le a tumau gaogao;
    • “I luga o le auivi” - O le tusitusiga o le a iai i luga o le ata. O lenei filifiliga e lelei tele pe a fai o le ata e taamilo pe le tutusa foliga;
    • “E auala” - o le tusitusiga o le a tafe faataamilo i le faʻaopoopoina ata i le atoa itu, e aofia ai mai totonu;
    • "I tua o tusitusiga" - le ata o le a tu i tua o le tusitusiga. O le mea lea, e mafai ona e faʻaopopo se faʻailoga vai i le tusitusiga pepa e ese mai i lalo o tulaga faʻavae o loʻo avanoa i le MS Word;

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopopo se talaʻaga i le Word

Tusi: Afai ua filifilia le filifiliga mo le tusitusi afifi "I tua o tusitusiga", ina ua uma ona faʻaʻea le ata i le nofoaga manaʻomia, e le mafai ona e toe faʻatonutonuina pe a fai o le nofoaga o loʻo iai le ata e le ova i tala atu o le tusitusiga.

    • “Ae le i tusia” - le ata o le a tuʻuina i luga o le tusitusiga. I lenei tulaga, atonu e manaʻomia le suia o le lanu ma le manino o le ata ina ia tumau ai le tusitusiga ma vaʻaia ma lelei ona faitau.

Tusi: O igoa e faʻaalia mai ai eseese sitaili o afifi faʻapitoa i eseʻesega o Microsoft Word e ono eseese, ae o ituaiga afifi e masani lava tutusa. Tuusaʻo i a matou faʻataʻitaʻiga, ua faʻaaogaina le Word 2016.

6. Afai e leʻi faʻaopopoina le mau i le pepa, faʻaofi i ai. Afai o loʻo iai nei tusitusiga o loʻo iai ni tusitusiga e te manaʻo e faʻataʻamilo iai, faʻasolo atu le ata i le tusitusiga ma fetuunai lona tulaga.

    Fautuaga: Tofotofo ma eseese ituaiga o mau afifi, o se filifiliga e lelei i le tasi mataupu atonu e matua le taliaina i le isi.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaalu ata i le ata ile Upu

A o e vaʻai, e le faigata ona faia le solo tafe faataamilo i le ata ile Upu. E le gata i lea, o le polokalame mai le Microsoft e le faʻatapulaaina oe i gaioiga ma o loʻo ofoina atu ni filifiliga se tele e filifili mai ai, taʻitasi e mafai ona faʻaaoga i tulaga eseese.

Pin
Send
Share
Send