Faia se mea sese Pe ae taumafai e tatalaina se Microsoft Word faila

Pin
Send
Share
Send

Na matou tusia tele e uiga i le auala e galulue ai ma pepa i le MS Word polokalama, ae o le autu o faʻafitauli pe a galulue ma e toetoe lava le paʻi atu i ai. O le a tatou mafaufau i se tasi o sese masani i lenei tusitusiga, talanoa e uiga i le mea e fai pe a fai e le tatalaina pepa pepa. I lalo foi, o le a tatou iloiloina i lalo le mafuaaga e ono tupu ai lenei mea sese.

Lesona: Faʻafefea ona aveese le faʻatapulaʻaina o le faʻatulagaina gaioiga ile Word

O lea la, e foia soʻo se faʻafitauli, muamua e tatau ona e sailia le mafuaga o lona aliali mai, lea o le a tatou faia. O se mea sese ao taumafai e tatala le faila atonu ona o mea nei:

  • O le DOC poo le DOCX faila ua leaga;
  • O le faila faʻalauteleina e fesoʻotaʻi ma seisi polokalame pe ua sese faʻamatalaina;
  • E leʻi resitaraina le faila faila i le polokalama.
  • Faila faila

    Afai ua faʻaleagaina le faila, a e taumafai e tatalaina, o le a vaʻaia se tali talafeagai, atoa ai ma se fautuaga e toe faʻafoʻi mai. E masani lava, e tatau ona e malilie i le toe faʻaleleia o faila. Pau le faʻafitauli o le leai o ni faʻamaoniga mo le saʻo le faʻafouina. E le gata i lea, o mea o loʻo i totonu ole faila e le mafai ona toe faʻaleleia atoatoa, ae naʻo se vaega.

    E saʻo le faʻateleina pe le faʻapipiʻi ma seisi polokalame

    A faʻapea e faʻasino sese le faʻalautelega faila poʻo fesoʻotaʻi ma seisi polokalama, o le faiga e taumafai e tatala i le polokalama o loʻo fesoʻotaʻi ai. O lea o le faila “Document.txt” OS o le a taumafai e tatala i totonu Tusi api, o le faʻavae faʻalautele o lea e “Lefa”.

    Peitai, ona o le mea moni o le pepa e iai le mea moni Word (DOC or DOCX), e ui e le o saʻo le igoa, a uma ona tatala i se isi polokalame, e le o le a faʻaalia saʻo (mo se faʻataʻitaʻiga, ile tutusa Tusi api), pe o le a le tatalaina, talu ai lona faʻalauteleina muamua e le lagolagoina e le polokalama.

    Tusi: O le pepa o le aikona ma se faʻaletonu le saʻo o le a tutusa i lena i faila uma e fetaui ma le polokalama. I se faʻaopopoga, o le faʻaopopoga atonu e le o iloa i le polokalama, pe o le atoa ai foʻi e leai. O lona uiga, o le a le maua le polokalama se polokalama talafeagai mo le tatalaina, ae o le a ofoina atu e filifili i le tagata lava ia, saili se talafeagai i luga o le Initaneti poʻo le faleoloa o le talosaga.

    O le fofo i lenei mataupu e naʻo le tasi, ma e aoga pe a fai e te mautinoa o le pepa e le mafai ona tatalaina o se MS MS faila i le DOC poʻo le DOCX format. Na pau lava le mea e mafai ma tatau ona fai o le toe faʻaigoaina o le faila, sili atu, o lona faʻalauteleina.

    1. Kiliki ile upu faila e le mafai ona tatalaina.

    2. I le taumatau kiliki, tatala le mataupu menu ma filifili “Faaigoa”. Mafai ona e faia lenei ma se faigofie keystroke. F2 luga o le moli maualuga.

    Lesona: Pepa laupapa i le upu

    3. Aveese le faʻatulagaina faʻalauteleina, ma tuʻu naʻo le igoa ole igoa ma le togi pe a maeʻa.

    Tusi: Afai e le o faʻaalia le faʻaopopoina faila, ma e mafai ona sui lona igoa, mulimuli i sitepu nei:

  • I so o se faila, tatala le afifi 'Vaʻai';
  • Kiliki le ki luga iina “Filifiliga” ma alu i le le tab 'Vaʻai';
  • Saili i totonu o le lisi “Avanoa Maualuga” Fuaiupu “Nana faʻaopopoga mo faila faila lesitala” ma tuʻu le siakiina;
  • Fetaomi faamau “Talosaga”.
  • Tapuni le Faʻamatalaga Filifiliga pusa e ala i le kiliki “Ua lelei”.
  • 4. Ulufale mai le faila o le igoa ma le vaitaimi “FESO” (pe a fai o le Word 2003 na faʻapipiʻi i lau PC) pe “DOCX” (pe'āfai e faʻapipiʻi sau faʻamatalaga fou o le Word).

    5. Faamaonia suiga.

    6. O le a faʻalautele le faila o le a suia, o lona faʻailoga o le a suia foi, o le a avea ma foliga o se faʻavae upu tusitusiga. O lea la e mafai ona tatalaina le pepa i Word.

    I se faʻaopopoga, o se faila ma le le faʻapitoa faʻalauteleina mafai ona tatalaina e ala i le polokalama lava ia, a o le suia o le faʻaopoopoga e leai se auala tatau.

    1. Tatala se avanoa (poo se isi) MS Word pepa aloaia.

    2. Fau le faʻamau “Faila”tu i luga o le 'au panel (na i ai muamua o le ki na valaauina “MS Ofisa”).

    3. Filifili se aitema. "Tatala"ma o lea Vaaiga lautelee tatalaina se faamalama “Sailiili” e saili se faila.

    4. Alu i le faila o loʻo iai le faila e le mafai ona e tatalaina, filifili ma kiliki "Tatala".

      Fautuaga: Afai e le aliali mai le faila, filifili “O faila uma *. *”tu i le pito i lalo ole faamalama.

    5. O le faila o le a tatalaina i se fou polokalama faamalama.

    O le faʻaopopoga e leʻo faʻamauina i totonu ole system

    O lenei faʻafitauli e tupu naʻo luga o lomiga tuai a Windows, lea e tau leai ni tagata o loʻo faʻaaoga e pei o tagata masani a le taimi nei. E aofia ai Windows NT 4.0, Windows 98, 2000, Millenium, ma Windows Vista. O le fofo i le faʻafitauli o le tatalaina o MS Word faila mo nei OS uma lava e tutusa lelei:

    1. Tatala “Lau komepiuta”.

    2. Alu i le laupepa "Auauna" (Windows 2000, Meleniuma) pe 'Vaʻai' (98, NT) ma tatala le vaega o le "Parameter".

    3. Tatala le laupepa “Ituaiga faila” ma faʻafesoʻotaʻi le DOC ma / poʻo le DOCX format ma le Microsoft Office Word.

    4. Upega faila faila o le a lesitala i le faiga, o le mea lea, pepa o le a masani ona tatalaina i le polokalama.

    Na pau lena, o lea ua e iloa le mafuaʻaga o se mea sese e tupu i le Word pe a taumafai e tatalaina se faila ma pe faʻafefea ona faʻasaʻo. Matou te manaʻo ia aua neʻi e toe feagai ma faigata ma mea sese i le faʻagaioiga o lenei polokalame.

    Pin
    Send
    Share
    Send