Faia o se laulau faʻaauau i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

I luga o la matou '' upega tafaʻilagi e mafai ona e mauaina le tele o tala i le faʻafefea ona fausia laulau i le MS Word ma pe faʻapefea ona galulue ma latou. Ua faʻasolosolo ona oʻo mai le tali i fesili e pito sili ona lauiloa, ma o lea ua oʻo mai le taimi mo se isi tali. I lenei tusitusiga o le a tatou faʻamatala ia oe pe faʻafefea ona faʻaauau le laulau i le Word 2007 - 2016, faʻapea foi ma le Word 2003. Ioe, o faʻatonuga o loʻo i lalo o le a faʻaaogaina i lomiga uma o lenei Microsoft office oloa.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Word

Muamua, e taua le faʻapea e lua tali talafeagai i lenei fesili - o se faigofie ma e sili atu le faigata. O lea la, pe a fai e te manaʻomia le faʻalauteleina o le laulau, o lona uiga, faʻaopopo sela, laina poʻo koluma i ai, ma faʻaauau pea ona tusi i totonu i latou, ulufale i faʻamatalaga, naʻo le faitauina o mea mai le fesoʻotaʻiga o loʻo i lalo (ma luga atu, foi). O i latou e mautinoa e maua le tali i lau fesili.

Laulau i luga o laulau i Word:
Faʻafefea ona faʻaopopo se laina i se laulau
Faʻafefea ona tuʻufaʻatasiga sela laulau
Faʻafefea ona gagau se laulau

Afai o lau galuega o le vaeluaina o se laulau tele, o lona uiga, fesiʻi atu le tasi vaega i le laupepa lona lua, ae i le taimi lava e tasi ua faʻailoa mai foʻi o le faʻaauauina o le laulau i luga o le itulau lona lua, e tatau ona e faia tele ese. E uiga i le auala e tusia ai “Faaauauina o le laulau” i totonu o le Upu, o le a tatou taʻu atu lalo.

O lea, ua i ai la matou laulau i luga o laupepa e lua. O fea tonu lava e amata ai (faaauau) i luga o le pepa lona lua ma e tatau ona e faʻaopopo le tusiga “Faaauauina o le laulau” poʻo seisi lava tala poʻo se tala e faʻaalia manino ai e leʻo se laulau fou lea, ae o lona faʻaauau.

1. Tuu le faʻatautee i le sela mulimuli o le laina mulimuli o lena vaega o le laulau o loʻo i luga o le itulau muamua. I le matou faʻataʻitaʻiga, o le sela mulimuli lenei o le laina ma le numera 6.

2. Faʻaopopo se itulau malolo i lenei nofoaga i le oomiina ki “Ctrl + Ulufale”.

Lesona: Faʻafefea ona fai le malologa itulau i le Upu

3. E iai le faʻaopoopoga ole itulau, 6 le laulau i la matou faʻataʻitaʻiga "gaoioi" i le isi itulau, ma ina ua maeʻa 5-le laina, tuusaʻo lalo ifo o le laulau, e mafai ona e faʻaopopo tusitusiga.

Tusi: Ina ua maeʻa ona faʻaopopoina se malologa itulau, o le nofoaga mo le ulufale atu i tusitusiga o le ai ai i luga o le itulau muamua, ae o le taimi lava e amata tusia ai, o le a faʻasolo atu i le isi itulau, luga o le vaega lona lua o le laulau.

4. Tusi se tusi o le a faʻaalia ai o le laulau i le itulau lona lua o se faʻaauauina o le tasi i le itulau muamua. A manaʻo, faʻatulaga le tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona suia le vai upu i le Upu

O le a matou iʻu i lalo, aua o lea ua e iloa faʻalauteleina le laulau, faʻapea foʻi ma le faʻaauau ona alu le laulau i MS Word. Matou te faʻamanuia ia te oe le manuia ma se faʻaiuga lelei i le atinaʻeina o se polokalame alualu i luma.

Pin
Send
Share
Send