Faʻafefea ona faʻalelei atili le tulaga lelei o ata i Photoshop

Pin
Send
Share
Send


Le lelei tele ata e sau i le tele o ituaiga. Atonu o le le lava lea o le malamalama (poʻo le isi itu, o le soʻona faʻaali o mea), le i ai o le pisa e le manaʻo i le ata, faʻapea foi ma le nenefu o mea autu, mo se faʻataʻitaʻiga, o foliga ile ata.

I lenei lesona, o le a tatou faʻataʻitaʻia pe faʻafefea ona faʻaleleia atili le lelei o ata i Photoshop CS6.

Matou te galulue faʻatasi ma le tasi ata, i le le pisa, ma le tele o ata lafoia. Faʻapea foi, a blur o le a aliali mai i le taimi o faʻagasologa, o le a tatau ona aveese. O se seti atoa ...

Mea muamua lava, e tatau ona e aveese le toʻilalo i ata lafoia i le tele e mafai ai. Faaaoga ni suiga se lua - Curves ma le "Maualuga"i le kilikiina o le lapotopoto i le pito i lalo o le layer palette.

Muamua apalai Curves. O meatotino o le fetuunaiga vaega e otometi lava ona matala.

O loʻo matou "faʻalautele" nofoaga pogisa, faʻataofiofi le vane, pei ona faʻaalia i le ata faʻa ata, aloese mai le soona pupula i le malamalama ma le leiloa o ni mea laiti.


Ona apalai lea "Maualuga". O le faʻagasolo o le ata faʻasolo e faʻaalia i luga o le ata i le itu taumatau e faʻamamaina ai ata lafoia.


Ole mea lea e tatau ona e aveese le pisa ile ata ile Photoshop.

Fausia se tuufaatasiga kopi o lau (FMTL + ALT + SHIFT + E), ma seisi kopi o lenei laulau e ala i le tosoina i luga o le faʻailoga o lo o faʻaalia i le ata ata.


Faaaoga se faamama i le pito i luga pito o le laupepa Luga Blur.

Matou te taumafai e faʻaititia mea taua ma le pisa faʻatasi ai ma faʻaseʻe, a o matou taumafai e faʻasaoina mea laiti.

Ona matou filifilia le uliuli o le autu lanu, kiliki i luga o le lanu filifiliga mea i luga o le itu taumatau toolbar, taofi FAAFETAI ma kiliki i le faʻamau Faʻaopopo Layer Mask.


O le pulupulu uliuli o le a faʻapipiʻi i la tatou vaega.

Ia filifili le mea faigaluega Fufulu ma tulaga nei: lanu - paʻepaʻe, maʻa - 0%, opacity ma faʻamalosi - 40%.



Le isi, filifili le ufimata uliuli ma le ki isumu agavale ma vali luga o le pisa i le ata ma se pulumu.


O le isi laasaga o le aveeseina lea o lanu sese. I a matou mataupu, o lanu meamata ia.

Faaaoga se fetuunaiga vaega Hue / Faʻatoʻaga, filifili i le lisi drop-down Lanu meamata ma faʻaititia le sosolo i seisi.



Oe pei ona e vaʻai, o a matou gaioiga na mafua ai le faʻaitiitia o le maʻai o le ata. E tatau ona tatou faʻa ata manino ata ile Photoshop.

Ina ia faʻaopopoina faʻavavega, fatuina se tuʻufaʻatasia kopi o laulau, alu i le lisi "Faamama" ma apalai Talaa Mataʻutia. Sliders ausia le le manaʻomia aafiaga.


O lenei ia tatou faʻaopoopo eseʻesega i elemene o le uiga lavalava, pei o nisi auiliiliga na faʻamamaina i le taimi o faʻagasologa.

Maua le aoga "Maualuga". Faʻaopopo lenei fetuunaiga vaega (vaai i luga) ma ausia le maualuga aafiaga i luga o lavalava (matou te le o toe gauai atu i le malologa) E alagatatau le faia o nofoaga pogisa teisiʻi pouliuli, ma malamalama - malamalama.


Le isi, faʻatumu le mask "Maualuga" i le uliuli. Ina ia faia lea mea, seti le muaʻi lanu i le uliuli (vaʻai i luga), iloga le faʻapipiʻi ma oomi ALT + FAI.


Ma faatasi ai ma se paʻepaʻe pulumu ma tapulaʻa, a o le blur, tatou te o atu i lavalava.

O le laasaga mulimuli o le faʻaititia o faʻamalieina. O lenei e tatau ona faia, talu ai o togafiti uma ma le eseʻeseʻe faʻalelei lanu.

Faʻaopopo se isi fetuunaiga vaega. Hue / Faʻatoʻaga ma aveese se laʻititi lanu ma le slider e talafeagai.


I le faʻaogaina o ni nai togafiti faigofie, sa mafai ona matou faʻateleina le tulaga lelei o le ata.

Pin
Send
Share
Send