Faʻafefea ona fai se siata i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

Siata fesoasoani faʻaalia fuainumera faʻamaumauga i faʻafanua foliga, faigofie faigofie le malamalama o le tele o faʻamatalaga. Faʻapea foʻi, faʻaaoga o siata, e mafai ona e faʻasino atu ai le soʻotaga i le va o faʻamaumauga eseese.

Microsoft le vaega suite ofisa, Word, mafai foi ona e faia ata. O le a tatou taʻu atu e uiga i le auala e faia lenei i lalo.

Tusi: Le iai i lau komupiuta o le Microsoft Excel polokalama oloa e maua ai avanoa alualu i luma mo le fatuina o ata i Word 2003, 2007, 2010 - 2016. Afai e le o faʻapipiʻi Excel, ua faʻaaoga Microsoft Graph e fausia ata. Le siata i lenei tulaga o le a faʻaalia ma faʻatasi ai faʻamatalaga (laulau). E le gata e mafai ona e ulufale i lau faʻamatalaga i lenei laulau, ae e te aumaia foʻi mai i se tusi tuʻufaʻatasia pe faʻapipiʻi foi mai isi polokalame.

Fausia se faavae siata

E mafai ona e faʻaopopo se siata i le Word i ni auala se lua - faʻapipiʻi i se pepa pe faʻapipiʻi se siata Excel o le a fesoʻotaʻi ma faʻamaumauga i luga o le Excel laupepa. O le eseesega i le va o nei ata o fea latou te teu ai le faʻamatalaga o loʻo i ai ma le auala e toe faʻafouina ai i le taimi lava pe a faʻaofi i le MS Word

Tusi: O nisi siata e manaʻomia se faʻapitoa o faʻamatalaga o se MS Excel pepa laupepa.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se siata i le teuina i se pepa?

O le Excel ata o loʻo faʻamauina i totonu ole Word o le a le suia tusa lava pe a e faʻaliliuina le faila faila. O mea na faʻapipiʻi i totonu o le pepa e avea ma vaega o faila, e le o toe avea ma vaega o le mea.

Lisi o faʻamaumauga uma o loʻo teuina i totonu o le Word document, e sili ona aoga le faʻaoga i mataupu pe a e le manaʻomia e suia nei lava faʻamatalaga, ia e amanaia le puna faila. Faʻapea foʻi, e sili atu le faʻaaogaina o le faʻaaogaina pe a e le manaʻo o tagata e faigaluega ma le pepa faʻapitoa i le lumanaʻi e faʻafou uma ai faʻamatalaga e tatau ai.

1. Agavale-kiliki i luga o le pepa lea e te manao e faʻaopopo le siata.

2. Alu i le laupepa "Faaofi".

3. I le kulupu "Ata" filifili "Siata".

4. I le dialog pusa e aliali mai, filifili le siata manaʻo ma kiliki Ua lelei.

5. E le gata o le siata o le a aliali mai i luga o le laupepa, ae faʻapea foi Excel, lea o le a i ai i se vaevaega faʻamalama. O le a faʻaalia foi faʻamaumauga faʻataʻitaʻiga.

6. Sui le faʻataʻitaʻiga faʻamaumauga ua saunia i le Excel Excel vaeluaina faamalama ma tulaga taua e te manaʻomia. I faʻaopopoga i faʻamaumauga, e mafai ona suia faʻataʻitaʻiga o faʻasologa saini (Laina 1) ma le igoa o le tala (Laina 1).

7. A uma ona e ulufale i faʻamatalaga taua i le Excel faamalama, kiliki i luga o le faʻailoga "Suiga o faʻamatalaga i totonu o le Microsoft Excel»Ma sefe le pepa: Faila - Vagana E pei.

8. Filifili se nofoaga e sefe ai le tusitusiga ma ulufale i le igoa manaʻo.

9. Kiliki "Sefe". O lenei e mafai ona tapuni le pepa.

Lenei o se tasi o metotia mafai ai ona e mafai ona tusia se siata mai le laulau i Word.

Faʻafefea ona faʻaopopo soʻotaga Excel siata i se pepa?

O lenei metotia faʻatagaina oe e faia se siata tuʻusaʻo i Excel, i se laupepa i fafo atu o le polokalame, ma na o le faʻaofi loa o lona sootaga i le MS Word. O le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le siata o loʻo faʻafouina o le a toe faʻaleleia pe a faia suiga / faʻafouga i le laupepa i fafo atu o loʻo teuina ai. Upu lava naʻo le faʻasaoina o le tulaga o le puna faila, o loʻo faʻaalia le fesoʻotaʻi faʻamatalaga tuʻuina i totonu.

O lenei auala e faia ai siata e aoga tele pe a e manaʻomia e aofia ai faʻamatalaga i le pepa lea e te le nafa ai. Atonu o lenei faʻamatalaga e aoina e seisi tagata e toe faʻafouina pe a manaʻomia.

1. Tipi le siata mai le Excel. E mafai ona e faia lea i le fetaomi o ki. "O le Ctrl + X" poʻo le isumu: filifili se siata ma kiliki "Tipi" (vaega "Laupapa ''itulau "Fale").

2. I le Word document, kiliki i le mea e te manaʻo e faʻapipiʻi ai le siata.

3. Faʻaofi le siata faʻaaoga ki "Ctrl + V" pe filifili le faʻatonuga talafeagai i le faʻatonutonu 'au: Faapipii.

4. Sefe le pepa ma le siata o loʻo faʻapipiʻi i ai.


Tusi:
Suiga e te faia i le uluai tusitusiga Excel (laupepa i fafo) o le a aliali mai i le Word pepa faʻaaoga lea sa e faʻaofi ai le siata. Ina ia faafouina le faʻamaumauga pe a e toe tatalaina le faila ina ua maeʻa tapunia, o le a manaʻomia e faʻamaonia le faʻafouga faʻamaumauga (faʻamau Ioe).

I se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, sa matou suʻesuʻeina se siata pai i le Word, ae o le auala lea e mafai ai ona e faia se siata o soʻo se ituaiga, pe o se siata ma ni koluma, pei o le faʻataʻitaʻiga muamua, le histogram, bubble siata, poʻo seisi lava.

Suia le faʻatulagaga poʻo le sitaili o se siata

E mafai lava ona e sui le faʻaali o le siata na e fatuina i le Word. E leʻo se mea e manaʻomia e faʻaopoopo faʻaopoopo ai elemene fou, sui latou, faʻatulaga latou - o loʻo i ai pea le avanoa e faʻaaoga ai se sitaili-faia sitaili poʻo le faʻasologa, o loʻo i ai le tele o polokalame Microsoft. Lisi laʻasaga poʻo le sitaili e mafai ona suia taimi uma lima ma fetuunai e tusa ai ma manaʻoga pe manaʻomia, pei lava ona mafai ona e galue ma mea taʻitasi taʻitasi o le ata.

Faʻapefea ona faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga uma?

1. Kiliki i le siata e te manaʻo e sui ma alu i le tab "Fuafua"o loʻo tu i le vaega autu "Galue ma siata".

2. Filifili le siata o loʻo e manaʻo e faʻaaoga (kulupu Siata Fuafuaga).

3. O le aofaʻi o lau siata o le a suia.

Faʻafefea ona faʻaaoga se sitaili

1. Kiliki i le siata e te manaʻo e faʻaaoga le tini ua uma ae alu i le lau "Fuafua".

2. Filifili le sitaili e te manaʻo e faʻaaogaina mo lau siata i le kulupu. Siata sitaili.

3. O suiga e vave aafia ai lau siata.

O le mea lea, e mafai ona e suia au ata ata, lea e valaʻau ile alu, filifilia o le talafeagai le faʻasologa ma le sitaili, fuafua i mea e manaʻomia i le taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fauina ni mea faʻapitoa eseese mo galuega, ona sui ai lea, nai lo le faia o mea fou (o le a tatou talanoa e uiga i le auala e teu ai siata o se ata i lalo). Mo se faʻataʻitaʻiga, e iai sau ata ma ni koluma poʻo se siata pai, e filifilia le faʻatulagaina talafeagai, e mafai ona e faia se siata ma pasene ile Word mai ia.

Faʻafefea ona fesuiaʻi manulele siata peleni?

1. Kiliki i luga o le ata laupepa poʻo ni elemene taʻitasi o lona laiga e te manaʻo e suia. E mafai lenei mea i se isi auala:

  • Kiliki i soo se mea i le siata e togi ai le mea faigaluega. "Galue ma siata".
  • I le laupepa Fausaga "vaega "Vaega nei" kiliki i le au i autafa "Siata elemene", ina ua uma ona mafai ona e filifilia le aitema manaʻo.

2. I le laupepa "Tufuga", i le kulupu Siata Fuafuaga kiliki i le mea muamua - Faaopopo Siata elemene.

3. I le pop-up menu, filifili mea e te manaʻo e faʻaopoopo pe suia.

Tusi: Lisi o filifiliga e te filifilia ma / pe suia o le a faʻaaogaina i le filifilia siata elemene. I le tulaga oe filifilia le ata atoa, mo se faʻataʻitaʻiga, le faʻatatau “Faʻamaumauga o Faʻamatalaga” o le a apalai i mea uma. Afai ua naʻo se faʻamatalaga na filifilia, o suiga e faʻapitoa i ai.

Faʻafefea ona fesuiaʻi manoa o le faʻatulagaina o siata elemene?

1. Kiliki i luga o le siata poo lona elemene tagata e iai lona sitaili e te manaʻo e sui.

2. Alu i le laupepa Fausaga " vaega "Galue ma siata" ma faia le faʻatinoga talafeagai:

  • E faʻatulaga le siata elemene filifilia, filifili "O le ata na filifilia ai fasi fasi" i le kulupu "Vaega nei". A maeʻa, e mafai ona e seti manaʻomia le faʻatulagaina o filifiliga.
  • O le faʻatulagaina o se sitaili, o se elemene lea o le siata, filifili le sitaili manaʻo i le kulupu "Ata faʻalelei". I se faʻaopopoga i le suia o sitaili, e mafai foʻi ona e faʻatumuina le foliga i lanu, sui le lanu o lona auivi, faʻaopopo aʻafiaga.
  • O le fausiaina o tusitusiga, filifili le sitaili manaʻo i le kulupu. WordArt Faiga. Lenei e mafai ona e faia "Faatumu le tusitusiga", "Tusitusiga otootoga" pe faʻaopopo ni mea faʻapitoa.

Faʻafefea ona sefe se siata o se faʻavae?

E masani ona tupu o le siata na faia e oe atonu e manaʻomia i le lumanaʻi, e tutusa lelei poʻo le faʻamatalaga, e le taua tele lenei mea. I lenei tulaga, e sili le faʻasaoina le siata o se faʻataʻitaʻiga - o le a faʻafaigofie ma faʻavavevave galuega i le lumanaʻi.

Ina ia faia lea mea, na ona kiliki i luga o le siata o loʻo i le itu taumatau ki ma filifili Sefe e pei o Mamanu.

I le faʻamalama e aliali mai, filifili se nofoaga e sefe ai, faʻamaoti le igoa faila manaʻo ma kiliki "Sefe".

Pau lava lena, o lea ua e iloa le fausiaina o soʻo se ata i totonu o Upu e faʻapipiʻi pe fesoʻotaʻi, e i ai se eseʻesega foliga, lea, i le ala, e mafai lava ona suia ma faʻafetaui ina ia fetaui ma ou manaʻoga poʻo mea e manaʻomia. Matou te moomoo ia te oe aoga aoga ma lelei toleniga.

Pin
Send
Share
Send