Faʻafefea ona filifili uma tusitusiga i totonu o le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

O le filifilia o tusitusiga i le Word o se galuega masani, ma atonu e talafeagai mo le tele o mafuaʻaga - tipi pe kopi se fasi pepa, momoli atu i se isi nofoaga, pe oʻo foi i seisi polokalame. Afai o se mataupu o le filifilia saʻo o se tamai fasi tusitusiga, e mafai ona e faia lea ma le isumu, na ona kiliki i le amataga o lenei fasi vaega ma toso le faʻataʻoto i le iuga, ina ua uma ona mafai ona suia, tipi, kopiina pe suia i le pasting i lona nofoaga o seisi mea.

Ae a pe a e te manaʻomia e filifili atoa tusitusiga uma i le Word? Afai o loʻo e galue ma se laupepa tele, e foliga mai e te manaʻo e filifili faʻatasi ona mea i totonu. O le mea moni, e faigofie lava lenei, ma i le tele o auala.

O le auala muamua ma faigofie

Faʻaaoga ni matatogala keyboard, e matua faʻafaigofie tele le fesoʻotaʻiga ma nisi polokalame, ae le naʻo mea a Microsoft. Ina ia filifilia uma tusitusiga i totonu o le Upu i le taimi e tasi, kiliki lava "Ctrl + A"pe a e manaʻo e kopi ai - kiliki "Ctrl + F"vavae - "O le Ctrl + X"faʻaopopo se mea ae le o le tusitusiga lea - "Ctrl + V"faaleaogaina gaioiga "Ctrl + Z".

Ae a pe a le faia le keyboard pe o se tasi o le tele manaʻomia faamau?

O le auala lona lua e pei ona faigofie

Saili ile tab "Fale" luga o le Microsoft Word toolbar aitema "Malamalama maualuga" (o loʻo tu i le itu taumatau i le pito o le lipine folau, ua tusia se au i tafatafa ane, tutusa ma le isumu isumu). Kiliki i le tafatolu tafatafa o lenei mea ma filifili “Filifili Mea Uma”.

O le aano atoa o le pepa o le a faʻailoaina ma ona mafai lea ona e faia soʻo se mea e te manaʻo ai iai: kopi, tipi, sui, faʻatulagaina, toe suia ma fon, etc.

O le auala lona tolu - mo le paie

Tuu le isumu mouse i le itu tauagavale o le pepa i le tulaga tutusa ma lona ulutala po o le laina muamua o tusitusiga pe a leai se ulutala. O le faʻataʻitaʻi e tatau ona suia le itu: muamua na tusi agai i le itu tauagavale, o lenei o le a faʻasino atu i le itu taumatau. Kiliki i lenei nofoaga faʻatolu taimi (ioe, saʻo lava 3) - o le tusitusiga atoa o le a faʻailoaina.

Faʻapefea ona faʻamamafa a vaega taʻitasi o tusitusiga?

E iai taimi e iai se fua ile tusitusiga tele, e manaʻomia mo nisi faamoemoe ona filifilia ni vaega o le tusitusiga, ae le o mea uma. I le taimi muamua tepa, e foliga mai e foliga faigata tele, ae i le mea moni o mea uma e faia i ni nai kiliki o le ki ma kiliki kiliki.

Filifili le fasi mea muamua o loʻo e manaʻomia, ma filifili isi uma faʻatasi ma le ki muamua "Maofa".

Taua: I le faʻailoaina o tusitusiga e i ai laulau, faʻailoilo poʻo numera o lisi, e te ono maitauina o nei mea e leʻo faʻamauina, ae naʻo foliga faʻapenei. O le mea moni, pe a fai o le kopi kopi o loʻo i ai se tasi o nei elemene, pe o mea uma i le taimi e tasi, o loʻo faʻapipiʻi i se isi polokalame poʻo se isi nofoaga o le tusitusiga pepa, faʻailoga, numera poʻo se laulau e faʻapipiʻi ma le tusitusiga lava ia. O le mea lava e tasi e faʻaaoga i ata faila, peitaʻi, o le a faʻaalia na o polokalame talafeagai.

Na pau lava lena, o lea ua e iloa ona filifili mea uma i le Upu, pe o se tusitusiga poʻo ni tusitusiga e aofia ai ni mea faaopoopo, e mafai ona avea ma vaega o le lisi (faʻailoga ma fuainumera) poʻo ata elemene. Matou te faamoemoe o lenei tusitusiga sa aoga ia te oe ma o le a fesoasoani ia te oe e galue vave ma sili atu i le Microsoft Word tusitusiga pepa.

Pin
Send
Share
Send